Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κύμα διαμαρτυρίας από Σταυρούπολη: «Μας ξέχασε η Ξάνθη»

Κύμα διαμαρτυρίας από Σταυρούπολη: «Μας ξέχασε η Ξάνθη»

0
stavroupoli

«Είμαστε πνιγμένοι στα χόρτα και στα σκουπίδια» καταγγέλλουν – Ανακύκλωση ακούν αλλά μπλε κάδους δεν βλέπουν…

Τι απαντούν οι αντιδήμαρχοι: Παπαδόπουλος – Τσέπελης – Φερντούν

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση για την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση της Σταυρούπολης. Για το μεν πρώτο οι διαμαρτυρίες κατοίκων της στρέφονται κατά του δήμου για το δε δεύτερο το εντάσσουν σ’ ένα ευρύτερο πλέγμα μιας γενικότερης πολιτικής απαξίωσης των λεγομένων μειονεκτικών περιοχών στις οποίες ανήκει η Σταυρούπολη με ευθύνη κυρίως της κεντρικής διοίκησης που όμως δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι δημοτικές αρχές που δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης ώστε να συγκρατήσουν τον πληθυσμό και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές.

Πνιγμένοι στα χόρτα και στα σκουπίδια και ξεχασμένοι από το δήμο !

Το «Ε» δέχτηκε κύμα διαμαρτυρίας από κατοίκους που εγκαλούν την δημοτική αρχή για ελλιπή καθαριότητα του οικισμού της Σταυρούπολης. Όπως λένε τους πνίγουν τα σκουπίδια αλλά και τα χόρτα που έχουν θεριέψει και πολλές φορές καθιστούν επικίνδυνους τους δρόμους ιδίως στις στροφές όπως στα Κομνηνά που στερούν τους οδηγούς την ορατότητα αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Κληθείς ν’ απαντήσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Κυριάκος τόνισε πως σ’ ότι αφορά την καθαριότητα η υπηρεσία έχει 3 άτομα προσωπικό και παρόλα αυτά υπερβάλλει εαυτόν για να καθαρίσει 28 οικισμούς.

Σ΄ότι αφορα τα κλαδέματα των χόρτων υπεύθυνη ειναι η τεχνική υπηρεσία του δήμου και όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος κ. Τσέπελης θα αποστείλει αύριο το ειδικό μηχάνημα για να καθαρίσει τον οικισμό

Ανακύκλωση ακούν αλλά μπλε κάδους δεν βλέπουν…

Μέχρι τέλος του μήνα θα τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης στην Σταυρούπολη

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης ότι ανακύκλωση ακούν αλλά μπλε κάδους δεν βλέπουν και ότι μάζεψαν ανακυκλώσιμα αλλά δεν είχαν που να τα πετάξουν και τελικά τα πέταξαν στους κάδους απορριμμάτων. Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φερντούν μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί το σχέδιο της ανακύκλωσης με την τοποθέτηση των μπλε κάδων στην Σταυρούπολης και σ όλους στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας και στα Κιμμέρια καθώς είναι οι μόνες κοινότητες που απέμειναν. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει προηγουμένως να οριστεί το απορριμματοφόρο και να καθοριστεί το δρομολόγιο σύμφωνα με τον σχεδιασμό και γι αυτό προαπαιτούνταν η ολοκλήρωση πρώτα του σχεδιασμού στην Ξάνθη ώστε να διαπιστωθεί πόσα δρομολόγια απαιτούνται. Όπως ανέφερε η ανακύκλωση στην Ξάνθη ξεκίνησε με 1 όχημα και 1 δρομολόγιο μέρα παρά μέρα και τώρα έχει φτάσει τα 2 οχήματα με δύο δρομολόγια καθημερινά το καθένα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…