Σχόλια 09/06/15

0
plati-tourkia
Ο Βενιζέλος βάφτισε το μνημόνιο 3 που θα υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ: ΣΑΝΟ (Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας)!


Είδες η Λήμνος;
Για την φετινή τουριστική περίοδο, προβλέπονται αφίξεις 39 κρουαζιερόπλοιων στη…Λήμνο και μόνον 19 στην Καβάλα!
Ξαφνιαστήκατε; Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Πράγμα που σημαίνει ότι λιγότεροι τουρίστες θα έρθουν και στην περιοχή μας, επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.
Προχθές λοιπόν, με χαρά μας πληροφορηθήκαμε ότι Ξανθιώτης ξεναγούσε ξένους επισκέπτες που προέρχονταν από το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ήρθε στο λιμάνι της Καβάλας.
-Τουρισμός λοιπόν. Ας δούμε επιτέλους ως νομός τι μπορούμε να κερδίσουμε.
«Ε»


Η Δαγκλή πάλι
Οφειλόμενη διόρθωση για την πεζοδρόμηση της Δαγκλή και απόδοση τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Λοιπόν η πεζοδρόμηση της εν λόγω οδού έγινε επί δημαρχίας Στυλιανίδη. Ο οποίος συνέλαβε την ιδέα και την πραγματοποίησε παρά τις αντίθετες φωνές κάποιων.
Τελικά η αλλαγή έγινε, η οδός και η ευρύτερη περιοχή αναβαθμίστηκε, φύγαν τα σκοτάδια και τελικά έχουμε τη σημερινή εικόνα που διαφέρει πάρα πολύ.
-Η αλήθεια να λέγεται..
«Ε»


Συγχαρητήρια!
Μια πλατεία της Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε να πάρει το όνομα Κατσαντώνης. Ναι, αυτό το όνομα, στην εσχατιά της Ελλάδος. Κατασαντώνης λοιπόν και αγνόηση των Θρακιωτών αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τον αγώνα του 1821.
Θα μου επιτραπεί μια βαριά κουβέντα. Τέτοιο ραγιαδισμό δεν τον περίμενα από τους Εβρίτες…
«Ε»


 
Οι γυναίκες γύρισαν την πλάτη τους στον Ερντογάν
Άλλη μία κόντρα του Ερντογάν με τις γυναίκες ξέσπασε στην Τουρκία μετά από απαξιωτική συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας απέναντί τους. Ο Ερντογάν συχνά καταφέρεται εναντίον των γυναικών κάνοντάς τους υποδείξεις ηθικού περιεχομένου, που προκαλούν έντονες αντιδράσεις από μερίδα του γυναικείου και όχι μόνο πληθυσμού. Παλιότερα είχε πει ότι είναι ανήθικο οι γυναίκες να γελάνε δυνατά σε δημόσιους χώρους.
Τη φορά αυτή όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην ανατολική επαρχία Igdir επισκέφθηκε με λεωφορείο την περιοχή. Όταν το λεωφορείο του Τούρκου προέδρου πέρασε έξω από το εκλογικό κέντρο του φιλοκουρδικού HDP, οι γυναίκες ψηφοφόροι, που εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν έξω από το κέντρο, έκαναν το σήμα της νίκης και γύρισαν την πλάτη στο λεωφορείο του Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε υπονοούμενα για το πίσω μέρος του σώματος των γυναικών, κάνοντας έξαλλες τις γυναίκες. Έτσι ξεκίνησε το κίνημα «Γυρίζουμε την πλάτη μας», με γυναίκες να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δείχνουν την πλάτη τους στον Ερντογάν. Η εκστρατεία αυτή σίγουρα του έκανε ζημιά στις εκλογές γιατί επηρεάστηκαν πολλές γυναίκες και γύρισαν την πλάτη και στο κόμμα του…


