Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Απάτες με τραπεζικές κάρτες-κλώνους από 35χρονο στην Ξάνθη

Απάτες με τραπεζικές κάρτες-κλώνους από 35χρονο στην Ξάνθη

0
apati-pistotiki

Με δεδομένα από αμερικάνικες πιστωτικές κάρτες έκανε από τον περασμένο Απρίλιο αγορές σε Ξάνθη και Καβάλα, που ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ

Η αστυνομία κινήθηκε μετά από καταγγελία τράπεζας. Μέρος των προϊόντων που αγοράστηκαν βρέθηκαν στο σπίτι του και στην κατοχή δύο ακόμη ατόμων

Μία ιδιάζουσα περίπτωση απάτης με φερόμενο ως δράστη 35χρονο από την Ξάνθη εντόπισε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 35χρονου ελληνικής υπηκοότητας για απάτη με υπολογιστή, απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Δημιούργησε κάρτες-κλώνους από δεδομένα τραπεζικών καρτών τραπεζικού ιδρύματος των ΗΠΑ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία Τραπεζικού Ιδρύματος, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 35χρονος έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από Τραπεζικό Ίδρυμα των Η.Π.Α., κατάρτισε κάρτες κλώνους και στη συνέχεια, κάνοντας χρήση αυτών, πραγματοποίησε αγορές από διάφορα καταστήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος κατά το χρονικό διάστημα 2 – 20/4/2015, πραγματοποίησε πλήθος αγορών, από διάφορα καταστήματα – επιχειρήσεις στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.320 ευρώ.

Επίσης προέκυψε ότι ορισμένα από τα προϊόντα των αγορών που πραγματοποίησε ο 35χρονος, τα διέθεσε σε άλλους δύο άνδρες, έναν 40χρονο ελληνικής υπηκοότητας και έναν 64χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αρμενίας, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Τι αγορές έκανε ο 35χρονος και πού διοχέτευσε τα προϊόντα που αγόραζε

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, βρέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που αγόρασε ο 35χρονος, κατά τις συναλλαγές του με τις κάρτες κλώνους, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, 1 ποδήλατο, 4 ηλεκτρονικές συσκευές, 4 ηλεκτρικές συσκευές, 2 κινητά τηλέφωνα και 1 οικιακό σκεύος

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τα ίδια αδικήματα, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης του 35χρονου και να διερευνηθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη υπόθεση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…