Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πιάστηκε …αδιάβαστο το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου!

Πιάστηκε …αδιάβαστο το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου!

0
dimotiko topeirou noe1

Η πρόεδρος δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των αναδόχων και δημοτικός σύμβουλος Ψήφησε απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων στον αδελφό του!

Συγκλήθηκε έκτακτο …διορθωτικό δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη που ανακάλεσε την απόφαση – Μηχανικοί του ΣΔΑΝ μόνο για την παραλαβή των έργων του Δ. Τοπείρου!

«Η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως», λέει μια σοφή παροιμία την οποία αναγκάστηκε να εφαρμόσει κατά γράμμα ο δήμος Τοπείρου καθώς δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο …πιάστηκαν αδιάβαστοι ως προς το τι ορίζει ο νόμος του Καλλικράτη! Έτσι εσπευσμένα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελένη Πολυχρονιάδου συγκάλεσε νέο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την Τρίτη 2 Ιουνίου ώστε να διορθωθεί μια παρατυπία που μπορούσε να κοστίσει ακριβά σε δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης!

Ψήφισε απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων στον αδελφό του!

Η παρατυπία αφορούσε στην υπ’ αριθμ. 74/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ορίστηκαν 2 ανάδοχοι με απευθείας ανάθεση για την ετήσια προμήθεια καυσίμων του Δήμου Τοπείρου και των ΝΠΔΔ. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. πήρε απόφαση να προσφύγει σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια καυσίμων αφού προηγουμένως ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από προμηθευτές. Μια τακτική που εφαρμόζεται και στο δήμο Ξάνθης και γίνεται πολλές φορές στόχος επικριτικών σχολίων από την αντιπολίτευση.

Όμως στον δήμο Τοπείρου δεν υπήρξε πρόβλημα επ’ αυτού αλλά για πιο διαδικαστικά θέματα που όμως αγνοούσαν τόσο η πρόεδρος όσο και ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο οι οποίοι και δεν επεσήμαναν την παρατυπία. Πρώτη παρατυπία: Η πρόεδρος δεν ανέγνωσε τους δύο αναδόχους ως υποχρεούνταν και ο δημοτικός σύμβουλος που τυγχάνει αδελφός του ενός αναδόχου δεν εξήλθε της αίθουσας ως επίσης υποχρεούνταν αλλά παρέμεινε και ψήφισε την ανάθεση. Μια ενέργεια παράτυπη που αν κατήγγειλε η αντιπολίτευση θα αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, πράγμα όμως που δεν έγινε!

Έκτακτο …διορθωτικό δημοτικό συμβούλιο

Έτσι το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 74/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ορισμός αναδόχων για την ετήσια προμήθεια καυσίμων του Δήμου Τοπείρου και των ΝΠΔΔ» είχε χαρακτήρα …διορθωτικό του πρώτου. Ορίστηκαν εκ νέου οι ίδιοι ανάδοχοι πρατηριούχοι – ένας από το Δέκαρχο και ο άλλος από το Εύλαλο έγινε αναγγελία από την πρόεδρο και ο αδελφός απουσίαζε!

Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Το περιστατικό όμως καταγράφεται ως ένδειξη …ερασιτεχνισμού και άγνοιας των κανονισμών τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση του δήμου Τοπείρου!

Μηχανικοί του ΣΔΑΝ μόνο για την παραλαβή των έργων του Δ. Τοπείρου!

Όπως κατά αποκλειστικότητα γράψαμε στο φύλλο του Σαββάτου 29 Μαΐου το Δ.Σ. τους ΣΔΑΝ Ξάνθης ενέκρινε προγραμματική μεταξύ του ΣΔΑΝ και του δήμου Τοπείρου για 2 Μηχανικούς οι οποίοι θα κάνουν την παραλαβή τριών έργων που έχουν ολοκληρωθεί. Όπως μας διευκρίνισε ο δήμαρχος Ξάνθη κ. Χ. Δημαρχόπουλος πρόκειται για διευκόλυνση που παρέχει ο ΣΔΑΝ για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των έργων και όχι για μόνιμη συνεργασία με τον δήμο Τοπείρου. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Τοπείρου δεν διαθέτει Μηχανικούς και ούτε τεχνική υπηρεσία και αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα για το οποίο ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Μίχογλου διαμαρτυρήθηκε έως και στον προηγούμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όμως καμιά πρόοδος δεν σημειώθηκε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…