Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Λουτσέσκου και… πάσης Ελλάδος!

Λουτσέσκου και… πάσης Ελλάδος!

0
lucescu pagkos

Μετά τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ προσέγγισε τον τεχνικό της Skoda Ξάνθη σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ

«Μήλο της Έριδος» ο Τεϊσέιρα για πατέρα (Μιρτσέα) και γιο (Ραζβάν) Λουτσέσκου;

Πολύ ψηλά στην εκτίμηση τους έχουν οι Ρουμάνοι τον προπονητή της Skoda Ξάνθη, Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς για ακόμη μία φορά μέσα από δημοσιεύματα σε ρουμάνικα ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι υπήρξε «στόχος» και για άλλη ελληνική ομάδα όμως ο ίδιος είπε «όχι» στην πρόταση που του έγινε.

Αυτή τη φορά όπως έγραψε το «sport.ro», ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που φέρεται να προσέγγισε τον Ρ. Λουτσέσκου με τον τεχνικό της Ξάνθης να απαντάει αρνητικά στον «δικέφαλο του Βορρά».

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα είχε σύντομη δήλωση του προπονητής της Ξάνθης ο οποίος φέρεται να τονίζει πως η συγκεκριμένη επιθυμία του, να παραμείνει δηλαδή στην Ξάνθη, δεν είναι θέμα χρημάτων.

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες άλλο Μέσο της Ρουμανίας σημείωνε ότι ο Ραζβάν βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού, ενώ πριν περίπου τρεις μήνες, όταν η Εθνική Ελλάδας έψαχνε τον αντικαταστάτη του Ρανιέρι, τα ίδια Μέσα ανέφεραν ότι ο Λουτσέσκου είχε δεχθεί «κρούση» από την ΕΠΟ πριν τελικά καταλήξει στην πρόσληψη Μαρκαριάν.

Τελικά όπως φαίνεται ο τεχνικός της Ξάνθης έχει πολλή πέραση…

Και οι δύο… Λουτσέσκου θέλουν τον Τεϊσέιρα;

Την ίδια στιγμή άλλο ρουμανικό site (prosport.ro) είχε χθες δημοσίευμα σχετικά με τον ποδοσφαιριστή Φελίπε Τεϊσέιρα, ο οποίος σύμφωνα πάντα με το ρουμανικό Μέσο αποτελεί «μήλο της Έριδος» ανάμεσα σε πατέρα και γιο Μιρτσέα και Ραζβάν Λουτσέσκου!

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός που συνεργάστηκε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και στις τρεις ομάδες όπου αγωνίστηκε στη Ρουμανία (Μπρασόφ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Πετρολούλ), αν και φερόταν να έχει κλείσει στην Skoda Ξάνθη, όπως αναφέρει το prosport.ro δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανένα σύλλογο ενώ αποτελεί «διακαή πόθο» αρκετών ομάδων της Ρουμανίας και εσχάτως της Σαχτάρ Ντόνετσκ, εκεί δηλαδή όπου είναι προπονητής ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου, Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του μάλιστα τόνισε ότι θα αποφασίσει για το νέο σταθμό της καριέρας του σε μία εβδομάδα.

Απομένει να δούμε τι ισχύει από τα παραπάνω ρεπορτάζ των ρουμανικών ΜΜΕ κι αν ο Τεϊσέιρα τελικά δελεαστεί από την – υποτιθέμενη – προσφορά της ρουμανικής ομάδας ή αν θα επιλέξει να «ξανασμίξει» με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στη Skoda Ξάνθη.

Πάντως καθώς η ξανθιώτικη ΠΑΕ βρίσκεται σε άδεια μέχρι τις 05 Ιουλίου και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς κινείται για τις μεταγραφές (τις οποίες επεξεργάζονται σε συνεργασία οι Ρ. Λουτσέσκου – Ι. Παπαδημητρίου – Γ. Κασναφέρης), με τον Χρ. Πανόπουλο να έχει τον τελευταίο λόγο για τις διάφορες περιπτώσεις, φαίνεται ότι οι Ρουμάνοι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τις… ξανθιώτικες εξελίξεις.

Τσενάμο: «Η Skoda Ξάνθη μου έδειξε εμπιστοσύνη κι έτσι συμφώνησα»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Skoda Ξάνθη έκανε ο Λουΐτζι Τσενάμο, που αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Δ. Κυριακίδη στη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο 35χρονός τερματοφύλακας μίλησε στο gazzetta και δεν έκρυψε την χαρά του που είναι πλέον παίκτης της Ξάνθης, ενώ ευχαρίστησε τον μάνατζερ του Γιάννη Γλύκο, αλλά και τους Λουτσέσκου και Παπαδημητρίου που πίστεψαν σε αυτόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσενάμο:

Λ.Τ.: «Όταν πήγα στον Ατρόμητο, ήξερα πως θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως είχα πίστη στον εαυτό μου. Ουσιαστικά μπήκα… από την πίσω πόρτα, είχα μπροστά μου τον Σηφάκη και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Επέλεξα να το παλέψω, με ένα μικρό συμβόλαιο, να πάρω την ευκαιρία να αποδείξω πράγματα και να επαναφέρω το όνομά μου στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Όπως φάνηκε στην πράξη, δικαιώθηκα για την επιλογή μου καθώς στην πρώτη μου σεζόν στο Περιστέρι, νομίζω πως τα πήγα πάρα πολύ καλά, πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν οι περισσότεροι. Έτσι, κέρδισα με το “σπαθί” μου ένα νέα συμβόλαιο για δύο χρόνια, το οποίο δυστυχώς δεν ήταν γραφτό να εξαντλήσω».

Για το τι έφταιξε και έλυσε το συμβόλαιο του με τον Ατρόμητο ο Τσενάμο είπε:

Λ.Τ.: «Δεν μπορώ να πω πως έφταιξε κάτι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά για μία θέση όπως αυτή του τερματοφύλακα. Ήρθε ένας τραυματισμός που με κράτησε εκτός για σχεδόν τρεις μήνες, ο Αντρέι τα πήγε πολύ καλά και κάλυψε επάξια το κενό μου, οπότε έχασα την θέση μου. Αυτό είναι λογικό, έπαιξε και βρήκε ρυθμό, οπότε συνέχισε να είναι βασικός, δεν είναι παράλογο αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, μου μένει μία πικρία, διότι όταν τον Μάρτιο ήμουν έτοιμος να βοηθήσω, δεν έμπαινα ούτε στην αποστολή. Ήθελα να έχω έναν πιο ενεργό ρόλο από αυτόν των τελευταίων μηνών. Έτσι, πήραμε την απόφαση να βρούμε με την ομάδα την… χρυσή τομή και να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό, πιστεύω, πως ήταν το καλύτερο για όλους».

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του με την Ξάνθη ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας δήλωσε:

«Πλέον είμαι παίκτης της Ξάνθης και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω με την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο στον κ. Γλυκό, τον μάνατζέρ μου, όσο και στους κ.κ. Παπαδημητρίου και Λουτσέσκου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η ομάδα έδειξε πως με θέλει, πως πιστεύει σε μένα. Και φυσικά, ότι μιλάμε για μία ομάδα… βράχο στην μεγάλη κατηγορία, ένα δυνατό «μαγαζί», που προσφέρει προοπτική σε έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό που έχω ως στόχο είναι να προσφέρουμε με την ομάδα μου ψυχαγωγία στον κόσμο. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Θέλω, λοιπόν, να βοηθήσω σε αυτό, να γεμίσουμε το γήπεδο και να είναι οι οπαδοί της Ξάνθης πάντα περήφανοι για την ομάδα τους. Αν το καταφέρουμε, θα είμαστε απόλυτα επιτυχημένοι».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …