Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Παραμένει «ζεστό» το ενδιαφέρον Άγιαξ για Γούτα

Παραμένει «ζεστό» το ενδιαφέρον Άγιαξ για Γούτα

0
goutas

Δεν έχει αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του αμυντικού της Skoda Ξάνθη η ολλανδική ομάδα

Τρεις παίκτες από την Ομάδα Νέων υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια

Δεν έχει βγει από τη λίστα του Άγιαξ ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος αρέσει σε αρκετές ομάδες της Super League, αλλά ο «Άιαντας» κάνει και πάλι κινήσεις για την απόκτηση του.

Ο 21χρονος στόπερ με την πολύ καλή σεζόν (23 εμφανίσεις- 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 10 στο Κύπελλο) που έκανε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος και κυρίως του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Ωστόσο, μαζί του συνεχίζει να φλερτάρει και ο Άγιαξ. Είχε γραφτεί σε Μέσα της Ολλανδίας τον περασμένο μήνα ότι αρέσει στους ανθρώπους των δευτεραθλητών της Eredivisie και το θέμα επιστρέφει στην επικαιρότητα καθώς τα ολλανδικά ΜΜΕ επιμένουν ότι ο «Αίαντας» δεν έχει εγκαταλείψει την υπόθεση και το όνομα του νεαρού αμυντικού παραμένει ψηλά στη λίστα των ανθρώπων του.

Οι συζητήσεις γίνονται για ένα ποσό γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τον Γούτα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες του εξωτερικού (Βέρντερ Βρέμης, Τορίνο κ.α.).

Επαγγελματικά συμβόλαια για τρεις παίκτες της Ομάδας Νέων

Για ακόμη μία χρονιά το ρόστερ της Skoda Ξάνθη θα στελεχωθεί με νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες, επενδύοντας έτσι στο μέλλον και δίνοντας την ευκαιρία σε «δικά» της παιδιά να ανδρωθούν ποδοσφαιρικά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό χθες, η ξανθιώτικη ομάδα θα προωθήσει τρεις νεαρούς παίκτες από την Ομάδα Νέων, οι οποίοι υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια και θα ενσωματωθούν άμεσα στην επαγγελματική ομάδα, ξεκινώντας προετοιμασία από την 5η Ιουλίου, όταν θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους οι ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα οι Βασίλης Φασίδης, Οκάν Χατζητερζόγλου και Μανώλης Δεμένικος, που φέτος άφησαν άριστες εντυπώσεις με την Ομάδα Νέων στο πρωτάθλημα Κ-20, θα προπονούνται με τη μεγάλη ομάδα και, εφ’ όσον υπάρχει η… βαθμολογική άνεση, ενδεχομένως να πάρουν και χρόνο συμμετοχής, χωρίς να αποκλείεται βέβαια και ο δανεισμός τους σε άλλη ομάδα για ένα χρόνο για να πάρουν αγωνιστικές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.

«H Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Α.Ο. αποφάσισε να εντάξει τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Φασίδη, Χατζητερζόγλου Οκάν και Μανώλη Δεμένικο, οι οποίοι ανήκουν στα τμήματα υποδομών της, στην 1η ομάδα, υπογράφοντας μαζί τους επαγγελματικά συμβόλαια», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση.

Το «who is who» των «μικρών»

Ο Βασίλης Φασίδης είναι γεννημένος στις 22 Ιουνίου του 1996 στην Βέροια. Η Ξάνθη τον απέκτησε το 2011, όταν ο 15χρονος τότε επιθετικός έκανε «παπάδες» με την φανέλα της ΑΕ Ποντίων Βέροιας, πετυχαίνοντας μάλιστα εκείνη την σαιζόν 34γκολ. Μάλιστα ήταν τέτοιες οι εμφανίσεις του, που είχε δεχτεί πρόταση να περάσει από δοκιμαστικά από τις Στουτγάρδη και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Ξάνθη κινήθηκε άμεσα αποκτώντας τον ταλαντούχο επιθετικό και μετά από τέσσερα χρόνια στην Ακαδημία της Ξάνθης και λίγο πριν κλείσει τα 19χρόνια, ο Ημαθιώτης επιθετικός υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Μανώλης Δεμένικος γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1996. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο 10χρονών και την Ακαδημία του ΑΠΟΞ, για να ακολουθήσει μια τριετία στην Ακαδημία του Ορφέα Ξάνθης.

Στα 14 του πηγαίνει στην Ακαδημία της Βιστονίδας οπού τον αναλαμβάνει προσωπικά ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Γιουράι Μπούτσεκ. Εκεί μάλιστα θα αγωνιστεί και ένα χρόνο σε ηλικία 15 ετών στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης με την φανέλα της Βιστονίδας.

Στα 16 του τον αποκτά η Skoda Ξάνθη. Το πρώτο διάστημα δεν θα παίξει πολύ, ωστόσο ο Νίκος Κεχαγιάς και ο προπονητής τερματοφυλάκων τότε στην ομάδα Μανώλης Μουστάκης του δείχνουν εμπιστοσύνη και του δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Κ20. Πλέον ο Μανώλης λίγο πριν μπει στα 19 βλέπει την ομάδα της Ξάνθης να του δίνει την μεγάλη ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας.

Ο έτερος Ξανθιώτης που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο είναι ο Οκάν Χατζητερζόγλου. Ο Οκάν γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1996 και ξεκίνησε από τις Ελπίδες Γενισέας, από όπου τον απέκτησε η Skoda Ξάνθη το 2009 σε ηλικία 13ετών.

Στην Ακαδημία της Ξάνθης ο 19χρονός κεντρικός αμυντικός βρίσκεται για 6συνεχόμενα χρόνια, αγωνιζόμενος σχεδόν σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου. Στην Κ17 μάλιστα όταν άρχισε να αγωνίζεται ήταν ο πιο μικρός ηλικιακά, ενώ από το 2010 είναι και διεθνής με την Εθνική ομάδα Παίδων.

Τις τελευταίες δύο σαιζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κ20 με την επιβράβευση να έρχεται με την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου. Μάλιστα ο Οκάν Χατζητερζόγλου που συχνά- πυκνά βρίσκεται και στις κλήσεις της Εθνικής Κ19, είναι από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως με σκληρή δουλειά και θέληση μπορείς να πετύχεις πολλά.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…