Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πάει για δύο… «Λάτιν» η Skoda Ξάνθη

Πάει για δύο… «Λάτιν» η Skoda Ξάνθη

0
elton-niki

Υπογράφουν ένας Αργεντινός κι ένας Βραζιλιάνος

Σοτέλο ο αντί-Παπάζογλου, Έλτον ο… αντί-Ομπόντο

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση δύο μεταγραφών βρίσκεται η Skoda Ξάνθη, η οποία το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε επαφές και συζητήσεις μαζί τους ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

Πρόκειται για δύο «Λάτιν» ποδοσφαιριστές καθώς ο ένας προέρχεται από την Αργεντινή και ο άλλος από τη Βραζιλία.

«Με το ένα πόδι στην Ελλάδα ο Σοτέλο»

Με την παραπάνω φράση επιβεβαίωσε ο προπονητής της Ουρακάν Νέστορ Απούγιο την μεταγραφή του Αργεντινού αμυντικού Γκιγιέρμε Σοτέλο στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης.

Όπως τόνισε ο προπονητής της Ουρακάν, ο Σοτέλο θα δοθεί δανεικός ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής μιας και δεν υπολογίζεται για τη φετινή σαιζόν.

Ο 24χρονος δυναμικός αμυντικός έπαιζε πολύ δυνατά για την Ξάνθη και πλέον και μετά τις δηλώσεις και του προπονητή της Ουρακάν η απόκτηση του είναι δεδομένη, με το μόνο που απομένει είναι να… βάλει και το δεύτερο πόδι στο αεροπλάνο και να πετάξει για Ελλάδα.

Ο Σοτέλο αγωνίζεται με άνεση τόσο ως αριστερός μπακ όσο και ως κεντρικός αμυντικός, τον βοηθάει άλλωστε και το ύψος τους καθώς είναι 1,80. Είναι γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1991,και είναι «παιδί» της Ουρακάν απ’ όπου ξεκίνησε. Από το 2012 μέχρι και σήμερα που ανήκει στην Ουρακάν αγωνίστηκε σε 48 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 2 τέρματα, 18 φορές έχει δει την κίτρινη κάρτα ενώ έχει αποβληθεί μία φορά.

Πλέον το μόνο που απομένει για τον Αργεντινό είναι να ξεκαθαρίσει αν θα υπάρχει και όρος απόκτησης του μετά το τέλος του δανεισμού από τον σύλλογο της Αργεντινής, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά ο δανεισμός του στον ξανθιώτικο σύλλογο.

Από εκεί και πέρα τέλος στα σενάρια για την επιστροφή του Λούκας Φαβάλι στην Ελλάδα έβαλε ο προπονητής της Ουρακάν που τόνισε πως ο πρώην μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς θα συνεχίσει στην Ινστιτούτο Κόρντομπα ομάδα Β’ Εθνικής.

Έλτον ο… αντί-Ομπόντο

Ακόμη ένας «Λάτιν» παίκτης θα αποκτηθεί όπως όλα δείχνουν από τη Skoda Ξάνθη και συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος Έλτον Φιγκεϊρέδο Ντα Σίλβα. Ο 29χρονός Έλτον από το 2013 αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές ομάδες, αρχικά για ενάμιση χρόνο την Ρουμανία και την Ντιναμό Βουκουρεστίου, οπού αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια πετυχαίνοντας και δύο γκολ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στον Απόλλων Λεμεσού, μετρώντας 3 εμφανίσεις.

Πριν την Ευρώπη ο Έλτον αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του όπως οι Τζόιβιλ, Βιτόρια Μπαχία, Κομερσιάλ και Σάντα Κρούζ. Ο αριστεροπόδαρος μέσος όλα δείχνουν πως θα είναι η τελευταία μεταγραφή της Ξάνθης στον χώρο της μεσαίας γραμμής αντικαθιστώντας τον Κριστιάν Ομπόντο, με τους Ξανθιώτες στην ίδια θέση να έχουν επίσης τους Φλίσκα, Βασιλακάκη, Παπαστεριανό και τον Τόμιτς.

Μετά τους Σοτέλο και Έλτον για τους οποίους αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, η Skoda Ξάνθη αναμένεται εντός της εβδομάδας να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και ακόμη μιας μεταγραφής πιθανότατα στο μεσοεπιθετικό σκέλος.

Από εκεί κι έπειτα σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης περιόδου, όπως και για την προετοιμασία της ομάδας η οποία ως γνωστόν θα γίνει στο Πράβετς της Βουλγαρίας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …