Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δώσε 1 ευρώ «ΑΓΑΠΗ»

Δώσε 1 ευρώ «ΑΓΑΠΗ»

0
girokomeio-laxeio

Ξεκινά η κυκλοφορία του Κοινωνικού Λαχείου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο Αιμοδοτών, στο Γηροκομείο Ξάνθης και στις «Γυναίκες της Αγάπης»

Για 4η συνεχή χρονιά ξεκινά και φέτος η κυκλοφορία του Κοινωνικού Λαχείου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη». Σκοπός της έκδοσης του Λαχείου είναι η στήριξη των δράσεων και των αναγκών του συλλόγου δεδομένου ότι ο σύλλογος που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια και έχει προσφέρει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.

1 ευρώ «Αγάπη»

Το κόστος του λαχνού 1 ευρώ και προσφέρει δώρα: ένα μηχανάκι 125cc, ένα ηλιακό θερμοσίφωνα αξίας περίπου 800,00€, μία τετραήμερη φιλοξενία για δύο άτομα σε ξενοδοχείο στο Πήλιο, ένα σετ επίπλων (κρεβάτι, κομοδίνο, ντουλάπα), δύο ποδήλατα επώνυμων εταιρειών, μία δωροεπιταγή αξίας 250,00€ από την FORTHNET και μια δωροεπιταγή αξίας 200,00€ από την FORTHNET και μια δωροεπιταγή αξίας 200,00€ από το κατάστημα βρεφικών ειδών ΛΗΤΩ, δηλαδή συνολικά οκτώ δώρα με την ευγενική συμπαράσταση των χορηγών. Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 44ης κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 27 Οκτωβρίου του 2015 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο Αιμοδοτών, στο Γηροκομείο και στις «Γυναίκες της Αγάπης»

Όπως ανωφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου από τα έσοδά του Κοινωνικού Λαχείου θα ενισχυθούν για το έτος 2015 συνολικά τρεις κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά καθενός στην τοπική μας κοινωνία, ανάλογα με τα λαχεία που έχουν αναλάβει ο κάθε φορέας να διαθέσουν και με τα κάτωθι ποσοστά : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ποσοστό 62,5%, Γηροκομείο Ξάνθης « Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» ποσοστό 25%, Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» ποσοστό 12,5%. «Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι δεν έγινε κάλεσμα για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Λαχείο και σε άλλους φορείς, πέρα από το Γηροκομείο μας και την Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης», διότι πρώτα και κύρια είναι αυξημένες οι ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών για το τρέχον έτος λόγω υποχρεωτικής μεταστέγασής του σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Ξάνθης με τα νέα έργα που γίνονται στην πλατεία διοικητηρίου και στο δημοτικό πάρκινγκ θεωρεί ότι πρέπει να μετακομίσουμε από εκεί. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό προϋποθέτει κάποια παραπάνω κονδύλια τα οποία δεν είχαν υπολογιστεί στον ετήσιο προϋπολογισμό μας. Ταυτόχρονα προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το φιλανθρωπικό έργο της Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» λόγω της έντονης οικονομικής αλλά και επισιτιστικής κρίσης έπρεπε να διατεθούν ακόμα περισσότερα κονδύλια τα οποία μόνο μέσω του κοινωνικού λαχείου μπορούν να εξευρεθούν. Το γηροκομείο της πόλης μας χρειάζεται ακόμη περισσότερη οικονομική ανάσα για τη χρονιά που διανύουμε λόγω των γνωστών χρόνιων οικονομικών του προβλημάτων. Για τους παραπάνω κυρίως λόγους επιλέχτηκε μόνο για φέτος η συμμετοχή των τριών φορέων που προαναφέραμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ορίστηκε επιτροπή για τη διάθεση του Λαχείου – Που θα διατίθεται

Έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο με απόφαση του Δ.Σ. και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων πενταμελής οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται από τους εξής :Πρόεδρος :Φωτιάδης Νικόλαος , Στρατηγός Ε.Α.

Αντιπρόεδρος :Κιούση Σιούτη Κυριακή , Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Γραμματέας :Καράνταη Ιρφάν, Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επί των οικονομικών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».

Μέλος :Νασσόπουλος Χαράλαμπος , Ταμίας του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ».

Μέλος :Αποστολίδου Βασιλική, οικονομική διαχειρίστρια της Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» . Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία. Επίσης μπορείτε αν το επιθυμείτε να καταθέσετε το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό GR49 0172 3520 00 5352-050868-861 αναφέροντας την επωνυμία σας και σημειώνοντας το ΑΦΜ σας, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε τους αναλογούντες λαχνούς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…