Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Δέσμευση Ανδρέα Λοβέρδου για αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ

Δέσμευση Ανδρέα Λοβέρδου για αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ

0
loberdos xanthi

Ηγετική εμφάνισή του στην Ξάνθη – Άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «είναι ψεύτες, αεριτζήδες, τυχοδιώκτες»

«Δεν θα ψηφίσω μια συμφωνία χειρότερη από το mail Χαρδούβελη» , «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός… θα δώσουμε υπεύθυνο ρόλο στην νέα γενιά», οι δεσμεύσεις του

Με δύο δεσμεύσεις προς τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης: Να ασκήσει- αν εκλεγεί – σκληρή αλλά δίκαιη και εποικοδομητική αντιπολίτευση και να είναι πανταχού παρών με την αυτοπρόσωπη παρουσία του σ’ όλη την χώρα προκειμένου να εργαστεί για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, ήρθε στην Ξάνθης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και ένας από τους τρεις υποψήφιους προέδρους, την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, στα πλαίσια της περιοδείας του εν’ όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής 14 Ιουνίου. Ο κ. Λοβέρδος είχε συνάντηση με τα μέλη και στελέχη της Νομαρχιακής Ξάνθης στα γραφεία της ενώ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης είτε έχουν εγγραφεί είτε όχι να ψηφίσουν στις εκλογές. Ο κ. Λοβέρδος ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την λύπη του για τον θάνατο του Γρηγόρη Ακριβόπουλου τον με τον οποίο τον συνέδεε φιλία χρόνων – όπως είπε – αποκαλώντας τον «ήρωα της ζωής» και αγαπημένο του φίλο . Δήλωσε δε συγκλονισμένος και για το άλλο «χτύπημα» που δέχτηκε η οικογένεια Ακριβόπουλου με το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο αδελφός του όταν τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο.

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ τώρα δικαιώνεται …Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες, αεριτζήδες,τυχοδιώκτες»

Ξεκίνησε την πολιτική του ομιλία από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό» που λειτούργησε ως τονωτική ένεση στο ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που όπως είπε έχει υποφέρει πολύ και ότι «δεν υπάρχει συμφορά και ήττα που να μην την έχει υποστεί». Ωστόσο ανέφερε πως ο «λαός ψήφισε να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ» και εξέφρασε την άποψη ότι τώρα δικαιώνεται γιατί τώρα γίνεται ξεκάθαρο ότι η χώρα είχε δύο στρατηγικές επιλογές. Την παραμονή της στην ευρωζώνη ή την έξοδό της και τώρα αυτό το δίλημμα έχει μπροστά της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την οποία άσκησε σκληρή κριτική με χαρακτηρισμούς όπως «ψεύτες, αεριτζήδες και τυχοδιώκτες». Είπε επίσης ότι τους χαρακτηρίζει η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα και η δειλία να πάρουν αποφάσεις και ότι κάθε μήνας αναβολής σε συμφωνία στοιχίζει 700 εκ στη χώρα, ότι δεν είχαν κανένα σχέδιο και ότι οδηγούν την χώρα στην ύφεση. Είπε χαρακτηριστικά ότι το πείραμα Τσίπρα έχει αποτύχει και θα γίνει φανερό αυτό το επόμενο καιρό, ότι αυτή τη στιγμή συγκρούονται με την αλήθεια και έχουν θέσει την χώρα σε τροχιά Grexit.

«Δεν θα ψηφίσω μια συμφωνία χειρότερη από το mail Χαρδούβελη»

Στο ερώτημα του «Ε» και σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος αν θα ψηφίσει μια συμφωνία με τους δανειστές και υπό ποιες προϋποθέσεις απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα ψηφίσει μια συμφωνία χειρότερη από το mail Χαρδούβελη και ότι το παραπάνω βάρος απ’ αυτό είναι της κυβέρνησης και αυτή πρέπει να το αναλάβει. Θα ψήφιζε μόνο   – όπως είπε – αν χαθεί η δεδηλωμένη για να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές για τις οποίες όταν ρωτήθηκε αν τις θεωρεί πιθανές είπε πως δεν μπορεί να προβλέψει γιατί οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει.

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός… θα δώσουμε υπεύθυνο ρόλο στην νέα γενιά»

Αναφερόμενος στο όραμά του για το ΠΑΣΟΚ και ποιο είναι το πλάνο του αν εκλεγεί πρόεδρος για τον πολιτικό του προσδιορισμό τάχτηκε υπέρ της αυτοτέλειας του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος κεντρώου, σοσιαλιστικού προοδευτικού , ριζοσπαστικού χωρίς συνεργασίες με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», είπε χαρακτηριστικά και έθεσε ως προτάγματα, την ανάπτυξη , την καλύτερη οργάνωση της κοινωνίας της κοινωνικής αναδιανομής του πλούτου και την κοινωνική αλληλεγγύη καθώς επίσης και τον παραμερισμό του κράτους εκεί που συναντά την κοινωνία. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε πολλές συγκρούσεις και έδωσε μάχες γι αυτά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ευάγγελος Βενιζέλο χαρακτηρίζοντάς τον ως το καλύτερο πολιτικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα και πως του έχει ζητήσει να παραμείνει όμως ο ίδιος ήθελε να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του. Τέλος δεσμεύτηκε ότι η νέα γενιά θα έχει σημαίνοντα ρόλο μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Να σημειώσουμε τέλος ότι τον κ. Λοβέρδο υποδέχτηκαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης κ. Αμανατίδης , το μέλος κ. Αντωνιάδης ενώ την συνέντευξη παρακολούθησαν και άλλα στελέχη όπως ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος και ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής Άλκης Κίσσας ενώ απουσίαζε ο πρώην βουλευτής κ. Σαλτούρος. Ο κ. Λοβέρδος έκλεισε την περιοδεία του στην Θράκη με την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …