Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Θερινή γιορτή με… ψιλόβροχο, αλλά αμείωτο κέφι στο ΚΕΣΠΕΜ Δροσερού

Θερινή γιορτή με… ψιλόβροχο, αλλά αμείωτο κέφι στο ΚΕΣΠΕΜ Δροσερού

0
kespem-giorti

Μια σχολική γιορτή γεμάτη χαμόγελα, ζωγραφιές, παιχνίδια και τραγούδια από τους μαθητές του οικισμού

‘’Αποχαιρέτησαν’’ την σχολική περίοδο και ανυπομονούν για την θερινή περίοδο που αρχίζει άμεσα

Με μια μικρή σε έκταση και προϋπολογισμό, αλλά γεμάτη από κέφι, γέλια και χαρά γιορτή αποχαιρέτισαν την φετινή σχολική περίοδο οι μικροί μαθητές του ΚΕΣΠΕΜ στο Δροσερό Ξάνθης. Με κεντρική ιδέα τα φρούτα αυτής της εποχής, οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τους διδάσκοντες και παρουσίασαν τραγούδια, θεατρικά και παιχνίδια για τα φρούτα. Οι μικροί Δροσερίτες χάρισαν ένα όμορφο απόγευμα σε γονείς και συγγενείς που έσπευσαν να τους απολαύσουν επί σκηνής στον προαύλιο χώρο του ΚΕΣΠΕΜ, αφού πρωταγωνίστησαν άλλοι ως σταφύλια, καρπούζια, φράουλες και κεράσια, και άλλοι ως αγρότες, μανάβηδες και ζαχαροπλάστες. Η ψιλή βροχή που έπεφτε δεν πτόησε κανένα από τα παιδιά, αλλά για όσους θεατές είχαν ενδοιασμούς, στήθηκαν δύο τέντες, ώστε να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι.

Η σημασία των φρούτων στην διατροφή

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΕΣΠΕΜ κατόρθωσαν να περάσουν ένα πολύ ωραίο μήνυμα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο προς τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, τονίζοντας την αξία που έχουν τα φρούτα στην καθημερινή διατροφή μας. «Πορτοκάλι: δίνω υγεία, χαρά και ευεξία. Σταφύλι: χαρίζω κόκκινα μαγουλάκια και όμορφα μαλλάκια. Ακτινίδιο: προσέχω την καρδούλα, το δέρμα και τα ούλα». Μερικά από τα μηνύματα που ‘’πέρασαν’’ πολύ όμορφα, αλλά και μελωδικά, τραγουδισμένα από τις φωνές των μικρών μαθητών. Στα σύντομα θεατρικά που παρουσίασαν αποδόθηκε με παραστατικό τρόπο όλη η παραγωγική διαδικασία, με τους μαθητές-φρούτα να μεγαλώνουν, τους μαθητές-αγρότες να τα προσέχουν και να τα διαλέγουν, τους μαθητές-μανάβηδες να πουλούν την πραμάτεια τους, κάτι που προκάλεσε πολύ γέλιο στους παρευρισκόμενους, αφού οι εκφράσεις και οι ατάκες που χρησιμοποιούνται τους είναι πολύ γνώριμες. Τέλος, οι μαθητές-ζαχαροπλάστες χρησιμοποίησαν τα φρούτα για να δημιουργήσουν τις μοναδικές τους συνταγές, με τα φρούτα να βροντοφωνάζουν, ότι σε κάθε μορφή έχουν να προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στα παιδιά.

Μια γιορτή ενότητας και χαράς

Αφού απέσπασαν το θερμότατο χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στην γεμάτη παιδική ζωντάνια γιορτή, οι μαθητές όλων των τάξεων μαζεύτηκαν για να παίξουν παιχνίδια με θέμα, τι άλλο; Τα φρούτα. Φραουλοδρομίες, γευσιγνωσίες και μπανανοφάγοι προκάλεσαν την ευγενή άμιλλα, αλλά και άφθονα χαμόγελα. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές συνόδευσαν τους γονείς τους στο εσωτερικό του Κέντρου, ώστε να τους παρουσιάσουν την έκθεση με τα έργα που φιλοτέχνησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων, τις οποίες παραλάμβαναν όλοι γεμάτοι περηφάνια. Οι διδάσκοντες και το προσωπικό του ΚΕΣΠΕΜ, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση της σχολικής χρονιάς που τελείωσε, σημείωσαν ότι ήταν επιτυχημένη και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παιδιών, πάντα με την βοήθεια και την στήριξη των δύο διαμεσολαβητριών από τον οικισμό, που φροντίζουν ώστε να μην υπάρχει διαρροή μαθητών και αποχή κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όπως μας μετέφερε η ψυχολόγος κα Παναγιώτα Δερτζελοπούλου, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου, τα μόνα περιστατικά αποχώρησης που σημειώνονται, συνδέονται με την μετανάστευση της οικογένειας στο εξωτερικό. Οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν του ενδιαφέροντος και της αγάπης των διδασκόντων, κάτι που φάνηκε στην προσμονή τους να ξεκινήσει η θερινή περίοδος του ΚΕΣΠΕΜ από την επόμενη εβδομάδα.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…