Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Εκτέλεσε εν ψυχρώ σκύλο επειδή μπήκε στην αυλή του!

Εκτέλεσε εν ψυχρώ σκύλο επειδή μπήκε στην αυλή του!

0
skyloukos-empros

Συνελήφθη ο 79χρονος δράστης. Τιμωρούνται με φυλάκιση όσοι σκοτώνουν ή βασανίζουν ζώα, επισημαίνεται από την Αστυνομία

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης καταγγέλλει: «H ανθρώπινη βαρβαρότητα δεν έχει όρια»

Το πιο βάρβαρο και σκοτεινό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης αποκαλύφθηκε με την εγκληματική ενέργεια ενός 79χονου με θύμα ένα σκύλο. Σκότωσε εν ψυχρώ το άτυχο ζώο με κυνηγητική καραμπίνα επειδή τόλμησε να μπει στην αυλή του! Μια πράξη που παράλληλα θεωρείται και λυδία λίθος της πολιτισμικής υφής μιας κοινωνίας.

Εκτέλεσε εν ψυχρώ τον σκύλο 69χρονου

Ο δράστης που διαμένει στην Γενισέα Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε δεσποζόμενο σκύλο ενός 65χρονου κατοίκου Φελώνης Ξάνθης επειδή μπήκε στην αυλή του! Συνελήφθη δε την ίδια μέρα από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 1κυνηγετικό όπλο και έναν κάλυκα. Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ζωοκτονίας και περί όπλων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

Τιμωρούνται με φυλάκιση όσοι σκοτώνουν ή βασανίζουν ζώα

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι: Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης: «H ανθρώπινη βαρβαρότητα δεν έχει όρια»

Σε ανακοίνωση του ο Φιλοζωικος Όμιλος Ξάνθης καταγγέλλει το θλιβερό περιστατικό: « «H ανθρώπινη βαρβαρότητα δεν έχει όρια. Δυστυχώς, και στην Ξάνθη στην περιοχή της Φελώνης είχαμε περιστατικό θανάτωσης δεσποζόμενου ζώου. Σήμερα, νωρίς το πρωί ένας άνδρας, κάτοικος της περιοχής με αρχικά ονόματος Χ.Γ., έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε σκύλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα επειδή είχε εισέλθει στην αυλή του. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ιδιοκτήτρια του ζώου στο Α.Τ. Γενισέας, όπου ο δράστης είχε, ήδη, παρουσιαστεί για να παραδεχτεί την πράξη του. Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η τοπική φιλοζωική κοινότητα αλλά και εμείς ως μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης αδυνατούμε να κατανοήσουμε την βαρβαρότητα που δείχνουν οι συντοπίτες μας απέναντι σε δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα ζώα. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση μέχρι την καταδίκη του δράστη και θα απαιτήσουμε να εφαρμοστεί ο Νόμος και να επιβληθούν όλες οι ποινές που προβλέπονται».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…