Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε αγοράκι 3,5 χρόνων

Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε αγοράκι 3,5 χρόνων

0
adespota-empros

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Ευτυχώς έχει μόνο γρατσουνιές στην πλάτη – Ο πατέρας του κατήγγειλε την επίθεση στον δήμο ζητώντας να ληφθούν μέτρα

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φερντούν αποφάσισε την περισυλλογή όλων των αδέσποτων από τις περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία

Τα δόντια ενός αγριεμένου σκύλου ένιωθε στην πλάτη του αγοράκι 3,5 χρόνων που δέχτηκε επίθεση του αδέσποτου ζώου ενώ περπατούσε στην οδό Βελισσαρίου και Μιαούλη συνοδευόμενο από την γιαγιά του και το μικρότερο αδελφό του. Ευτυχώς η γιαγιά του αντέδρασε ψύχραιμα και έδιωξε τον σκύλο όμως το παιδάκι από την τρομάρα που πήρε έχει υποστεί σοκ.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Ευτυχώς έχει μόνο γρατσουνιές στην πλάτη

Το παιδάκι αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκε προληπτικά φαρμακευτική αγωγή ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά ευτυχώς και φέρει μόνο μερικές αμυχές στην πλάτη από την επίθεση του σκύλου. Ωστόσο το παιδί τρόμαξε πολύ και σίγουρα αυτό θα το θυμάται για καιρό.

Ο πατέρας του κατήγγειλε την επίθεση στον δήμο ζητώντας να ληφθούν μέτρα

Όπως πληροφορηθήκαμε ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε με επιστολή του το περιστατικό στο δήμο ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν προτίθεται να κάνει μήνυση στο δήμο όμως είναι ένα αίτημα όλων των πολιτών καθώς ολοένα και εντείνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη μας, ολοένα και αυξάνονται οι επιθέσεις σκύλων σε πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φερντούν θα «καθαρίσει» τα σχολεία από τα αδέσποτα

Ο αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα κ. Χασάν Ογλού Φεντρούν, αναγνωρίζοντας την όξυνση του προβλήματος αποφάσισε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του την περισυλλογή όλων των αδέσποτων που υπάρχουν γύρω από σχολεία ώστε να προστατευτούν πρώτα και κύρια τα παιδιά. Για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε την 5 μελή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Ομίλου. Τα αδέσποτα που θα περισυλλεγούν – όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Φερντούν θα οδηγηθούν σε πρώτη φάση στο κυνοκομείο: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα καθώς έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός τους στην πόλη μας. Γι αυτό πήρα την πρωτοβουλίας να προστατεύσουμε πρώτα πρώτα τα παιδιά. Θα γίνει άμεσα περισυλλογή των αδέσποτων από τις περιοχές που υπάρχουν σχολεία», επισημαίνει ο κ. Φερντούν. Να σημειώσουμε ότι ο νόμος ορίζει ότι περισυλλογή σκύλου γίνεται μόνο όταν υπάρχει καταγγελία για επίθεση!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…