Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σολομός με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Σολομός με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια

0
solomos-domata

4 φέτες σολομού, παχιές

1,5 νεροπότηρο ντομάτα, φρεσκοτριμμένη

1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

½ κιλό κρεμμύδια

1 ποτήρι κρασί λευκό

1 κουταλιά ζάχαρη

μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα

Αρχικά ετοιμάζετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες ή σε φέτες, τα ρίχνετε σε τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε καλά μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά και προσθέστε τη ζάχαρη. Τα σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί και να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λιωμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Ρίχνετε τη φρεσκοτριμμένη ντομάτα, αλατίζετε, πιπερώνετε, και αφήνετε να μαγειρευτούν τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει ο μισός όγκος.

Παίρνετε τις παχουλές φέτες σολομού και τις βάζετε μέσα σε ένα μικρό πυράντοχο σκεύος. Τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και με ένα κουτάλι της σούπας πάνω στις φέτες μοιράζετε το καραμελωμένο κρεμμύδι. Το πατάτε να απλωθεί παντού, πασπαλίζετε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …