Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κατόπιν …εορτής η παραχώρηση της πλατείας Δροσερού στο Σχολείο!

Κατόπιν …εορτής η παραχώρηση της πλατείας Δροσερού στο Σχολείο!

0
epitropi poiotitasjun15

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε χθες – Δόθηκαν άδειες για θέσεις στην Λαϊκή αγορά

Χαρτογράφηση των θέσεων φορτοεκφορτώσεων που δόθηκαν ζήτησε ο δήμαρχος

Θέματα ρουτίνας συζήτησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι. Ήταν δε τόσο ήσσονος πολιτικής – τουλάχιστον – σημασίας που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω και μέλος της Επιτροπής ζήτησε από τον δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο και πρόεδρο της Επιτροπής, θέματα όπως η παραχώρηση της πλατείας να μην απασχολούν το σώμα αλλά να τα χειρίζονται οι υπηρεσίες. Ο δήμαρχος όμως εξέφρασε την διαφωνία του λέγοντας ότι αυτό αντί να διευκολύνει θα περιέπλεκε τα πράγματα ανάγοντας το θέμα ως μια ακόμη «δυσλειτουργία του Καλλικράτη». Την ρουτίνα έσπασε δίνοντας μια περιβαλλοντική νότα – λόγω και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – ο κ. Γιώργος Κολλάρος που εμφανίστηκε με γλαστράκι ανά χείρας και περιβαλλοντικά φυλλάδια και προκαλώντας θετικά σχόλια των άλλων μελών της Επιτροπής.

Άδειες στην Λαϊκή αγορά

Η Επιτροπή έδωσε ομόφωνα την έγκρισή της στα 3 εκτός ημερησίας θέματα που αφορούσαν την άδεια διαδικτύου σε καφενείο με 6 υπολογιστές στην περιοχή των Λαχανοκήπων καθώς η υπηρεσία έκρινε πως πληρούσε όλα τα κριτήρια ο φάκελος του αιτούντος και την έγκριση της στην παραχώρηση μέρος της κεντρικής πλατείας στην Επιτροπή Ειρήνης και στον σύλλογο «Έκφραση» για την ανάπτυξη των δράσεων τους.

Αλλά ομόφωνες ήταν οι αποφάσεις και στα 6 θέματα ημερήσια διάταξης που αφορούσαν με την σειρά που συζητήθηκαν: Την ανανέωση άδειας σε επαγγελματία της Λαϊκής αγοράς καθώς όπως ειπώθηκε από την υπηρεσία έχει υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών και έχει εξοφλήσει την πρώτη δόση, την χορήγηση άδειας επίσης σε παραγωγό φρούτων που θέλει θέση πωλητού στην λαϊκή αγορά, στην εναλλαγή θέσεων μεταξύ δύο επαγγελματιών της Λαϊκής Αγοράς .

Απόφαση παραχώρησης της πλατείας Δροσερού στο σχολείο κατόπιν εορτής…

Ο …σουρεαλισμός του Καλλικράτη: Η Επιτροπή Ποιότητας ενέκρινε την παραχώρηση της πλατείας του Δροσερού στο 20ο σχολείο για να διοργανώσει μια παράσταση. Μόνο που αυτή έγινε… και κατόπιν εορτής δόθηκε η έγκριση. Αυτό το ευτράπελο συνέβη επειδή το αίτημα από το σχολείο κατατέθηκε στις 19 Μαΐου 3 μέρες μετά την συνεδρίαση της προηγούμενης επιτροπής και καθότι μηνιαία η επόμενη ήταν αυτή της Παρασκευής. Για να εκλείψουν ανάλογες περιπτώσεις ο δήμαρχος πρότεινε να πάρει απόφαση το όργανο ειδικά για το σχολείο Δροσερό να έχει την πλατεία του Δροσερού όποτε την θελήσει χωρίς να απαιτείται έγκριση εξουσιοδοτώντας τον αντιδήμαρχο να χειρίζεται το θέμα. Σ’ αυτό επίσης συμφώνησαν όλα τα μέλη της Επιτροπής. Τέλος δόθηκε η έγκριση παραχώρησης τμήματος της κεντρικής πλατείας και έξω από το υπαίθριο αμφιθέατρο προς στους Εθελοντές Αιμοδότες και στο ΚΕΣΠΕΜ καθώς επίσης και η άδεια για θέση φορτοεκφόρτωσης σε μάρκετ στην οδό Πλάτωνος 42 με την επισήμανση του δημάρχου εφ’ εξής να ενημερώνονται όσοι παίρνουν τέτοιες θέσεις για το επιτρεπόμενο ωράριο που θα ασκήσουν την δραστηριότητα. Επ’ ευκαιρία κάλεσε και την αρμόδια υπηρεσία να καταγράψει πόσες τέτοιες θέσεις έχουν δοθεί ώστε να υπάρχει μια βάση δεδομένων και να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…