Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ετοιμάζονται για τρέξιμο… πλάι στο κύμα

Ετοιμάζονται για τρέξιμο… πλάι στο κύμα

0

Στις 09 Αυγούστου η φετινή διοργάνωση «2ο Waverunning 2015»

Με τέσσερις παραθαλλάσιες διαδρομές ανάμεσα σε Αρχαία Άβδηρα – Camping Κεραμωτής

Για 2η συνεχή χρονιά, δρομείς από την Ξάνθη αλλά και όλη τη Β. Ελλάδα προετοιμάζονται για έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό από τους συνηθισμένους, καθώς ξεχωρίζει για τη διαδρομή του που διασχίζει τις παραλίες και παραθαλάσσιες περιοχές των Νομών Ξάνθης – Καβάλας.

Έτσι οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαμβάνουν τη διαδρομή, συνδυάζοντας τρέξιμο στην υγρή άμμο με το… θαλασσινό αεράκι κι όλα αυτά διασχίζοντας πανέμορφα τοπία.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Αυγούστου 2015 στην παραλία Αβδήρων – Κεραμωτής και θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, οι οποίες διαφέρουν στην απόσταση που θα έχουν να διανύσουν οι δρομείς.

Συγκεκριμένα η 2η διοργάνωση «Waverunning» θα αποτελείται από τέσσερις παραθαλάσσιους αγώνες δρόμου:

28χλμ.: Αρχαία Άβδηρα – Camping Κεραμωτής.

10χλμ.: Περιοχή Δέλτα Νέστου – Camping Κεραμωτής.

5χλμ.: Μοναστηράκι – Camping Κεραμωτής.

1χλμ.: Φάρος Κεραμωτής – Camping Κεραμωτής (για παιδιά έως 12 ετών)

Διοργάνωση με αθλητικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα

Για το «2ο Waverunning 2015» μίλησε στο «Ε» ο διοργανωτής Ηλίας Γερμαντζίδης ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε:

Η.Γ.: «Το waverunning είναι μια διοργάνωση με αθλητικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2014 και η επιτυχία που σημείωσε μας οδήγησε στο να επαναλάβουμε το εγχείρημα, με τη 2η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου 2015.

Ο αγώνας του περασμένου έτους αποτελούνταν από τρεις παραθαλάσσιους αγώνες 3, 10 και 28χλμ. οι οποίοι είχαν διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινό τερματισμό το camping Κεραμωτής. Η ανταπόκριση των αθλητών ήταν ικανοποιητική για την πρώτη προσπάθεια πραγματοποίησης και έφτασε τις 95 συμμετοχές ενώ φέτος από τις συμμετοχές που ήδη έχουν υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι υπολογίζουμε ότι θα είναι υπερδιπλάσιοι απ’ ότι πέρσι!».

Για τα… συστατικά που κάνουν τον αγώνα ξεχωριστό ο γνωστός Ξανθιώτης δρομέας είπε:

Γ.Η.: «Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, όπου υλοποιείται. Η αμμώδης παραλία 28 συνεχόμενων χιλιομέτρων, ο ήλιος και η θάλασσα ελκύουν αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι, καθιστώντας το «Wave running» μοναδικό αγώνα!

Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και η μείωση των απορριμμάτων στις ακτές εξαιρετικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας. Εξάλλου οι εθελοντές της διοργάνωσης προσπάθησαν να καθαρίσουν μέρη των ακτών, διαπιστώθηκε όμως ότι απαιτείται μεγαλύτερη κινητοποίηση».

Να σημειώσουμε ότι νικητής του μεγάλου αγώνα πέρσι ήταν ο Καβαλιώτης αθλητής της Salomon Νίκος Σιδερίδης. Έπειτα από αιτήματα αθλητών και θεατών, τη φετινή χρονιά προστέθηκε αγώνας 5χλμ., με σκοπό να λάβουν μέρος και αρχάριοι δρομείς.

Για τον επερχόμενο αγώνα οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες οι οποίες συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς κι έτσι όλα θα είναι έτοιμα την 9η Αυγούστου για να υποδεχθεί η περιοχή των Αβδήρων και της Κεραμωτής τους συμμετέχοντες που θα τρέξουν με φόντο τις θάλασσες της περιοχής από τη μία πλευρά και το Δέλτα του Νέστου από την άλλη!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «waverunning.gr» ή στα τηλ. 2541105090 – 6937061254 – 6975706901.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…