Αλλαγή συσχετισμών στην Τουρκία
Αλλαγή πολιτικού σκηνικού δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία, με το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να ξεπερνάει το εκλογικό όριο του 10% και να εισέρχεται στην Εθνοσυνέλευση, γεγονός που στερεί από τον πρόεδρο Ερντογάν την παντοδυναμία. Το κόμμα του, το AKP, έχασε την αυτοδυναμία και η χώρα οδηγείται σε κυβέρνηση συνεργασίας, ή σε βραχύβια μειοψηφίας, έπειτα από 13 χρόνια. Στις τρεις εκλογικές περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, το ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν χάνει 8 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες από την εκλογική του δύναμη, ενώ αντίστοιχα ενισχύεται θεαματικά το HDP, φθάνοντας σε διψήφια ποσοστά από 10,65 έως 14,56%, πολύ πιο πάνω από το 3,24 έως 5,35% που είχε λάβει στις εκλογές του 2011. Χαρακτηριστικό, επίσης, της αρνητικής στάσης μεγάλης μερίδας της Τουρκικής κοινωνίας στην πολιτική Ερντογάν είναι ότι σε όλη την ανατολική Θράκη και τα μικρασιατικά παράλια υπερισχύει το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Πιθανό μήνυμα αντίδρασης από τις νεώτερες γενιές και τον γυναικείο πληθυσμό της γείτονος, που είδε πολλά δικαιώματά του να καταπατούνται τα τελευταία χρόνια. Με το πλήγμα αυτό στον Πρόεδρο Ερντογάν ‘’παγώνουν’’ και οι φιλοδοξίες του για αναθεώρηση του Συντάγματος και περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του.
Χ.Δ.


Εσωκομματική… διαδήλωση
Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς είναι βάση συζήτησης, αλλά δεν υιοθετούνται στο σύνολό τους, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος. Οι δανειστές και οι ευρωπαίοι εταίροι δεν δέχτηκαν ούτε αυτές τις προτάσεις και εμείς διακηρύττουμε ότι ούτε αυτές δεχόμαστε στο σύνολό τους. Απλά τις προτείναμε για να υπάρξει μια βάση συζήτησης και μετά μπορεί και να τις αλλάξουμε. Αντιμνημονιακές κορώνες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει για τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει τις 47 σελίδες της πρότασης στη Βουλή, αλλά θα φέρει πρώτα την ρύθμιση του χρέους και ένα αναπτυξιακό πακέτο. Μέσα στο γενικότερο κλίμα πολιτικού παραλογισμού, ο κ. Λεουτσάκος δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαδηλώσουν μαζί τους! Μάλλον δεν έχει καταλάβει ο Πειραιώτης βουλευτής ότι δεν μετέχει πλέον σε κόμμα της αντιπολίτευσης, ή για κάποιον λόγο αρνείται συχνά να το εμπεδώσει.
Χ.Δ.


Καθείς με τον πόνο του
Και ενώ οι περισσότεροι αγωνιούν εν αναμονή των εξελίξεων της διαπραγμάτευσης και των αναγκαίων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που θα επιφέρει, αν τελικά επιτευχθεί και δεν οδηγηθούμε σε πιο ακραία σενάρια, κάποιοι πανηγυρίζουν για τις μεγάλες και ιστορικές αλλαγές που πετυχαίνει η κυβέρνηση. Τέλος, λοιπόν, στο ‘’ΝΕΡΙΤ’’ από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, αφού το Ν και το Ι έφυγαν, για να ξαναθαυμάζουμε γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια το σήμα της αγαπημένης όλων των Ελλήνων ΕΡΤ. Αυτές είναι σημαντικές αλλαγές και ειδήσεις για την ζωή μας και όχι το ΔΝΤ, ο Γιούνκερ και άλλα δευτερεύοντα θεματάκια. Λίγη υπομονή ακόμη, λοιπόν, μέχρι την Πέμπτη 11 Ιουνίου αγαπητοί τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης, όταν αναμένεται να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να ανοίξουν και πάλι τα στραβά μας.
Χ.Δ.


