Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πυρκαγιά και πάλι την Κυριακή πίσω από τα Νεκροταφεία Ξάνθης

Πυρκαγιά και πάλι την Κυριακή πίσω από τα Νεκροταφεία Ξάνθης

0
pirosvestis-empros

Κάηκαν 10 ελιές και 4 στρέμματα με χόρτα – Πολύ επικίνδυνες συνθήκες για επέκτασή της γιατί έπνεαν ισχυροί άνεμοι

Πετροβολούν τους πυροσβέστες στο Δροσερό! Προβληματισμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης που κάνουν το έργο τους συνοδεία Αστυνομίας!

Χτύπησαν και πάλι οι εμπρηστές του Δροσερού βάζοντας φωτιά στην περιοχή πίσω από τα Νεκροταφεία της Ξάνθης και στα όρια του οικισμού. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και μόνο χάρη στην ταχύτατη επέμβαση της Πυροσβεστικής αποτράπηκε η περαιτέρω επέκτασή της και η ανεξέλεγκτη διάστασή της δεομένου ότι ο ι συνθήκες ήταν άκρως επικίνδυνες!

Κάηκαν 10 ελιές και 4 στρέμματα με χόρτα – Πολύ επικίνδυνες συνθήκες

Όπως μας πληροφορεί ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Αντώνης Σπανός η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό – γεγονός πολύ σύνηθες στο Δροσερό – καθώς το τελευταίο μόνο 15θήμερο η Πυροσβεστική έχει κληθεί να σβήσει πολλές πυρκαγιές. Μόλις προχθές ξέσπασε πάλι πυρκαγιά στην περιοχή των νεκροταφείων. Αυτή όμως ήταν ή σοβαρότερη λόγω των συνθηκών. Μέσα σε 3 λεπτά κατάφτασαν 3 πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν την φωτιά αφού πρώτα κατέκαψε 4 στρέμματα χορτολιβαδική έκταση και απείλησε εγκαταλειμμένη κατοικία αφού προηγουμένως κατέκαψε 10 ελαιόδεντρα και τα χόρτα στο οικόπεδό της. Επίσης απειλήθηκαν επιχειρήσεις και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Πετροβολούν τους πυροσβέστες στο Δροσερό!

Ο κ. Σπανός απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να τα καθαρίζουν από τα χόρτα δημιουργώντας έτσι αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην κινδυνεύουν από πυρκαγιές. Επίσης καταθέτει τον προβληματισμό του γενικότερα για την συμπεριφορά μιας ομάδας κατοίκων του Δροσερού απέναντι στους Πυροσβέστες που πολλές φορές – όπως αναφέρει – τους παρεμποδίζουν την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους πετροβολώντας τους. Είναι τέτοια η κατάσταση που μερικές φορές οι Πυροσβέστες σβήνουν τις φωτιές που κάποιοι ανάβουν είτε για πλάκα( υπάρχει και αυτό το φαινόμενο!) είτε για να καθαρίσουν τα χόρτα με συνοδεία αστυνομικών.!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…