Σχόλια 20/06/15

0
Το έργο με τον ρώσικο αγωγό το είδαμε και παλιά με πρωταγωνιστή τον Καραμανλή αλλά δεν είχε happy end


Ο «φιλόξενος» Μπέος
Άραγε τι μήνυμα στέλνει στην τοπική κοινωνία του Βόλου η στάση και συμπεριφορά του δημάρχου Μπέου; Προπηλάκισε, εξύβρισε και τραμπούκισε εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου και της παρέας του που συζητούσαν σε ξενοδοχείο του Βόλου.
-Έχουμε (έχουν) ξεφύγει τελείως κάποιοι. Οι οποίοι ούτε το αξίωμά τους δεν σέβονται. Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει από έναν Μπέο. Το ερώτημα όμως είναι, οι Βολιώτες που τον ψήφισαν, πώς νοιώθουν άραγε; Θα’ θελα να ξέρω.
-Θλίψη για το κατάντημα.
Γ.Δ.


Για τα Νεκροταφεία
Από συμπολίτη μας η υπόδειξη προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που έχει την ευθύνη των Νεκροταφείων. Λοιπόν, η μεγέθυνση του χώρου των Νεκροταφείων υποχρεώνει πλέον επιτακτικά να ληφθούν μέτρα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Έτσι, θα πρέπει να αριθμηθούν τα τετράγωνα και επίσης οι τάφοι.
Επείγει η αρίθμηση των τετραγώνων κυρίως για να διευκολύνεται ο εντοπισμός των τάφων. Ελπίζουμε αυτή την απλή και ανέξοδη παρέμβαση να την κάνει άμεσα η δημοτική αρχή Δήμου Ξάνθης.
Γ.Δ.


Άλλοι στην ΕΡΤ και άλλοι στα αζήτητα
Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην απολυμένων της κρατικής ΕΡΤ βολεύτηκε και τακτοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, όπου όχι μόνο δεν πείνασε αλλά χόρτασε επαρκώς, σε αντίθεση με άλλους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται ακόμα στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ και γνωρίζουν την πείνα, τη στέρηση και την απελπισία.
Πάντως, είναι αξιοπαρατήρητο και αξιοπρόσεκτο ότι μόλις έγινε από τη νέα κυβέρνηση η αποκατάσταση των απολυθέντων της ΕΡΤ προσέτρεξαν και έσπευσαν όλοι τους να επαναπροσληφθούν και να προτιμήσουν τη σιγουριά και την ασφάλεια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που την χρηματοδοτούμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Οι άλλοι απολυμένοι βέβαια μπορούν να περιμένουν και να αναμένουν… στα αζήτητα!
Π.Κ.


Επιστροφή Ρουσόπουλου
Στα παλιά του λημέρια επέστρεψε εδώ και λίγες ημέρες ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο Αντώνης Σαμαράς, αν και τον διέγραψε πριν μερικά χρόνια για την συμπεριφορά και τη νοοτροπία που επέδειξε την περίοδο 2004-2009, δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στις ικανότητες του και κυρίως στη δυνατότητα που είχε να παρεμβαίνει άμεσα στους φορείς της τέταρτης εξουσίας. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει κάποια θέση τόσο στο επικοινωνιακό επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού, όσο και στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Άντε, με την ευχή μας…
Δ.Γ.


Συναντήσεις Σαμαρά
Συναντήσεις με τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θα έχει τις επόμενες ημέρες ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Μετά την επαφή του με τον Κώστα Καραμανλή και την επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ πολύ σύντομα θα επιδιώξει να δει εκ του σύνεγγυς ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους, όπως είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, με τον οποίο συνομιλεί τηλεφωνικά συχνά-πυκνά τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ. Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να κλείσει ραντεβού και με την κ. Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Αντιπερισπασμός;
Δ.Γ.


Αυτό που θέλει ο λαός
Πότε αλήθεια εκφράστηκε πραγματικά ο λαός; Την Τετάρτη με τη συγκέντρωση των υποστηρικτών της ρήξης ή την Πέμπτη με το «Μένουμε Ευρώπη». Διαλέγει και παίρνει κανείς ανάλογα με τις αντιλήψεις του.
Για μερικούς, λαός ήταν οι απολυμένοι της ΕΡΤ και όχι οι μνημονιακοί της ΝΕΡΙΤ. Λαός ήταν οι απολυμένες καθαρίστριες του δημοσίου και όχι οι υπάλληλοι των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού. Λαός ήταν οι νεαροί συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και όχι οι εργαζόμενοι στις Σκουριές.
Είναι θέμα ιδεολογίας, δυστυχώς…
Δ.Γ.


Ο κατάλληλος άνθρωπος
Έγινε διάσημος στο πανελλήνιο με τη «χρυσή» τουαλέτα του γραφείου του που στοίχισε 30.000 ευρώ. Είναι ο άνθρωπος που πήγε στο Φανάρι να παντρέψει τη γραμματέα του και τα έξοδα πλήρωσε το ΑΠΘ, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι!
Είναι ο πρύτανης που χάρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη ένα iPhone, το οποίο το χρέωσε στο Πανεπιστήμιο. Είναι ο πρύτανης που επί των ημερών του άφησε το Αριστοτέλειο να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, που υποκινούσε κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να εκταμιεύει κονδύλια από το υπουργείο Παιδείας παρακινώντας τους μάλιστα να πάνε να κάνουν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα. Ο πρύτανης ο οποίος τσαλαπάτησε το νόμο Διαμαντοπούλου για την εκλογή νέου αξιολογικού Συμβουλίου Διοίκησης και σήκωσε αντάρτικο δημοσίως. Για τον πρύτανη αυτό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει παρέμβει δύο φορές και διενέργησε προκαταρκτική εξέταση.
Πρόκειται για τον κ. Μυλόπουλο, πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και νυν εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ3. Σίγουρα θα αξιολογήθηκε η παραπάνω δράση του κ. Μυλόπουλου ως αρκούντως επαναστατική και προοδευτική για να τον τοποθετήσουν στο υπεύθυνο αυτό πόστο…
Εύγε!


Φτάνει πια με τις συντάξεις
Μόνιμη και απαράβατη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντάξεων, για την οποία φαίνεται διατεθειμένη να τινάξει τη χώρα στον αέρα, αρνούμενη οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση, γεγονός που βρίσκει σύμφωνους και πάρα πολλούς Έλληνες. Όμως όταν οι Ευρωπαίοι μιλούν για μείωση των συντάξεων δεν εννοούν οριζόντιες μειώσεις όπως με πονηρία αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση. Μιλούν για συνολική μείωση της δαπάνης για το ασφαλιστικό.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει κάθε χρόνο 1,1 δις ευρώ μόνο για την κρατική ενίσχυση των συνταξιούχων ΟΤΕ και ΔΕΗ. Πληρώνει κάθε χρόνο 1,5 δις ευρώ μόνο για συντάξεις σε άτομα μικρότερα των 55 ετών. Γι’ αυτά τα τεράστια ποσά που πληρώνουμε όλοι δεν πρέπει να γίνει κάτι; Γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε όλοι για τις συντεχνιακές συντάξεις σε βάρος των μελλοντικών γενεών; Να φορολογούνται αγρίως οι άνεργοι, οι νέοι εργαζόμενοι των 400 ευρώ για να πληρώνουμε αυτά τα εξωφρενικά ποσά;
Ποιες είναι οι αντιλήψεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποκαλύπτεται στην 47σέλιδη πρότασή της προς τη θεσμοτρόικα. Προτείνει τη σταδιακή προσαρμογή των ορίων ηλικίας για το 2016 οι δημόσιοι υπάλληλοι να συνταξιοδοτούνται στα 56,30 και του ΙΚΑ στα 60,30, ενώ αργότερα να αυξηθούν τα όρια στα 64,4 έτη στο δημόσιο και στα 67 για το ΙΚΑ! Οι ιερές αγελάδες του δημοσίου, με την απόλυτα προστατευόμενη εργασία να βγαίνουν στη σύνταξη 4 χρόνια νωρίτερα από τους εκτεθειμένους στην ανεργία του ιδιωτικού.
Προστασία στους προνομιούχους και αδιαφορία για τους αδύναμους, αυτή είναι η θέση και η κόκκινη γραμμή δυστυχώς της σημερινής κυβέρνησης…


Φάτε μάτια ψάρια
Το ψάρεμα δεν είναι φυσικά ένα επάγγελμα ή ένα χόμπι που αφορά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Σίγουρα όμως, στο μυαλό των περισσοτέρων έχει ταυτιστεί περισσότερο με το καλοκαίρι, γιατί τότε οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, αλλά κυρίως γιατί τότε καταφεύγουμε σε θάλασσες και παραλίες. Στην πόλη μας έχουμε πολλούς ερασιτέχνες ψαράδες, που δεν ψαρεύουν για βιοπορισμό, αλλά κυρίως από ευχαρίστηση. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Ξάνθης συγκεντρώνει πολλούς εξ αυτών, με πρόεδρο τον Σήφη Μεϊμαρίδη, ενημερώνοντας και προγραμματίζοντας αλιευτικές συναντήσεις, αλλά και καμαρώνοντας με τα κατορθώματα των μελών και φίλων του. Στην σελίδα που διατηρούν στο facebook αναρτούν πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με το ψάρεμα. Πριν από δύο εβδομάδες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις των μελών τόσο του Συλλόγου Ερασιτεχνών, όσο και του Xanthi Spearfishing Club (ψαροντουφεκάδες), οι δηλώσεις του υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Παν. Σγουρίδη. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι γίνεται «καταλήστευση του αλιευτικού μας πλούτου από τους ερασιτέχνες»! Με όλο τον κόσμο να βοά εδώ και χρόνια μέχρι και σήμερα για την τεράστια καταστροφή που γίνεται από την μηχανότρατες, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα από το υπουργείο, η δήλωση του κ. Σγουρίδη δημιουργεί απορία σε εμάς και δίκαιη οργή στους ερασιτέχνες ψαράδες που φροντίζουν και σέβονται την θάλασσα.
Χ.Δ.


Νέο επεισόδιο στο σήριαλ «Κάμπινγκ Μυρωδάτου»
Από 40 κύματα φαίνεται ότι θα περάσει η υπόθεση του κάμπινγκ Μυρωδάτου, αφού ο δήμος Αβδήρων έκανε… ‘’μια τρύπα στο νερό’’ στον πρόσφατο διαγωνισμό για την μίσθωση του κάμπινγκ. Προχειρότητες και βιαστικές ενέργειες από πλευράς της Οικονομικής Επιτροπής οδήγησαν σε αλλεπάλληλες ενστάσεις από τους υποψήφιους με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη να ακυρώσει την δημοπρασία που είχε ολοκληρωθεί, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Οικονομική επιτροπή για κακή εκτέλεση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Δράττοντας της ευκαιρίας, ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων, Βασίλειος Τσολακίδης, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, ώστε να τεθεί ως θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του κάμπινγκ Μυρωδάτου. Επιθυμεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να πληροφορήσει ο Δήμαρχος το Σώμα για την πορεία της υπόθεσης και αν υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής σε δικαστικές διαμάχες «με αποτέλεσμα να χάσει ο Δήμος χρόνο και χρήματα». Εξάλλου, ο πρ. δήμαρχος γνωρίζει από δικαστικές διαμάχες για το συγκεκριμένο θέμα.
Χ.Δ.


Έπεσαν οι μάσκες της Ευρώπης…
Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση με τη διαπραγμάτευση. Τα «γεράκια» των Βρυξελών και του ΔΝΤ έκαναν πιο ξεκάθαρες από ποτέ τις προθέσεις τους. Μας λένε: Ή θα υποταχθείτε με τους όρους μας για να σας δανείσουμε, να στύψετε τον λαό σας για να μας πληρώνετε εσαεί τους τόκους και το χρέος σας να μεγαλώνει (να διαιωνίζεται δηλαδή αυτή η κατάσταση που βιώνουμε τα 5 τελευταία χρόνια χωρίς ελπίδα να ανακάμψουμε) ή αδειάστε μας τη γωνιά! Γιατί, ποια είναι η Ελλάδα δηλαδή που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη της Γερμανίας; Πρέπει να υποταχθεί και αν δεν γίνει αυτό πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικώς και να εκδιωχθεί κακήν κακώς από την «αγκάλη» της Ε.Ε. για να πάρουν παράδειγμα και οι άλλες χώρες τί θα πάθουν αν τολμήσουν κι αυτές να αμφισβητήσουν τα προγράμματα και τις πολιτικές λιτότητας της Γερμανίας. Αυτή είναι η Ευρώπη της Δημοκρατίας και η Ευρώπη της Αλληλεγγύης! Και συμπεριφέρεται έτσι σε μια χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία! Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Έπληξαν ανεπανόρθωτα τη «γλυκιά ουτοπία» περί προόδου, συνύπαρξης, κράτους πρόνοιας και αλληλεγγύης μεταξύ εταίρων, που μεταπολεμικώς διδάχθηκαν γενιές Ευρωπαίων.
Έπεσαν οι μάσκες , διαλύθηκαν οι ψευδαισθήσεις…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…