Σχόλια 21/05/15

0
earth flag
Σε Γιουροβίζιον και Γιουρομπάσκετ φτάσαμε στον τελικό. Μακάρι επιτέλους και στο Γιούρογκρουπ για τελική συμφωνία!


Ευχές
Γιορτή σήμερα των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Και όπως είναι λογικό, πολλοί οι εορτάζοντες, άνδρες και γυναίκες. Έτσι, οι ευχές μας, ολόθερμες, απευθύνονται προς όλους για Υγεία, Δημιουργικότητα, Αγάπη.
Τούτη δε η γιορτή για μας είχε και εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
«Ε»


Στόχος μεν, αλλά…
Στόχος του ΚΙΔΗΣΟ είναι, όπως είπε ο Γ.Παπανδρέου προχθές κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη, η ανασύνταξη της σοσιαλδημοκρατίας και η κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος για το Κίνημά τους. Ο Παπανδρέου άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των μελών, φίλων και στελεχών, ενώ ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα του Κινήματος.
Όπως επεσήμανε, στην παρούσα φάση γίνεται επεξεργασία του προγράμματος του κόμματος, στο οποίο καλούνται να συμβάλλουν με τις προτάσεις και τις γνώσεις τους όλα τα στελέχη και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.
-Καλά όλα αυτά μέχρι εδώ. Το πολιτικό κλίμα όμως δεν είναι το κατάλληλο, υπάρχουν δυσκολίες, ας μην το ξεχνούν αυτό.
«Ε»


Η ΚΕΔΕ προχωράει σε μελέτη για το ποιοι δήμοι θα «σπάσουν» με το νέο «Καλλικράτη»
Απόφαση για την ανάθεση μελέτης στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σχετικά με τις αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, να λάβει σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις της το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Η απόφαση θα ληφθεί σε συνέχεια της συζήτησης που άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης προσδιορίζοντας τον ανώτατο αριθμό των δήμων σε πρώτη φάση σε 380 (σ.σ από 325 που είναι σήμερα). Δηλαδή, οι δήμοι να αυξηθούν έως 65 ή κατά 18%.
«Ε»


Βόηθα, Αγία Βαρβάρα
Ενώ, η κυβέρνηση της Αριστεράς και της Προόδου, αρνήθηκε να δώσει θρησκευτικό όρκο με την έναρξη της θητείας της, έφερε τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, με τιμές Αρχηγού κράτους και συνοδεία Υπουργού της, προς δόξα και τιμή του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας. Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε, σε τούτη τη χώρα, των απίθανων θαυμάτων; Ο Tempora. Ο Mores.
Α.Ν.


Έργο νεοφιλελεύθερων
Ποιος είχε αυτή την φαεινή και «αριστερή» ιδέα με την έκπτωση κατά 3% στον ΦΠΑ εάν κάποιος πληρώνει με πιστωτική κάρτα; Σίγουρα κάποιος νεοφιλελεύθερος πεμπτοφαλαγγίτης στα σπλάχνα της Κυβέρνησης, που θέλει να απαλλάξει τους έχοντες και κατέχοντες από τον υψηλό ΦΠΑ. Διότι οι 1.300.000 άνεργοι δεν διαθέτουν ενεργές πιστωτικές κάρτες, ούτε οι φαλιρισμένοι επαγγελματίες που τους έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς.
Αλλά πέρα από αυτό, πόσα καταστήματα στις μικρές πόλεις και τα χωριά δέχονται πιστωτικές κάρτες, και πόσοι καταναλωτές θα χρεώνουν την κάρτα τους για μικρό αγορές (τσιγάρα, καφές, εφημερίδα κλπ), αλλά και για μεγαλύτερες, τη στιγμή που το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών κυμαίνεται από 10 έως 18%; Φαντάζεστε τον παππού και τη γιαγιά να τρέχουν στις τράπεζες, να ανοίγουν λογαριασμούς για να βγάλουν πιστωτικές κάρτες, να καταθέτουν τα εκκαθαριστικά τους και τα Ε9 τους για να αγοράσουν μια σοκολάτα στα εγγόνια τους; Ποιος είπε ότι η «αριστερή» μας κυβέρνηση δεν έχει καινοτόμες ιδέες;
Γ.Λ.


