Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Τσέκαρε» Γούτα ο Άγιαξ!

«Τσέκαρε» Γούτα ο Άγιαξ!

0
goutas

Στον τελικό του ΟΑΚΑ βρέθηκε σκάουτερ της ολλανδικής ομάδας

Άρχισαν οι αποδεσμεύσεις από τη Skoda Ξάνθη – αποχώρησαν οι Κομεσίδης, Τσαμούρης

Το ότι ο Δημήτρης Γούτας είναι στο «στόχαστρο» πολλών ομάδων από Ελλάδα και εξωτερικό είναι γνωστό εδώ και καιρό, καθώς ο νεαρός αμυντικός της Skoda Ξάνθη μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανεβάσει πολύ τις «μετοχές» του, με την ξανθιώτικη ΠΑΕ να περιμένει κατάλληλες προτάσεις που θα την καλύπτουν οικονομικά για να προχωρήσει σε διαδικασία μεταγραφή του παίκτη.

Μετά το ενδιαφέρον που εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα ο Ολυμπιακός και ομάδες της Γερμανίας, για τον Γούτα έγινε λόγος και στον ιστορικό Άγιαξ!

Σύμφωνα με τα ολλανδική ΜΜΕ και την ιστοσελίδα «AjaxFanzone» που ασχολείται με τα νέα του «Αίαντα», σκάουτερ της ομάδας του Άμστερνταμ βρέθηκε στον τελικό του ΟΑΚΑ για να «τσεκάρει» τον αμυντικό της Ξάνθης!

Εκτός του Γούτα, ο σκάουτερ του Άγιαξ ξεχώρισε και τον Νίκο Καρέλη του «τριφυλλιού».

«Σκάουτερ του Άγιαξ είδε τον Δημήτρη Γούτα της Ξάνθης και τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Νίκο Καρέλη», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του ολλανδικού σάιτ. Απομένει να δούμε εάν η ολλανδική ομάδα προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με τη Skoda Ξάνθη για ενδεχόμενη μεταγραφή του 21χρονου αμυντικού.

Άρχισαν οι αποδεσμεύσεις

Παρελθόν από την Ξάνθη αποτελεί ο Δημήτρης Κομεσίδης, που ενώ είχε έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, συμφώνησε σε αποδέσμευση.

Ο 26χρονος αμυντικός βρέθηκε χθες στα γραφεία της Ξάνθης, όπου οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να λύσουν την συνεργασία τους.

Ο ταλαντούχος αμυντικός, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε φέτος, όταν και επέστρεψε το πρόβλημα που αντιμετώπισε. Έτσι, αν και είχε ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, με την ανακοίνωση να είναι η μόνη… εκκρεμότητα για να επισημοποιηθεί το διαζύγιο.

Αντίστοιχη εξέλιξη υπήρξε και με τον 20χρονο Κώστα Τσαμούρη, ο οποίος επίσης έλυσε το συμβόλαιο του με την Ξάνθη.

O νεαρός αμυντικός ήταν βασικό στέλεχος των τμημάτων υποδομής ενώ ανέβηκε στην πρώτη ομάδα ως επαγγελματίας το 2012. Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 είχε δοθεί δανεικός στην Λαμία με την οποία είχε 14 συμμετοχές. Καθώς και ο ίδιος δεν υπολογίζονταν για τις βασικές επιλογές ενόψει της νέας σεζόν ζήτησε να αποχωρήσει ώστε να βρει ομάδα όπου θα παίρνει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής.

Εντός της εβδομάδα οι εξελίξεις

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν συνεχείς επαφές και συζητήσεις με τους παίκτες τα συμβόλαια λήγουν και εντός της ερχόμενης εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

Ανάμεσα στους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν είναι οι Σίλβα Κλέιτον, Σολτάνι Καρίμ, Παπάζογλου Τάσος, Ομπόντο Κρίστιαν, Φλίσκας Κώστας, Μπέλιτς Νικολά, Γκομσί Αντόνιο και Κάρλος Κάλβο.

Από αυτούς οι Σολτάνι – Φλίσκας προσανατολίζονται στο να μείνουν, ενώ οι Μπέλιτς, Γκομσί, Κάλβο δεν βρίσκονται στα πλάνα της ομάδας για τη νέα σεζόν κι έτσι θα αποχωρήσουν.

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει το αν θα ανανεώσουν οι Παπάζογλου, Ομπόντο, Κλέιτον, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Κλέιτον πάντως σε χθεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσ/νίκης αποκάλυψε ότι: «Άκουσα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, αλλά προσωπικά δεν το ξέρω, το θέμα το χειρίζονται οι ατζέντηδες. Αν απλώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ρωτούν για μένα ή αν ενδιαφέρονται πραγματικά αυτό εγώ δεν το γνωρίζω”, είπε αρχικά και συνέχισε: “Τελείωσε το συμβόλαιο μου με τη Ξάνθη τώρα το κατά πόσο θα μείνω στη ομάδα ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Είναι ένα ερωτηματικό…».

Λίγο αργότερα η κουβέντα στράφηκε ειδικά για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ηρακλή, αλλά ακόμα και σε αυτό, ο Σίλβα Κλέιτον έμεινε σταθερός στις δηλώσεις του, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι ίσως και να μην είναι πρώτη επιλογή η Ξάνθη: «Δεν ξέρω που θα πάω, αυτό το θέμα το έχουν αναλάβει κάποιοι ατζέντηδες μου. Είναι τιμή μου να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες όπως ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…