Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Φτου κι απ’ την αρχή ο διαγωνισμός για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Φτου κι απ’ την αρχή ο διαγωνισμός για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

Ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η Αποκεντρωμένη που κατακύρωσε την δημοπρασία στον Γιάννη Ιατράκη

Έκρινε κακή εκτέλεση της διαδικασίας. Ο δήμος ζήτησε από τους υποψήφιους νέες εγγυητικές – Νέα τιμή εκκίνησης στα 30.000 ευρώ

Μια τρύπα στο νερό έκανε ο δήμος Αβδήρων σχετικά με το διαγωνισμό για την μίσθωση του κάμπινγκ Μυρωδάτου. Διάφορες …ατζαμίδικες ενέργειες από πλευράς της Οικονομικής Επιτροπής οδήγησαν σε ενστάσεις επί ενστάσεων από τους υποψήφιους με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη να ακυρώσει την κατακύρωση της δημοπρασίας επιρρίπτοντας ευθύνες στην Οικονομική επιτροπή για κακή εκτέλεση της διαδικασίας του διαγωνισμού!

Λες και το μάτιασαν…

Από 40 κύματα έχει περάσει η υπόθεση κάμπινγκ Μυρωδάτου. Υπενθυμίζουμε ότι επί χρόνια ο προηγούμενος επενδυτής προσπαθούσε να βγάλει άδειες για να υλοποιήσει την επένδυσή του και ενεπλάκη σε δικαστική αντιπαράθεση με το δήμο. Και αφού «καθάρισε» το θέμα δικαστικώς και νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα ήρθε επιτέλους η ώρα της δημοπρασίας. Όμως η κακοδαιμονία συνεχίζει να το κατατρέχει και δεν είναι μόνο από …μάτι αλλά έβαλε και το …χέρι της η Οικονομική Επιτροπή στο ναυάγιο της νέας προσπάθειας δημοπράτησης του κάμπινγκ!

Ενστάσεις επί ενστάσεων και η ένσταση της Αποκεντρωμένης

Συγκεκριμένα το θέμα «στράβωσε» από την αρχή απ’ όταν δηλαδή η Οικονομική Επιτροπή με πρόεδρο τον δήμαρχο αποφάσισε να κάνει δεκτή την συμμετοχή στον διαγωνισμό και τον υποψήφιο που του έλειπε ένα δικαιολογητικό παρότι νομότυπα έπρεπε να τον αποκλείσει. Πρόκειται για τον υποψήφιο που αρχικά είχε κερδίσει, την βουλγάρικη εταιρεία «ΕKTORAS» η οποία πλειοδότησε και κέρδισε τον διαγωνισμό. Σ’ αυτό όμως βρήκε «πάτημα» ο δεύτερος υποψήφιος ο κ. Γιάννης Ιατράκης ο οποίος και κατέθεσε ένσταση. Η Επιτροπή προφανώς αναγνωρίζοντας το λάθος της, να μην αποκλείσει δηλαδή εξ αρχής τον υποψήφιο με τον ελλιπή φάκελο, προέβη σε διορθωτική κίνηση κάνοντας δεκτή την ένσταση του κ. Ιατράκη και κατακυρώνοντας τον διαγωνισμό σ’ αυτόν. Η ιστορία όμως των ενστάσεων συνεχίζεται και ο 1ος (EKTORAS) και ο 4ος υπέβαλλαν ένσταση στην Αποκεντρωμένη η οποία αντί να εξετάσει τις ενστάσεις έκανε …ένσταση κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και ακύρωσε την απόφαση κύρωσης της δημοπρασίας ως κακώς εκτελεσθείσας! Έτσι ο δήμος υποχρεώνεται να ξανακάνει την δημοπρασία από την αρχή και για το λόγο αυτό με έγγραφό του ενημέρωσε τους υποψήφιους να ξανακαταθέσουν τις εγγυητικές και τα δικαιολογητικά τους αν θέλουν να συμμετέχουν στον νέο διαγωνισμό.

Νέα τιμή εκκίνησης στα 30.000 ευρώ

Να σημειώσουμε ότι ο νέος διαγωνισμός θα ξεκινήσει από 30.000 ευρώ τιμή εκκίνησης ενώ ο προηγούμενος ξεκίνησε από 20.000 και έφτασε στα 37.000 ευρώ. Η διαφοροποίηση έγινε γιατί υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από 4 υποψήφιους και από τον δήμο πιστεύουν ότι θα το χτυπήσουν και θα πάει πιο ψηλά η τιμή με αποτέλεσμα να αποκομίσει περισσότερο ενοίκιο ο δήμος. Να σημειώσουμε ότι τα επενδυτικά σχέδια των 3 υποψηφίων είναι για χρήση κάμπινγκ και μόνο του κ. Ιατράκη είναι για ξενοδοχειακή μονάδα

Μήπως όμως στον δήμο λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους;

Και καλά τα λογαριάζουν από το δήμο αλλά οι υποψήφιοι ξενοδόχοι ίσως να έχουν διαφορετική άποψη καθώς έτσι μπορεί η ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού να μην κόστισε στον δήμο παρά μόνο σε χρόνο αλλά στους υποψήφιου κόστισε και σε χρήμα και σίγουρα έτσι όπως εξελίχθηκε η διαδικασία ήταν απογοητευτική γι αυτούς για αυτό και δεν είναι σίγουρο αν θα συμμετέχουν όλοι τώρα μάλιστα που ανεβαίνει και η τιμή εκκίνησης. Και σίγουρα ο δήμος δεν θα την «βγάλει λάδι» καθώς κάποιοι από τους υποψήφιους ελέγχουν νομική υπαιτιότητα του δήμου επί της διαδικασίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…