Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Cheesecake αλμυρό με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

Cheesecake αλμυρό με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

0
cheesecake-almiro

Για τη βάση

-8 κουτ. σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, ψιλοθρυμματισμένη

-3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)

-5 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ξερή

Για τη γέμιση

-4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

-300γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι

-150γρ. γιαούρτι αγελαδινό

-150ml κρέμα γάλακτος

-180γρ. μαλακή φέτα θρυμματισμένη

-1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-10 πιπεριές Φλωρίνης από το γυάλινα βαζάκια κομμένες σε 20 ροδέλες και τυλιγμένες σε ρολάκια

-3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο και την παρμεζάνα ή τη μυζήθρα, μέχρι να φτιάξετε ένα πηχτό και λασπώδες μίγμα. Στρώνετε σε ταψάκι 24 εκ. με αποσπώμενη βάση, λαδόκολλα και αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνετε τη βάση για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και να γίνει τραγανή.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αβγών με το ανθότυρο, προσθέτετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, το ψιλοκομμένο δυόσμο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα τυριών. Ανακατεύετε με ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μίγμα αλλά να μην χάσει τον όγκο της. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί, επάνω στην ψημένη βάση και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Αφαιρείτε το περίβλημα της φόρμας και στολίζετε τo cheesecake με ρολάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνετε με κρέμα βαλσαμικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …