Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επάρκεια σε αναλώσιμα για 1,5 μήνα στο νοσοκομείο Ξάνθης

Επάρκεια σε αναλώσιμα για 1,5 μήνα στο νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomio xanthis exo-empros

Υπάρχει αποθεματικό ασφαλείας καθησυχάζει ο Διοικητής Α. Πάσχου

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της υγείας καθώς η γενικότερη κατάσταση με τις τράπεζες ενισχύει τους φόβους ότι αν σύντομα δεν εξομαλυνθεί θα δημιουργηθούν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και στην τροφοδοσία, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούν στις συναλλαγές τις προμηθεύτριες εταιρείες οι κλειστές τράπεζες και η «ασφυξία» ρευστότητας. ¨Ήδη έχουν εντοπιστεί πολλές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα σε νοσοκομεία της χώρας και αυτό έχει σαν συνέπεια να αναβάλλονται χειρουργεία και γενικότερα να παρεμποδίζεται η λειτουργία τους εις βάρος των ασθενών και της δημόσιας υγείας.

Οι προμήθειες του νοσοκομείου Ξάνθης επαρκούν για 1,5 μήνα

Διασφαλισμένη για 1,5 μήνα είναι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης , διαβεβαιώνει ό διοικητής κ. Αθανάσιος Πάσχου. Τόσο εκτιμά ότι επαρκούν τα αποθέματα σε αναλώσιμα φάρμακα και τρόφιμα με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί κάτι έκτακτο όπως για παράδειγμα μια επιδημία οπότε και απαιτούντα περισσότερες προμήθειες: «Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία. Έχουμε αποθεματικό ασφαλείας που διασφαλίζει την επάρκεια σε αναλώσιμα και λειτουργικά του νοσοκομείου μας για 1, 5 μήνα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούμε κανονικά και να μην διαταραχθεί η λειτουργία των κλινικών. Αυτό βέβαια με βάση την σημερινή λειτουργία και όχι αν κληθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε κάτι έκτακτο όπως μια επιδημία οπότε και θα αυξηθούν οι ανάγκες», αναφέρει ο κ. Πάσχου καθησυχάζοντας τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα νοσοκομεία αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που κάνει λόγο για κατάρρευση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τη σχεδόν μηδενική χρηματοδότηση. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 – αναφέρει – είχαν χρηματοδοτηθεί με 800 εκατομμύρια ευρώ και φέτος με μόλις 90 εκατομμύρια» . Η εικόνα που μεταφέρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι τα νοσοκομεία οφείλουν σε κάθε κατεύθυνση, αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό, φαρμακευτικό υλικό, γάντια, γάζες και βαμβάκι, ενώ τα υλικά αγοράζονται από το προσωπικό και τους ασθενείς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…