Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Καζάκης: «Παραγωγική ανασυγκρότηση μόνο με εθνικό νόμισμα»

Καζάκης: «Παραγωγική ανασυγκρότηση μόνο με εθνικό νόμισμα»

0
kazakis-panel

Συνέντευξη του γραμματέα του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκη στο «Ε». Πολιτική εκδήλωση στην Ξάνθη

«Να κηρύξουμε το χρέος ως παράνομο και απεχθέςΝα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, το ευρώ ισοδυναμεί με καταστροφή», υποστήριξε ο κ. Καζάκης

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου και ελάχιστες ώρες πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο οποίο προέβη στην προκήρυξη δημοψηφίσματος για την ερχομένη Κυριακή 5 Ιουλίου επισκέφτηκε την Ξάνθη ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) Δημήτρης Καζάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο «Ε» αναπτύσσοντας τις πολιτικές του θέσεις του για την κρίση, το χρέος και για το πώς και μέσα αυτό ποια διαδικασία η χώρα θα μπορέσει να απαλλαχθεί από την μέγγενη της κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης και που πρέπει να στηρίξει την παραγωγική της ανασυγκρότηση. Επισημαίνεται ότι ο κ. Καζάκης, είναι οπαδός της οικονομικής θεωρίας που έχει διατυπώσει από ιδρύσεως του ΕΠΑΜ ότι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και στην παραγωγική ανασυγκρότηση μόνο αν επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα καθώς θεωρεί ότι το ίδιο το ευρώ και όχι η διαχείριση του είναι η καταστροφή της χώρας. Σ’ ότι αφορά το χρέος διατύπωσε την άποψη πως η χώρα μπορεί να απαλλαγεί απ’ αυτό κηρύσσοντάς το παράνομο απεχθές και αθέμιτο. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καζάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο «Π» με θέμα «Διαγραφή χρέους και εθνικό νόμισμα. Τα εργαλεία για εθνική κυριαρχία και παραγωγική ανασυγκρότηση». Στην εκδήλωση επίσης μίλησε ο αναπληρωτής γραμματέας Γιάννης Αθανασιάδης, ο γραμματέας του ΕΠΑΜ Ξάνθης κ. Πολυχρονίδης Βίκτωρας και αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης κ. Α. Πατσατζής. Να σημειώσουμε ότι κατά την εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του επιστημονικού περιοδικού ΑΝΤΑΙΟΣ. Πρόκειται για μια προσπάθεια αναβίωσης του ομώνυμου περιοδικού.

Καζάκης: Να κηρύξουμε το χρέος ως παράνομο απεχθέςΌταν χρεοκοπεί ένα κράτος καταστρέφεται ο δανειστής του όχι το κράτος»

Αναφερόμενος στο σίριαλ της διαπραγμάτευσης και τη διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση ο κ. Καζάκης σημείωσε: «Αυτό που λέγαμε από την αρχή και το έχουμε αποδείξει και νομίζω. Πρόκειται περί αυταπάτης ότι το πρόβλημα είναι στην διαχείριση του ευρώ και όχι στο ίδιο το ευρώ. Αναφορικά με την διαπραγμάτευση, αυτή έχει αποτύχει πλήρως. Δεν καταλαβαίνω γιατί να εμπιστευτεί κάποιος ένα κόμμα που λέει μένω στο ευρώ.». Κληθείς να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις επικεντρώθηκε σε δύο προβλήματα: Το ευρώ και το χρέος: «Δύο είναι τα προβλήματα της χώρας: Το ευρώ και το χρέος. Άρα το θέμα είναι πως γλυτώνουμε από τον ευρώ και από το χρέος: Σ’ ότι αφορά το χρέος: Να το κηρύξουμε ως παράνομο απεχθές και αθέμιτο. Αυτό δεν θα έχει καμιά επίπτωση σε μας εκτός από το ότι θα γκρεμιστούνε οι γερμανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες και θα γκρεμοτσακιστεί το ευρώ , οι χρηματαγορές δηλαδή. Αυτό το θεωρώ ένα θετικό επακόλουθο για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Όταν χρεοκοπεί ένα κράτος καταστρέφεται ο δανειστής του όχι το κράτος. Αρκεί το κράτος να κρατά την κυριαρχία του αν παραδώσει την κυριαρχία του στους δανειστές υπόκειται σ’ όλα αυτά που έχουμε εμείς σήμερα».

Καζάκης: Το ευρώ είναι η καταστροφή μας…

Ο κ. Καζάκης παρομοίασε με «οργανωμένο έγκλημα» εις βάρος των λαών την ευρωζώνη και το ευρώ και είπε πως επιχειρείται με τρομοκράτηση και καταστροφολογία να πεισθούν οι λαοί της ευρωζώνης ότι η απομάκρυνσή τους απ’ αυτή ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή κάτι που δεν υφίσταται όπως υπογράμμισε. Τόνισε επίσης πως η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας θα επιτευχτεί μόνο αν στηριχθεί σε ένα εθνικό νόμισμα: Παραγωγική ανασυγκρότηση μόνο με εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει . Εμείς δεν προτείνουμε επιστροφή στην δραχμή αλλά σ’ ένα νέο εθνικό νόμισμα που μπορούμε ένα το πούμε νέα δραχμή ή απελευθερωτική δραχμή όπως σχεδιαζόταν η νέα δραχμή να μπει τον Νοέμβριο του 1944 και δεν έγινε τελικά λόγω Δεκεμβριανών και του Εμφυλίου. Αυτή η νέα δραχμή θα μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Απαντώντας δε σε σενάρια που κάνουν λόγο για απώλεια περιουσιών : «Δεν θα καταστραφούν οι περιουσίες των εργαζομένων που είναι προϊόν της εργασίας τους. Οι περιουσίες που δημιουργήθηκαν από μεταπρατικές δραστηριότητες από κομπραδόρικες δραστηριότητες και φυσικά από την κλεπτοκρατία που κυριαρχεί σ’ αυτή τη χώρα βεβαίως και θα κινδυνεύσουν αλλά θα δημευτούν και θα λογοδοτήσουν αυτές οι περιουσίες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανακοινώθηκαν αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις από τον Νίκο Δένδια – Κλείνουν 137 στρατόπεδα

«Λόγω ελλείμματος 20 δισ. ευρώ, οποιαδήποτε ιδιωτική οικονομική βοήθεια θεωρείται καλοδεχο…