Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η αγορά της Ξάνθης …σε καλοκαιρινή ραστώνη

Η αγορά της Ξάνθης …σε καλοκαιρινή ραστώνη

0
agora kleisti

Ενώ οι Εμπορικού σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής διευρύνουν το ωράριο της αγοράς

Αυτοί προσπαθούν να ζωντανέψουν τις αγορές τους οι δικοί μας απλά γκρινιάζουν…

Σημαντικές πρωτοβουλίες παίρνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι των δύο γειτονιών μας νομών της Θράκης, της Ροδόπης και του Έβρου, σε μια προσπάθεια να τονώσουν την αγορά τους τώρα το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα ο Εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής ζητά διεύρυνση ωραρίου για το καλοκαίρι τις μέρες Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή ενώ επιπρόσθετα ο Εμπορικό σύλλογος της Ροδόπης πρόκειται να διοργανώσει και «Λευκή νύχτα»! Το θέμα «έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πέραν του εθνικού πλαισίου ωραρίου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης κατά μία ώρα, για τρεις ημέρες την εβδομάδα», συζητήθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου στην Κομοτηνή. Το πρόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου έως και τις 14 Αυγούστου.

Διεύρυνση ωραρίου ζητούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής

Συγκεκριμένα οι σύλλογοι ζητούν ν’ ανοίγουν τα καταστήματα τις 7 το απόγευμα, αντί για τις 6 το απόγευμα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και να κλείνουν Τα καταστήματα θα κλείνουν αντί τις 9 το βράδυ, στις 10 το βράδυ. Οι σύλλογοι μπήκαν σ αυτή τη διαδικασία από σεβασμό στα μπάνια του λαού, δεδομένου ότι οι καταναλωτές μέχρι τις απογευματινές ώρες είναι στις παραλίες και τα μαγαζιά …σκοτώνουν μύγες! Έτσι η παράταση του ωραρίου εξυπηρετεί και τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες! Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα και στους επισκέπτες να ψωνίσουν. Όσον αφορά στους εργαζόμενους, όπως τονίστηκε κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο θα υπάρξει απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών με τη νομοθεσία, με την επιπλέον 20% αύξηση του ημερομισθίου για τις ημέρες που τα μαγαζιά θα κλείνουν 10 και όχι 9 το βράδυ. Στην ίδια συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί η έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, πέραν του εθνικού πλαισίου ωραρίου, στην πόλη της Κομοτηνής, κατά μισή ώρα και έως τις 9:30 το βράδυ, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου. Τελικά αυτό το θέμα αποσύρθηκε, για τυπικούς λόγους και θα επανέλθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Ξάνθης πάει για …μπάνιο!

Ανάλογη πρωτοβουλία δεν έχουμε δει από τον Εμπορικό σύλλογο της Ξάνθης ο οποίος εφαρμόζει μια αντίθετη πολιτική στο θέμα του ωραρίου και δείχνει απροθυμία σε οποιαδήποτε διεύρυνση αν κρίνουμε από την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παρά ταύτα δεν χάνει ευκαιρία δια των εκπροσώπων του να παραπονιέται ότι δεν κινείται φύλλο στην αγορά της Ξάνθης ενώ την ίδια στιγμή δεν κάνει τίποτε για να την ζωντανέψει!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …