Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην μετεξέλιξή του στο χώρο της Κεντροαριστεράς

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην μετεξέλιξή του στο χώρο της Κεντροαριστεράς

0
pasok synedrio

44 σύνεδροι από Ξάνθη – Κομοτηνή στο Συνέδριο – Οι σύνεδροι της Ξάνθης δεν υπέγραψαν σε κανένα υποψήφιοι

Δυναμική παρουσία των ακτιβιστών του PES Εκλογές τη Κυριακή 14 Ιουνίου στις ίδιες κάλπες πλην του δήμου Τοπείρου που θα στηθούν στο Εύλαλο

Αλλαγή σελίδας αποφάσισαν στο ΠΑΣΟΚ οι 2.000 σύνεδροι και άλλοι τόσοι παρατηρητές που συμμετείχαν στο 10ο Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Ιουνίου στο γήπεδο μπάσκετ του Πανελλήνιου στην Κυψέλη Αττικής.

Το συνέδριο αποτέλεσε αφετηρία για αλλαγές σε ιδεοπολιτικό επίπεδο, δομών του κόμματος όσο και σε επίπεδο ηγεσίας γεγονός που σηματοδότησε η κατάθεση της σκυτάλης από τον μέχρι τούδε πρόεδρό του Ε. Βενιζέλο και την ανάδειξη τριών υποψηφίων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να ξεπεράσουν το όριο των 250 υπογραφών ώστε να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές τις 14ης Ιουνίου. Οι τρεις υποψήφιοι είναι για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

44 σύνεδροι από Ξάνθη – Κομοτηνή στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ικανοποιητική έκρινε την παρουσία του νομού μας στο συνέδριο ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθη κ. Χρήστος Αμανατίδης καθώς επίσης και αρκετά ικανοποιητική την παρουσία και τη συμμετοχή του κόσμου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Συνολικά από Ξάνθη και Κομοτηνή συμμετείχαν 44 σύνεδροι ενώ το μέλος της Νομαρχιακής Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης έθεσε υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή, έλαβε 58 ψήφους αλλά δεν εξελέγη. Επισημαίνεται ότι η Κ.Ε. αποτελείται από 150 μέλη που εκλέγονται από τους συνέδρους.

Οι σύνεδροι της Ξάνθης δεν υπέγραψαν σε κανένα υποψήφιοι

Αξιοσημείωτο είναι όπως μας επιβεβαίωσε ο κ. Αμανατίδης καθώς επίσης και ο κ. Άλκης Κίσσας που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές 2014 και παρακολούθησε το συνέδριο, πώς κανένας σύνεδρος από την Ξάνθη δεν υπέγραψε ούτε τοποθετήθηκε υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου: «Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει όλους μας είναι να συνταχθεί και να οργανωθεί το κόμμα μας από την βάση, να επανακτήσει ξανά την σχέση του με τον κόσμο. Στο συνέδριο καταλήξαμε σε πολύ σημαντικές θέσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Αποφασίσαμε την μετεξέλιξή του σ’ ένα φορέα ανοιχτό σε συνεργασίες με όλες τις δυνάμεις – κόμματα και πρόσωπα –του κεντρώου προοδευτικού χώρου. Σ’ αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποφασίσαμε επίσης να απευθύνουμε πρόσκληση στον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε άλλους χώρους να επιστρέψει και να το πλαισιώσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά να πει και να συνεισφέρει στο να βγει η χώρα από την κρίση. Αναγνωρίζουμε ότι κάναμε λάθη, έχουμε μερίδια ευθύνης όμως πληρώσαμε περισσότερο απ’ όσο μας αναλογεί», τονίζει ο κ. Αμανατίδης, διατυπώνοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Σ’ ότι αφορά την πολιτική επικαιρότητα και την ιδεολοπολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ μέσα σ’ αυτή σύμφωνα μ’ αυτά που εκφράστηκαν ο κ. Αμανατίδης σημείωσε: «Αταλάντευτη είναι η θέση μας, η Ελλάδα να είναι μέσα στην Ευρωζώνη και να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει ότι θεωρεί ότι μπορεί να είναι ανεκτό για τον λαό και ότι είναι καλό για τη χώρα». Να σημειώσουμε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Βενιζέλος κάλεσε όλους του γραμματείς και τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ όρθιο παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τα τεράστια προβλήματα –κυρίως οικονομικά – που αντιμετώπισαν.    

Δυναμική παρουσία των ακτιβιστών του PES

Μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από το συνέδριο ο κ. Κίσσας επεσήμανε: «Πήραμε αποφάσεις για την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ μέσα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Θέλουμε την ανανέωση από την βάση. Δυναμική ήταν η παρουσία των ακτιβιστών του PES που παρουσίασαν τις θέσεις τους για την αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατίας και στηρίζουν τις διαδικασίες μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι είναι το πιο υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ».

Εκλογές τη Κυριακή 14 Ιουνίου στις ίδιες κάλπες πλην του δήμου Τοπείρου

Στα ίδια μέρη στο νομό μας που ψήφισαν για την εκλογή συνέδρων θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι το επιθυμούν να συμμετέχουν στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι η κάλπη από τους Τοξότες μεταφέρεται στο κέντρο του δήμου Τοπείρου στο Εύλαλο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέλη και φίλοι αλλά και όσοι το επιθυμούν.

Παρέδωσε την σκυτάλη ο Ευ. Βενιζέλος

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε σε ό,τι αφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί το συνέδριο είχε ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο. Ολοκληρώθηκε, μετά από σοβαρές συζητήσεις και με ένα καθαρό και αξιοπρεπές πολιτικό μήνυμα προς τη βάση μας και ευρύτερα προς την ελληνική κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα μικρό και ακρωτηριασμένο. Αλλά είναι ο καταλύτης για πολύ σημαντικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και στον ευρύτατο χώρο του προοδευτικού Κέντρου, που είναι η κινητήρια δύναμη για ο,τιδήποτε καλό έχει συμβεί στο έθνος και την κοινωνία. Εύχομαι να διεξαχθεί ένας σύντομος προεκλογικός αγώνας μεταξύ των τριών υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ μέχρι την επόμενη Κυριακή. Ευπρεπής, συντροφικός. Και εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ως συλλογικό υποκείμενο, καλή επιτυχία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…