Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στις «πλάτες» της Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ

Στις «πλάτες» της Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ

0
genimata-pasok

Η Ξάνθη ψήφισε Ανδρέα Λοβέρδο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου πρώτος στις προτιμήσεις ο Ο. Κωνσταντινόπουλος- Μόνο 18 άτομα ψήφισαν στην Μύκη!

Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ καθώς επικράτησε κατά κράτος στις εκλογές της Κυριακής 14ης Ιουνίου έναντι των δύο άλλων συνυποψηφίων της, του Ανδρέα Λοβέρδου που έκοψε δεύτερος το νήμα και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Η κα Γεννηματά ψηφίστηκε από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στις κάλπες ενώ ο κ. Λοβέρδος με τον κ. Κωνσταντινόπουλου έχουν μόνο 862 ψήφους διαφορά.

Συγκεκριμένα τα τελικά πανελλαδικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:

Ψήφισαν

47891

Έγκυρα

47513

Άκυρα

126

Λευκά

252

1.Γεννηματά Φώφη

24838

2.Λοβέρδος Ανδρέας

11759

3.Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

10897

Ανάλογη είναι και η εικόνα στην περιφέρειά μας με την κα Γεννηματά να λαμβάνει τις μισές ψήφους των ψηφισάντων και τις υπόλοιπες να τις μοιράζονται σχεδόν ισόποσα οι δυο άλλοι υποψήφιοι

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την ΑΜΘ:

Ψήφισαν

2597

Έγκυρα

2565

Άκυρα

11

Λευκά

21

1.Γεννηματά Φώφη

1224

2.Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

615

3.Λοβέρδος Ανδρέας

713

Η Ξάνθη ψήφισε Ανδρέα Λοβέρδο

Διαφορετική είναι ή εικόνα για την πόλη της Ξάνθης η οποία εξέλεξε πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο. Προφανώς επηρέασε θετικά η επίσκεψή του την Παρασκευή, δεδομένοι ότι σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ υποστήριξαν και ψήφισαν Φώφη Γεννηματά. Αίσθηση επίσης προκάλεσε η παντελής …αδιαφορία της μειονότητας απ’ την οποία ψήφισαν μόνο 18 άτομα απ’ τα οποία η κα Γεννηματά δεν έλαβε ούτε μία ψήφο. Αδιαφορία και στον δήμο Τοπείρου όπου οι λιγοστοί ψηφοφόροι – 25 όλοι κι όλοι προτίμησαν τον κ. Κωνσταντινόπουλο. Πρώτος στις προτιμήσεις ο κ. Κωνσταντινόπουλος και στο δήμο Αβδήρων όπου εκεί ψήφισαν 63 άτομα. Συνολικά ούτε 300 άτομα ψήφισαν στην Ξάνθη (για την ακρίβεια 256)! Η ζέστη, τα μπάνια του λαού και η γενικότερη απαξίωση στα κόμματα και στην πολιτική είναι οι αιτίες που επικαλούνται από την Νομαρχιακή Ξάνθης για την μικρή συμμετοχή.: «Δεν ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή. Ευχόμαστε στην νέα μας πρόεδρο να κάνει τις αλλαγές που εξήγγειλε και να ανασυστήσει το κόμμα», επισημαίνει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστος Αμανατίδης.    

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο νομό Ξάνθης έχουν ως εξής:

Ξάνθη

Ψήφισαν

150

Έγκυρα

150

Άκυρα

0

Λευκά

0

1 Γεννηματά Φώφη

31

2 Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

35

3 Λοβέρδος Ανδρέας

84

Δήμος Αβδήρων

Ψήφισαν

63

Έγκυρα

63

Άκυρα

0

Λευκά

0

1.Γεννηματά Φώφη

20

2.Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

24

3.Λοβέρδος Ανδρέας

19

Δήμος Τοπείρου

Ψήφισαν

26

Έγκυρα

25

Άκυρα

0

Λευκά

1

1.Γεννηματά Φώφη

6

2.Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

15

3.Λοβέρδος Ανδρέας

4

Δήμος Μύκης

Ψήφισαν

18

Έγκυρα

18

Άκυρα

0

Λευκά

0

1.Γεννηματά Φώφη

0

2.Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

6

3.Λοβέρδος Ανδρέας

12

Δήλωση της νέας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά

Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή. Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της. Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού. Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης σε Μέτιο για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο

Ζητούν άμεση καταγραφή ζημιών και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων Για «εφιάλτη» πλημμύρων π…