Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κόντεψε να εκραγεί λέβητας στα Πλαστικά Θράκης

Κόντεψε να εκραγεί λέβητας στα Πλαστικά Θράκης

0
plastika ergostasio

Άρπαξε φωτιά από διαρροή λαδιού – Τον έσβησαν την Κυριακή αναζωπυρώθηκε το πρωί της Δευτέρας και τον ξαναέσβησαν

Φωτιά σε βουστάσιο προς την παραλία Αβδήρων

Υψηλής επικινδυνότητας ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε σε λέβητα του εργοστασίου «Πλαστικά Θράκης» στο Μαγικό την Κυριακή το απόγευμα και ενώ στο εργοστάσιο υπήρχαν εργαζόμενοι. Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να την ελέγξουν όλο το βράδυ και να την κατασβήσουν τελικά το πρωί της Δευτέρας. όπως ανέφερε στο ‘Έ» ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Αντώνης Σπανός υπήρχε κίνδυνος έκρηξης του λέβητα γι αυτό και τελικά το πρωί της Δευτέρας οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν αφρό και την κατέσβησαν παντελώς με αποτέλεσμα την καταστροφή του λέβητα

Άρπαξε φωτιά ο λέβητας στα Πλαστικά Θράκης από διαρροή λαδιού

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα οπότε και άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί στην νότια πλευρά του εργοστασίου. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική η οποία και έσπευσε με 2 πλήρως επανδρωμένα οχήματα καθώς και 1 όχημα από την Π.Υ. της ΒΙΠΕ. Άμεσα οι πυροσβέστες πήραν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο εργοστάσιο διακόπτοντας το φυσικό αέριο και ψύχοντας τον λέβητα ώστε να μην υπερθερμανθεί και εκραγεί. Όπως σημειώνει ο κ. Σπανός η φωτιά οφείλεται σε αστοχία υλικού στον λέβητα που προκάλεσε διαρροή λαδιού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να την ελέγξουν με ήπια μέσα έως τις 9 το βράδυ ενώ πολλοί περίοικοι παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης η οποία και ολοκληρώθηκε ύστερα από λίγο.

Αναζωπύρωση της φωτιάς το πρωί της Δευτέρας

Αναζωπύρωσης της φωτιάς εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρα οπότε και πάλι ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και χρησιμοποιώντας αφρό την κατάσβεσε ολοσχερώς. Δεν χρησιμοποιήθηκε εξ αρχής για να μην καταστραφεί ο λέβητας αλλά μπρος στον κίνδυνο της έκρηξης που ήταν μεγάλος και θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή στο εργοστάσιο επιλέχθηκε αυτή η μέθοδος.

Οι συνθήκες για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζουν και ερευνώνται σε προανάκριση που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.

Φωτιά σε βουστάσιο προς την παραλία Αβδήρων

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε βουστάσιο στην περιοχή των Αβδήρων και συγκεκριμένα σε αποθήκη που φυλάγονται ζωοτροφές και συγκεκριμένα μπάλες χόρτου. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα . Οι πυροσβέστες κατάφεραν να την ελέγξουν και να την κατασβέσουν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…