Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σε πλήρη εξέλιξη ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Σε πλήρη εξέλιξη ο μεταγραφικός σχεδιασμός

0
tsenamo

Ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον τερματοφύλακα Λουΐτζι Τσενάμο

Έρχονται κι άλλες μεταγραφές για κεντρικό και πλάγιο μέσο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Skoda Ξάνθη εν όψει της νέας σεζόν. Μετά τον Τόμισλαβ Τόμιτς, χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία με τον 35χρονο τερματοφύλακα Λουΐτζι Τσενάμο που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο Αθηνών, ενώ όπως όλα δείχνουν επόμενη ανακοίνωση θα αφορά τον Πορτογάλο Τεϊσέιρα ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ξανθιώτικη ομάδα.

Τσενάμο κι επίσημα

Ο 35χρονος (γεν. 07/02/1980) Λουΐτζι Τσενάμο γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας ενώ έχει ελληνοϊταλικές ρίζες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στους νέους του Ολυμπιακού το 1998 όπου έμεινε μέχρι το 2001 χωρίς να έχει κάποια συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα, ενώ ενδιάμεσα (1999-2000) δόθηκε δανεικός στο Αιγάλεω όπου έκανε 27 εμφανίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στον Ολυμπιακό μετακόμισε στην αγγλική Μπάρνλεϊ χωρίς όμως να καταφέρει να καθιερωθεί κι έτσι επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έπαιξε μία χρονιά στον Παναργειακό και μία στην Προοδευτική με 24 και 14 συμμετοχές αντίστοιχα.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στο Αιγάλεω όπου αποτέλεσε για μία 6ετία (2003-2009) ένας από τους βασικούς γκολκίπερ της ομάδας και ακολούθως μετακόμισε στην Κύπρο για την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς τη σεζόν 2009-2010.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Παναιτωλικό με τον οποίο τη σεζόν 2010-2011 πανηγύρισε την άνοδο στη Super League ενώ έμεινε στους Αγρινιώτες και την επόμενη χρονιά και στη συνέχεια μετακόμισε ξανά εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Μακάμπι Νετάνιθα του Ισραήλ για να σημειώσει 31 συμμετοχές τη χρονιά 2012-2013.

Τελευταίος σταθμός – πριν τη Skoda Ξάνθη – ήταν ο Ατρόμητος Αθηνών όπου τη χρονιά 2013-2014 πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά ενώ πέρσι είχε λίγες συμμετοχές καθώς οι Περιστεριώτες επέλεξαν Γκορμπούνοφ ως βασικό τερματοφύλακα.

Έτσι ο ύψους 1.88μ. τερματοφύλακας ενώ είχε συμβόλαιο μέχρι το 2016, ζήτησε να αποδεσμευθεί από τον Ατρόμητο, όπως και έγινε, για να συμφωνήσει άμεσα με την Ξάνθη καθώς ήθελε να βρει ξανά θέση βασικού, με την Ξάνθη να τον προορίζει για αντικαταστάτη του Δημήτρη Κυριακίδη (ο οποίος συζητάει με τον Παναιτωλικό), στη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Προς την έξοδο ο Παπάζογλου

Την ίδια στιγμή ένας ακόμη παίκτης από την περσινή ομάδα φαίνεται ότι θα περάσει την πόρτα της εξόδου, καθώς ο Τάσος Παπάζογλου δεν δέχθηκε την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου που του έγινε μιας και υπήρξε διαφορά στο οικονομικό.

Έτσι ο 27χρονος αμυντικός θα ψάξει άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, μετά από 9 συμμετοχές (1 γκολ) που σημείωσε από τον περασμένο Ιανουάριο όταν και αποκτήθηκε από την Ξάνθη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες αποδεσμεύθηκαν οι Γκομσί, Μπέλιτς, Βάλτερ, Κυριακίδης, Αναστασόπουλος, Κομεσίδης, Κάλβο ενώ το ίδιο θα συμβεί το επόμενο διάστημα με τους Κλέιτον, Ομπόντο εκτός κι αν υπάρξει δραματική ανατροπή στις διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπάζογλου έχει ήδη δύο προτάσεις από το εξωτερικό και από την Κύπρο.

Την ίδια στιγμή η Ξάνθη κράτησε το δίδυμο Καρυπίδη – Λισγάρα για την άμυνα, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο Δημήτρης Γούτας. Εφ’ όσον πουληθεί ο Γούτας τότε η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση του αντικαταστάτη του με έναν κεντρικό αμυντικό, ενώ ως λύσεις υπολογίζονται ο Κώστας Φλίσκας και ο νεαρός Οκάν Χατζητερζόγλου.

Κινείται για πλάγιο και κεντρικό μέσο

Εν τω μεταξύ η Skoda Ξάνθη κινείται για την απόκτηση δύο ακόμη παικτών. Ο ένας θα είναι αμυντικό χαφ που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Ομπόντο και ο 2ος πλάγιος μέσος.

Μάλιστα σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ στο «στόχαστρο» του ξανθιώτικου συλλόγου βρίσκεται ο Μπερτράν Ρομπέρ.

Πρόκειται για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος στο παρελθόν έπαιξε σε ΠΑΟΚ και Πανθρακικό και πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Τα τελευταία δύο χρόνια στην Κύπρο ο 32χρονος άσος που μπορεί να παίξει στα δύο άκρα (πλάγιος χαφ) έπαιξε σε 51 αγώνες και πέτυχε ένα γκολ.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …