Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχεται η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις για 2 χρόνια στα νοσοκομεία

Έρχεται η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις για 2 χρόνια στα νοσοκομεία

0

Το υπουργείο Υγείας προωθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της υγείας, με προσλήψεις προσωπικού 13.500 θέσεων 24μηνης διάρκειας για 6 χρόνια – με ευρωπαϊκή στήριξη, δήλωσε στο Α’ πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το σύστημα υγείας πάσχει στη στελέχωση γιατί έχουν φύγει χιλιάδες εργαζόμενοι σε σύνταξη, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου, τα φαρμακευτικά φυτά, τα ομοιοπαθητικά – γιατί η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των χιλιάδων ανασφάλιστων και τα ζητήματα της υγείας των πληθυσμών παράνομων μεταναστών τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμες προτάσεις, τις οποίες όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μόλις κλείσει η συμφωνία θα δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να τις εξετάσει. Σήμερα στις 11.30, ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκη για την προκήρυξη 4.500 θέσεων ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού.

2 μέρες ακόμα για 8.000 θέσεις στο voucher τουρισμού

Το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), έχουν αναλάβει ως συνδικαιούχοι την υλοποίηση της δράσης «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Στο voucher τουρισμού θα απασχοληθούν συνολικά 8.000 ωφελούμενοι. Σκοπός της δράσης είναι να αυξήσει τις ευκαιρίες για την είσοδο των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, μέσω θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, που δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρίνων, επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του Σ.Ε.Τ.Ε.

Το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει: Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου διάρκειας 420 ωρών. Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 8.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων: 1.100 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 6.900 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στη σχετική Πρόσκληση (βλ Σχετικά αρχεία), θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει τις παραπάνω υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική). Οι υπηρεσίες κατάρτισης θα παρασχεθούν από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής στη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκέπτονται την ειδική ιστοσελίδα www.insete-training.gr ή να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο 801 11 15 255, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00. Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης των ωφελουμένων λήγει την Πέμπτη 30/07/2015 και ώρα 23:59. Επισημαίνεται ότι η δράση, αναμένεται να ενταχθεί στο νέο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020, και να συγχρηματοδοτηθεί από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 29.860.000 €.

Εν αναμονή οι 250 του δήμου Ξάνθης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας  

Σε εξέλιξη ο έλεγχος των τίτλων σπουδών και των δικαιολογητικών από τους δήμους – 70 προσλήψεις στα Άβδηρα – 58 στο δήμο Μύκης

Στο στάδιο των ελέγχων των τίτλων σπουδών δικαιολογητικών βρίσκεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ξάνθης. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου επεξεργάζεται και ελέγχει τα δικαιολογητικά των επιτυχόντων ώστε να πιστοποιήσει τον αριθμό των μορίων τους. Σε περίπτωση που βρεθούν ανακριβή ή ελλιπή τα δικαιολογητικά βάση τα οποίων κρίθηκαν επιτυχόντες συγκεντρώνοντας ένα επιλέξιμο αριθμό μορίων τότε ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ ο οποίος και θα στείλει νέο παραπεμπτικό στον αμέσως επόμενο από τον πίνακα επιτυχόντων κόβοντας τον προηγούμενο. Να σημειώσουμε ότι όσοι περάσουν τον έλεγχο επιτυχώς αφού κάνουν κάποιες υγειονομικού χαρακτήρα εξετάσεις θα υπογράψουν συμβάσεις για πεντάμηνη απασχόληση. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι 250 που θα προσληφθούν στον δήμο Ξάνθης θα στελεχώσουν όλες τις υπηρεσίες του δήμου και είναι όλων των ειδικοτήτων και των κατηγοριών. Ο δήμος ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος δεν έχει ευθύνη για την μισθοδοσία τους την οποία έχει ο ΟΑΕΔ.

70 θέσεις στον δήμο Αβδήρων – 58 στον δήμο Μύκης

Στο στάδιο του ελέγχου των τίτλων σπουδών και των λοιπών δικαιολογητικών είναι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Μύκης είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβάσεις 18 από τους 58 συνολικά που θα προσληφθούν στον δήμο Μύκης.. Να σημειώσουμε ότι στον δήμο Μύκης περιμένουν στην σειρά 670 επιλαχόντες.

Στο στάδιο του ελέγχου και τα δικαιολογητικά των επιτυχόντων στο δήμο Αβδήρων που ανέρχονται στους 70.