Όσα παίρνει ο άνεμος
Οι παλιότεροι, αλλά και κάποιοι νεότεροι σινεφίλ, σίγουρα γνωρίζουν την θρυλική δραματική ταινία με την Βίβιαν Λι και τον Κλαρκ Γκέιμπλ, αν όχι και το ομώνυμο μυθιστόρημα. Τις τελευταίες μέρες η Ξάνθη έζησε στην κυριολεξία τον τίτλο της ταινίας, αφού στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που ξεπερνούσαν και τα 6 μποφόρ, με αρκετές ζημιές σε αυλές και μπαλκόνια. Οι δρόμοι της πόλης το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτοι από φύλλα, σακούλες, χαρτιά και κάθε είδους σκουπίδια, που ξεθάφτηκαν από όποια γωνιά έμεναν κρυμμένα μέχρι τότε. Σπασμένες γλάστρες, κλαδιά δέντρων -ευτυχώς χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες φθορές ή να κινδυνεύσει κάποιος- έκαναν το περπάτημα μέσα στην Ξάνθη πολύ δύσκολο και κουραστικό. Στην δύναμη του ανέμου δεν μπόρεσαν να αντισταθούν ούτε και οι κάδοι απορριμμάτων, μερικοί από τους οποίους όχι απλά μετακινήθηκαν, αλλά αναποδογύρισαν, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.
Χ.Δ.


Η Εξυπηρέτηση του Πολίτη έχει ένα όνομα: ΚΕΠ
Αποτελεί κοινή διαπίστωση που επιβεβαιώνεται καθημερινά πόσο σημαντικό έργο παράγουν τα ΚΕΠ στο τομέα της Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Αποτελούν μια πραγματική όαση στο πλαίσιο των δυσκίνητων δημόσιων υπηρεσιών που είναι μπλεγμένες μέσα στο κυκεώνα της γραφειοκρατίας και είναι συνώνυμες με την ταλαιπωρία του πολίτη.
Παρά το γεγονός ότι έχουν επιφορτιστεί με χίλιες δυο νέες αρμοδιότητες – έως και με τις διαδικασίες υπαγωγής στο επίδομα ανθρωπιστικής κρίσης – και παρότι το προσωπικό δεν αυξήθηκε τα ΚΕΠ Ξάνθης δουλεύουν πυρετωδώς σε εντατικούς ρυθμούς (καμιά σχέση με το τι επικρατεί γενικώς στον δημόσιο τομέα. Γι αυτό και τα εύσημα από τους πολίτες είναι πολλά και σε καθημερινή βάση.
Ευτυχώς που υπάρχουν τα ΚΕΠ
Μ.Ξ.


Ανανέωση θέλουν στο ΠΑΣΟΚ με παλαιούς υποψήφιους
Παρελθόν αποτελεί ο Ευ. Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς παραιτήθηκε κατά την διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Το ΠΑΣΟΚ αναζητά νέο πρόεδρο και καλεί μέλη φίλους και παλαιά στελέχη να ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή 14 Ιουνίου για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο μεταξύ τριών υποψηφίων. Της Φώφης Γεννηματά, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αυτοί οι τρεις κατάφεραν να συλλέξουν πάνω από 250 υπογραφές – το όριο για να είναι κάποιος υποψήφιος – αφήνοντας απ’ έξω έναν άλλο υποψήφιο τον Θανάση Χειμωνά , νέο αξιόλογο στέλεχος καθώς και τον γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη. Απ’ τους τρεις υποψήφιους μόνο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που είναι η πρόταση του Βενιζέλου είναι από τα νέα στελέχη που μπορεί να δώσει μια ανανεωτική αύρα στο ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι η κα Γεννηματά προέρχεται και υποστηρίζεται από το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ ενώ ο κ. Λοβέρδος έφυγε και ξαναήλθε. Πάντως η διαδικασία με τις υπογραφές αδικεί τα νέα στελέχη που δεν έχουν κομματικούς στρατούς και απ’ την εξάλειψη τέτοιων διαδικασιών θα έπρεπε ν’ αρχίσουν την ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ αλλά δε το έκαναν…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…