Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δημοσίων υπαλλήλων … «βάσανα»

Δημοσίων υπαλλήλων … «βάσανα»

0
mpoutos adedy

Ναι σε μια ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση λένε οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης

Επιφύλαξη εκφράζει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για την συμμετοχή υπαλλήλων στην αξιολόγηση που εξήγγειλε ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι δημόσιοι υπάλληλοι έναντι των νέων εξαγγελιών του αν. υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμιση & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργου Κατρούγκαλου αναφορικά με την συμμετοχή και εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων στην διαδικασία της αξιολόγησης. Η επιφύλαξη – σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννη Μπούτου – απορρέει από τις αντικρουόμενες εξαγγελίες του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος αρχικά είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει την αξιολόγηση και τώρα την επαναφέρει αλλά με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, εξέλιξη που θεωρεί ο κ. Μπούτος ότι λειτουργεί και σαν «δίκοπο μαχαίρι» καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο από άλλους υπαλλήλους έχουν την «ρετσινιά» ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» , κυρίως από την λειτουργία των ΕΔΕ παρότι δεν έχουν άμεση ευθύνη οι υπάλληλοι αλλά οι διοικήσεις των φορέων.  

Ναι σε μια ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση λένε οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης

«Οι εξαγγελίες απέχουν παρασάγγας από το τι θα γίνει στην πράξη. Εμείς επιζητούμε την αξιολόγηση αλλά να είναι ποιοτική και ποσοτική και όχι με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά καθώς είναι διαφορετική και η φύση και σημασία του παραγόμενου έργου. Ζητάμε και την ποιοτική ανάλυση και αξιολόγηση του έργου μας. Αντιδράσαμε στην αξιολόγηση με την ποσόστωση του 15% που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί την θεωρούσαμε άδικη, ισοπεδωτική που οδηγεί σε απολύσεις. Το να συμμετέχουμε και εμείς είναι μεν σωστό αλλά για μας δεν είναι αυτοσκοπός γιατί όπου συμμετέχουμε έχουμε πολλές φορές κατηγορηθεί ότι μπλοκάρουμε τη λειτουργία επιτροπών για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και έχουμε αυτή τη ρετσινιά ενώ δεν έχουμε εμείς την ευθύνη για την λειτουργία τους. Γενικά ο δημόσιος υπάλληλος έχει χρεωθεί για όλα τα δεινά του κράτους και έχει υποστεί τον χλευασμό του πολίτη. Η αλήθεια είναι ότι από υπηρέτες του πολίτη κάποια εποχή είχαμε μεταβληθεί σε τυράννους του. Αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να σταματήσει αυτός ο χλευασμός. Πληρώσαμε αρκετά. Ο δημόσιος τομέα έχει αναβαθμιστεί καθώς η πλειονότητα των υπαλλήλων προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει πια το ρουσφέτι και όλοι αυτοί που διορίζονταν από τους βουλευτές και καταλάμβαναν θέσεις ευθύνης χωρίς να έχουν τα προσόντα», λέει στο «Ε» σε απολογητικό τόνο ο κ. Μπούτος.

Κόβονται τα εκτός έδρας

Παράλληλα να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα επιβληθεί φόρος εισοδήματος σε αποζημιώσεις που λαμβάνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι μισθωτοί για εκτός έδρας μετακινήσεις και για έξοδα που πραγματοποιούν κατά την απόσπασή τους σε άλλες υπηρεσίες. Κληθείς να το σχολιάσει ο κ. Μπούτος το χαρακτήρισε μια δυσμενή εξέλιξη που έχει την βάση της σε μια «ιδιότυπη στάση πληρωμών – που όπως είπε εφαρμόζεται από την κυβέρνηση στο δημόσιο και πρόσθεσε ότι αυτό θα έχει αρνητικό αντίχτυπο στην λειτουργία του δημόσιου τομέα με άμεσο αποδέκτη τον πολίτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …