Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τίμησε έμπρακτα για δεύτερη χρονιά την Ημέρα Περιβάλλοντος ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης

Τίμησε έμπρακτα για δεύτερη χρονιά την Ημέρα Περιβάλλοντος ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης

0
xoreftikos-perivallon

Ανακύκλωση με τα έσοδα να διατίθενται στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Κινητικά και Νοητικά Προβλήματα ‘’Στηρίζω’’

Συνέπραξε φέτος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Βάτραχοι’’ προσφέροντας ένα όμορφο συμβολικό δώρο

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το θέμα του φετινού εορτασμού για το 2015 ήταν: «Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».

Χορευτική… ανακύκλωση

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, και για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης βρέθηκε στην πλατεία Διοικητηρίου, πίσω από τον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, και τίμησε με τον δικό του έμπρακτο τρόπο την Γιορτή του Περιβάλλοντος. Από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ, τα μέλη του Χ.Ο.Ξ με τη συνδρομή των μελών του πολιτιστικού συλλόγου ‘’Βάτραχοι’’, ενημέρωναν τους συνδημότες μας για την ανακύκλωση και παράλληλα παραλάμβαναν ανακυκλώσιμα υλικά όπως: χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και ηλεκτρικές συσκευές. Στον χώρο είχαν τοποθετηθεί από νωρίς ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, προσφορά της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης υλικών του κ. Φ. Μπουραζάνη, που εδρεύει στην πόλη μας υπό την επωνυμία Ecoplan. Μάλιστα, ο εν λόγω επιχειρηματίας προσφέρθηκε όχι μόνο να παραχωρήσει τους κάδους, να μεταφέρει τα υλικά που θα συλλεχθούν και να πραγματοποιήσει την ανακύκλωση, αλλά ακόμη και να μεταφέρει στο σημείο υλικά που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν από ιδιώτες.

Μια ανακύκλωση για καλό σκοπό

Πέρα από το γεγονός της δυνατότητας ανακύκλωσης και της ενημέρωσης προς τους περαστικούς, τα μέλη του Χ.Ο.Ξ. είχαν την ευγενή έμπνευση να διαθέσουν τα έσοδα από την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών και ειδών για την δημιουργία τμήματος υδροθεραπείας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Κινητικά και Νοητικά Προβλήματα ‘’Στηρίζω’’. Ο κύριος όγκων των υλικών που συλλέχθηκαν προήλθε από επαγγελματίες της πόλης, που προσήλθαν στο σημείο με δικά τους μέσα και παραχώρησαν για ανακύκλωση μεγάλες ποσότητες χαρτιού, πλαστικού και ηλεκτρικών ειδών. Τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου ‘’Βάτραχοι’’ συνέδραμαν την όλη προσπάθεια και πρόσφεραν συμβολικά σε όσους έφερναν ηλεκτρικές συσκευές ένα όμορφο γλαστράκι με λουλούδια. Την όλη δράση έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Χ.Ο.Ξ., που χόρεψαν παραδοσιακούς σκοπούς και απέσπασαν τα χειροκροτήματα των πολλών περαστικών.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…