Αυτή θα είναι σημαία της Γης!
Ο πλανήτης Γη απέκτησε σημαία που θα τον εκπροσωπεί σε άλλους πλανήτες στο μακρινό μέλλον. Κι όμως είναι γεγονός! Φροντίζουμε από τώρα, προτείνοντας στους μακρινούς μας απόγονους, το σύμβολο που θα αντιπροσωπεύει τον πλανήτη μας, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουν στις… επαφές τους με κατοίκους άλλων γαλαξιών και πλανητών.
Στη σημαία, την οποία επιμελήθηκε ο Σουηδός Oskar Pernefeldt, κυριαρχεί το μπλε χρώμα, καθώς το 70% της γης καλύπτεται από ωκεανούς και νερό. Οι επτά κύκλοι σχηματίζουν ένα λουλούδι, το σύμβολο της ζωής και έναν κύκλο που συμβολίζει την περιστροφή της Γης στο σύμπαν. Η σημαία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαγαλαξιακούς Αγώνες στο μέλλον ή σε αποστολές εξερεύνησης του Διαστήματος.
Εμείς λοιπόν φροντίσαμε για το διαφημιστικό κομμάτι των μελλοντικών διαστημικών αποστολών (σημαία-σύμβολο), το μόνο που απομένει τώρα στους απογόνους μας είναι η τεχνογνωσία για να τις πραγματοποιήσουν…


Η εν πολλές …αμαρτίες περιπεσούσα Αναπτυξιακή
Με το «καυτό» θέμα της Αναπτυξιακής καταπιάνονται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ εισάγοντάς το στην Βουλή. Θετική ως ενέργεια μήπως και ξεκολλήσει η υπόθεση, γίνει η εκκαθάριση που δεν έχει καν αρχίσει επί 4 χρόνια μετά την απόφαση των μετόχων της (των δήμων και φορέων) και μάθει επιτέλους η τοπική κοινωνία τι και ποιοι έφταιξαν για το κατάντημα μιας εταιρείας που διαχειριζόταν επί 16 – 17 χρόνια τα ευρωπαϊκά προγράμματα Leader και OΠAΑX και ενώ θα’ πρεπε να έχει κέρδη ως διαχειριστικός φορέας αντίθετα έχει χρέη και κοντά 1 κε. ευρώ σε δεδουλευμένα εργαζομένων , ασφαλιστικές εισφορές κ. λ.π. Αυτό όμως που πιο πολύ «πονά» τον τόπο είναι επειδή την έκλεισαν οι μέτοχοι, χάθηκε το εγκεκριμένο Leader Αλιείας ύψους 5.5 κε., ευρώ και το Leader και το ΟΠΑΑΧ σύνολο 20 εκ. ευρώ. Κι ας έσχιζαν τα ιμάτιά τους οι μέτοχοι ότι δεν θα χαθούν τα λεφτά αλλά θα τα διαχειριστεί η Αναπτυξιακή Ροδόπης. Κι εγώ λέω πείτε μια επένδυση που έγινε στην Ξάνθη από τα προγράμματα. Μία…
Μ.Ξ.


Ψύχραιμος ο Αγκόρτσας…
Ψύχραιμα αντιμετώπισε τις επιθέσεις του Δημήτρη Μπένη εναντίον του ο αντιδήμαρχος Δόμησης Απόστολος Αγκόρτσας και θα λέγαμε ότι κέρδισε τις εντυπώσεις. Γιατί χρησιμοποίησε δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του επιχείρηση και στρέφονται εναντίον του κ. Αγκόρτσα κάνοντας λόγο για πολεοδομικές παραβάσεις. Από εκεί πιάστηκε και ο κ. Αγκόρτσα και του είπε πως δεν έχει την υποχρέωση να συνομιλεί μ’ όποιον στρέφεται εναντίον του και ότι όλα τα στοιχεία της επιχείρησης του είναι στη διάθεσή του. Απάντηση καθαρή και απόλυτη. Δεν μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης γιατί δεν είμαστε εισαγγελείς…
Μ.Ξ.


Λανθάνουσα ξενολατρεία;
Με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα για την εισαγωγή των τελειοφοίτων του Λυκείου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακούσαμε και είδαμε πολλά αυτές τις μέρες. Είναι η εποχή που ο κάθε πικραμένος βρίσκει πολύ λίγα για το δικό του πνευματικό ανάστημα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ανάμεσα σ’ αυτούς πολλοί που ‘’κουνάνε’’ το δάχτυλο επειδή οι ίδιοι σπούδασαν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Χωρίς να αναφέρουν, ασφαλώς, ποιο είναι αυτό το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Διότι πανεπιστήμιο του εξωτερικού είναι το Harvard, αλλά πανεπιστήμιο του εξωτερικού είναι και της Μολδαβίας π.χ., της Φιλιππούπολης και άλλων, βαλκανικών κυρίως, χωρών. Το να έχει σπουδάσει κάποιος στο εξωτερικό, δεν λέει τίποτα από μόνο του. Υπάρχουν τα εξαιρετικά, υπάρχουν και αυτά της «Άνω Ραχούλας», που είναι χειρότερα από το χειρότερο δικό μας. Βέβαια, αυτοί που καταδικάζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και εκθειάζουν τις σπουδές στο εξωτερικό, στις περισσότερες περιπτώσεις έδωσαν πρώτα πανελλήνιες και απέτυχαν. Και όλα αυτά δήθεν για να αποτινάξουν το άγχος των μαθητών, να μην θεωρούν ότι ήλθε το τέλος του κόσμου. Ασφαλώς και δεν ήρθε. Δεν θα κάνουν και ουρές όμως το Χάρβαρντ και το Πρίνστον για να εξασφαλίσουν τους αποτυχόντες των Πανελλαδικών. Το μέτρο είναι αναγκαίο, όπως αναγκαία είναι και η ορθή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας με σκοπό την μόρφωση και όχι την παραμόρφωση.
Χ.Δ.


Στο βασίλειο των εύπιστων
Ότι πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν -και κάποιοι ακόμη περιμένουν- την ελπίδα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, είναι το μόνο βέβαιο. Είδαν μετά από χρόνια κάποιους να ενστερνίζονται ό,τι παράλογο και ανεδαφικό ζητούσαν. Παρά τις τόσες ακυρώσεις (πέστε το και ‘’κωλοτούμπα’’), υπαναχωρήσεις και αλλαγές πλεύσης της κυβέρνησης, αυτοί θέλουν να βλέπουν ακόμη το ποτήρι μισογεμάτο. Καλή η αισιοδοξία, δεν λέμε, αλλά χρειάζεται και ο ρεαλισμός. Σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες για την χρήση πιστωτικών καρτών στις αγορές μας για έκπτωση 3% και του ΦΠΑ ‘’δύο ταχυτήτων’’ (κάτι που πήραν πίσω τελικά άμεσα), πολλοί είδαν το μέτρο ως θετικό. Θεώρησαν ότι έτσι θα είχε μεγαλύτερα έσοδα το κράτος και θα γινόταν καλύτερος έλεγχος του τι ξοδεύει και τι δηλώνει ο καθένας. Δηλαδή ο καθένας που έχει μερικά μαύρα χρήματα στην άκρη, στην θυρίδα, στο στρώμα και οπουδήποτε, δεν θα πληρώσει με μετρητά για να μην χάσει την έκπτωση του 3%. Η απλότητα στην σκέψη και οι οικονομικές αναλύσεις ‘’καφενείου’’ καταδεικνύουν το μέγεθος της αμάθειας που επικρατεί και δεν δίνουν πολλές πραγματικές ελπίδες για το μέλλον. Με την συγκεκριμένη κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μερικά εικοσιτετράωρα για να δούμε ποια θα είναι η τύχη της κάθε μεγαλεπήβολης μεταρρύθμισης.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…