Έγκριση για 61 προσλήψεις στη Δράμα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού, μουσικών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως δέκα (10) μηνών, επί ωρομισθία, για υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

8 προσλήψεις στο ΔΠΘ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα προλάβει 6 καθηγητές και άλλα 2 άτομα

496 εκπαιδευτικοί για 14.000 εκπαιδευόμενους στον ΟΑΕΔ

Στόχος η σταδιακή μονιμοποίηση ωρομίσθιων ή ο μόνιμος διορισμών

Λιγότεροι από 496 μόνιμοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν στις 81 εκπαιδευτικές μονάδες του ΟΑΕΔ στις οποίες φοιτούν 14.000 και πλέον εκπαιδευόμενοι. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες. Στόχος, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι σταδιακά η μονιμοποίηση των Ωρομισθίων και η αποκατάσταση αδικιών ή ο διορισμός Μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα λύσει το οξύ πρόβλημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας του οργανισμού σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφο, που διαβίβασε στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Αντωνοπούλου. Η αναπληρώτρια υπουργός γνωστοποιεί ότι με νόμο του 1994 (2190), 2007 (3552), 2008 (3667), 2009 (3762) μονιμοποιήθηκαν περίπου 600 ωρομίσθιοι που κάλυπταν τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που έθεταν οι πιο πάνω νόμοι. Εκτός από τους μονιμοποιηθέντες υπηρετούσαν ως ωρομίσθιοι την περίοδο εκείνη και άλλοι εκπαιδευτικοί, που συνεχίζουν έως σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο ακριβής αριθμός των ωρομισθίων αυτών υπολογίζεται περί τους 50

ΕΛΓΑ: Πρόσληψη 140 Γεωπόνων και 10 Κτηνιάτρων

Πρόσκληση για την πρόσληψη 140 Γεωπόνων και 10 Κτηνιάτρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, για απασχόληση οκτώ μηνών, εξέδωσε ο EΛΓΑ.

Αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής υποβάλλονται μέχρι και 27 Ιουλίου 2015.

Εργασιακά Νέα

Περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες έμειναν άνεργοι στην κρίση

Περισσότεροι άνδρες απ’ ότι γυναίκες έχουν χάσει τη δουλειά τους στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά το ποσοστό ανεργίας των γυναικών παραμένει υψηλότερο από αυτό των ανδρών. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που παρουσίασε στην άτυπη συνάντηση υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ ο σύμβουλος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε. Άγγελος Αγγελίδης (εκπροσωπώντας τη Γ.Γρ. Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω των πολιτικών γεγονότων στην Ελλάδα), από το 2008 μέχρι σήμερα το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών μειώθηκε από 80,4% στο 62,9% (μείωση 17,5%) και το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών μειώθηκε από 52,5% στο 43,3% (μείωση 9,2%). Η «ψαλίδα», λοιπόν, μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση μειώθηκε από 27,9% σε 19,6%, όπως το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών παραμένει χαμηλότερο από των ανδρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ανεργίας για το α’ τρίμηνο 2015, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανέρχεται σε 30,6% και το ποσοστό ανεργίας των ανδρών ανέρχεται σε 23,5%. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Γ.Γρ. Ισότητας των Φύλων, «από το 2008 οι πολίτες της χώρας βιώνουν τα αποτελέσματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και την υιοθέτηση σκληρών και απάνθρωπων μέτρων λιτότητας… Ως αποτέλεσμα αυτών των μέτρων παρουσιάζεται μια τάση για εξίσωση των ποσοστών απασχόλησης των φύλων, εξίσωση όμως προς τα κάτω». Η άτυπη συνάντηση την περασμένη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο εστιάστηκε στην ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, απαραίτητη για την επίτευξη αλλαγών στην ένταξη και παραμονή ανδρών και γυναικων στην αγορά εργασίας είναι «η ενίσχυση και επέκταση των δωρεάν δημόσιων δομών φύλαξης παιδιών και ηλικιωμένων, η πρόωθηση της αντίληψης της δια βίου γονεϊκότητας και για τα δύο βιολογικά φύλα, αντίληψη που θα αμφισβητεί την ταύτιση του ρόλου του γονέα μόνο με αυτόν της μητέρας, η άρση των έμφυλων στερεοτύπων μέσω της εκπαίδευσης». Καθοριστική σημασία έχει «η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και η δημιουργία συνείδησης για τη σημασία της εναρμόνισης της επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…