Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει τον Σεπτέμβριο η Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης

Ανοίγει τον Σεπτέμβριο η Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης

0
sxoli metanastes-web

Ήρθε η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Θα λειτουργεί παράλληλα με τον Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών

500 δόκιμοι αστυφύλακες που εισήχθηκαν μέσω πανελλαδικών το 2013, θα κατανεμηθούν σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη αλλά και Ρέθυμνο

Δεν έμεινε στα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ο οποίος δεσμεύτηκε για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής της Ξάνθης από την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Ήρθε η διαταγή του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας για τις σχολές αστυφυλάκων η οποία εκδόθηκε στις 14 Ιουλίου και βασίζεται στην απόφαση του κ. Πανούση. Αυτό επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές της Ξάνθης.

Ανοίγει η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης την νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Η απόφαση ορίζει ότι θα λειτουργήσουν για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο2015 -2016 οι Σχολές. Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Ξάνθης και Ρεθύμνου. Στην Ξάνθη η Σχολή θα λειτουργεί στο άδειο κτήριο παράλληλα με το Κέντρο Φύλαξης Παρανόμων Μεταναστών

Να σημειωθεί ότι στην Κομοτηνή ότι ενόψει της λειτουργίας τους τμήματος δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής επέστρεψαν οι αστυνομικοί που αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες για όσο εκείνη έμενε κλειστή ως σχολή. Στη διαταγή ορίζεται ότι προγραμματίζεται η λειτουργία περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015. Όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Πανούσης όταν πρόσφατα επισκέφτηκε την Ξάνθη στις σχολές αναμένεται να φοιτήσουν φέτος σχεδόν 500 δόκιμοι αστυφύλακες που εισήχθηκαν μέσω πανελλαδικών το 2013, ίσως και το 2014 οι οποίοι και θα κατανεμηθούν σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη αλλά και Ρέθυμνο.

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του κτηρίου της Αστυνομικής Σχολής

Εν’ όψει της λειτουργίας της Σχολής από το Σεπτέμβριο εκπονείται μελέτη από την Π.Ε. Ξάνθης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγρασίας με πρακτικές στεγανοποίησης κυρίως στην οροφή του κτηρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …