Σχόλια 12/05/15

0
samaras xanthiclose
Αρκετά με τις καθαρίστριες! Υπάρχουν και 1,5 εκ. άνεργοι και απελπισμένοι…


Απορία
Κατά καιρούς είχαμε γράψει για βανδαλισμούς που συμβαίνουν σε διάφορες παιδικές χαρές. Και ομολογουμένως απορούμε: Τα μικρά παιδιά που απολαμβάνουν τα παιγνίδια εκεί, αποκλείεται να κάνουν τις ζημιές. Άρα; Ποιοι είναι αυτοί που καταστρέφουν τα παιγνίδια των παιδιών; Και γιατί η καταστροφή; Δεν ήταν οι καταστροφείς παιδιά;
«Ε»


Περί Δροσερού
Έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανοχής κάποιοι στο Δροσερό. Η παραβατικότητά τους σχεδόν καθημερινή και προβληματική. Ανδρών τε και γυναικών. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να δημιουργήσουν πρόβλημα, σα να το επιζητούν. Βέβαια πολλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς από ανθρώπους εξαθλιωμένους και αγράμματους, χωρίς εισόδημα που καταφεύγουν στους κάδους απορριμμάτων. Όμως υπάρχει αλλαγή. Και ούτε τα αρνητικά σχόλια αφορούν όλους. Ποτέ!
Όμως οι αλλαγές είναι αργές, πολύ αργές. Από την άλλη η νομιμότητα έχει κόστος, ενώ η παραβατικότητα αφήνει κέρδος. Έτσι, το αρνητικό επικρατεί έναντι του θετικού, το κακό έναντι του καλού. Κύριος δε μοχλός για την αλλαγή αυτή είναι, θα έπρεπε να είναι η μόρφωση. Να γινόταν, να μπορούσε να βρεθεί τρόπος ΟΛΑ τα νέα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, τουλάχιστον στη στοιχειώδη εκπαίδευση.
Η μεγάλη ανατροπή στο Δροσερό από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει. Έχει αυτή τη διάθεση η Πολιτεία;
«Ε»


Βαλκανικό
Στη γειτονιά μας και πάλι άναψε φωτιά. Και μάλιστα στα βόρεια σύνορά μας και συγκεκριμένα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Διαδηλώσεις, συγκρούσεις φονικές, πολύωρες στο Κουμάνοβο και βέβαια και θάνατοι 8 αστυνομικών και 14 «αντιπάλων τρομοκρατών». Οι συγκρούσεις έγιναν στην περιοχή ανατολικά των Σκοπίων κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο και τη Σερβία.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι τρομοκράτες προέρχονται από το γειτονικό Κόσσοβο και ότι ήταν Αλβανοί.
Ανακατώνουν τα Βαλκάνια πάλι κάποιοι και παίζουν με τη φωτιά.
«Ε»


Υπομονή
Ναι, υπομονή. Όχι για το πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους και τους θεσμούς. Για τον καιρό ο λόγος. Που θα πάει, θ’ανεβάσει πάλι θερμοκρασία, θα ζεστάνει και θα βγούμε έξω, στα αναψυκτήρια και στις βόλτες. Αυτό θα γίνει. Το άλλο, της συμφωνίας, άγνωστο πότε. Υπομονή.
«Ε»


Bάλτε γκάζι!

Όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο για την Ελλάδα. καντάρι και ζύγι στον πατριωτισμό, όπως καταλαβαίνετε, βάζουν μόνο οι ακραίοι.
Δεν χρειάζεται να ντυθείς σαν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες σε μια ερημική παραλία για ν’αυταπατάσαι ότι αγαπάς την πατρίδα σου. Μπορείς απλά να ενεργείς ως πολίτης, να επιδιώκεις ισοελευθερία, να πληρώνεις τους φόρους σου, ν’ αγωνιάς (δίχως μυωπικό κάτοπτρο) για καλύτερη Υγεία και Παιδεία.
Είναι αλήθεια πως τώρα η Αθήνα, στη διαπραγμάτευση, λειώνει στα πόδια της. Πως αγγίξαμε το όριο, το σημείο μηδέν και φάνηκε επιτέλους μια σχισμή αισιοδοξίας. Ας μην τη σπαταλήσουμε με τσιτάτα και ρητορείες μιας κοπής. Όλοι για το μέλλον του τόπου αγωνιούμε. Στο ίδιο αυτοκίνητο, που είχε δερμάτινα καθίσματα και ξύλο βελανιδιάς, είμαστε επιβάτες.
Τώρα ήρθε η ώρα, όμως, να κοιτάξουμε βαθιά μέσα στη μηχανή του αυτοκινήτου. Να δουλέψει ξανά η μηχανή… Τελείωσαν τα μισόλογα.
Γ.Ο.


Υπ’ όψιν του θεματικού Αντιπεριφειάρχη τουρισμού
Συντονισμός με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους (Λύκειο Ελληνίδων, ΦΕΞ, Σύλλογος Ποντίων, Εβριτών, Μικρασιατών κλπ) για εμπλουτισμό των τουριστικών πακέτων με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, πέραν όλων των άλλων που έχουν αναφερθεί, με έμφαση στη Θρακιώτικη μουσική και τραγούδια.
VEN.KAR.


Αναπαλαίωση
Η επιχείρηση αναπαλαίωσης και αναχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ήδη επιστρέψαμε στον 20ό αιώνα και βαδίζουμε πλησίστιοι προς τον 19ο.
Αφού κατήργησε την αριστεία και την αξιολόγηση, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταργήσει και τα ξενόγλωσσα τμήματα των πανεπιστημίων. Υποθέτω ότι το επόμενο βήμα θα είναι να καταργήσει και τις ξένες γλώσσες. Δεν είναι κακή ιδέα. Διότι έτσι θα υποχρεώσει όλον τον κόσμο να μάθει ελληνικά αν θέλει να συνεννοείται μαζί μας.
Και επειδή κάτι τέτοιο δύσκολα μπορεί να συμβεί, θα έχουν οι δικοί μας μια καλή δικαιολογία για ποιον λόγο δεν καταλαβαίνουν τι τους λένε οι Ευρωπαίοι!..
Γ.Π.


Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι…
Βρήκε τελικά η κυβέρνηση τον τρόπο να νικήσει την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την κοινωνία εδώ και πέντε χρόνια. Μετά από τρεις μήνες προβληματισμού, προσπάθειας, σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης, κατέληξε (εκτός απροόπτου πάντα) σε συμφωνία με τους δανειστές παίρνοντας μέτρα αντιμνημονιακά και αντιυφεσιακά όπως είχε ρητά δεσμευτεί προεκλογικά. Έτσι ανεβάζει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 18% από το 13% κατεβάζοντας παράλληλα το συντελεστή από 23% σε προϊόντα και υπηρεσίας στο 18%. Δηλαδή θα φθηνύνουν οι ηλεκτρικές συσκευές, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα ταξίδια (αυτά που λείπουν περισσότερο από τους φτωχούς) και θα ακριβύνουν τα τρόφιμα.
Ενώ το επάρατο email Χαρδούβελη της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προέβλεπε αύξηση στο ΦΠΑ μόνο στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων και πουθενά αλλού. Αυτό θεωρούνταν οριζόντιο και υφεσιακό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά – προς θεού – η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι μέτρο αναπτυξιακό και κυρίως πλήττει τα ανώτερα στρώματα. Οι πλούσιοι που καλοτρώνε θα πληρώνουν τώρα τα περισσότερα. Οι φτωχοί ούτως ή άλλως δεν τρώνε και πολύ οπότε δεν θα τους στοιχίσει…


Οι 6 επενδύσεις που καταργήθηκαν…
Μ’ ένα τοπικό θέμα ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην 2η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ που έγινε στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 6 μεγάλες επενδύσεις στην Ξάνθη που ήταν έτοιμες επί των ημερών του και οι οποίες « καταργήθηκαν λόγω της αδιανόητης ακινησίας η οποία σήμερα κυριαρχεί στην οικονομία», όπως είπε αυτολεξεί. Ανατρέξαμε στο αρχείο μας και βρήκαμε το ρεπορτάζ με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2015 με θέμα «Στα «σκαριά» 6 νέες επενδύσεις στο νομό μας με 350 θέσεις εργασίας». Υπενθυμίζουμε ότι αυτές ήταν : 1)Μονάδα παραγωγής Βιοαερίου στο Μαγικό2)Πτηνοτροφική Μονάδα του Ζούρα Γιάννη που έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γεννάδιος». 3)Επέκταση συσκευαστηρίου και νέο χυμοποιείο ροδιών στο Εύλαλο: 4)Επένδυση αλουμινίου από τον κ. Αλέκο Καραμιτσίδη στις εγκαταστάσεις της Aloumil 5) Μια μεγάλη επένδυση Πλαστικά Θράκης της τάξης των 15 εκ. ευρώ.
5)Θερμοκήπιο του Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη: Πρόκειται για την γνωστή επένδυση του θερμοκηπίου υδροπονικής τεχνολογίας από την εταιρεία του επιχειρηματία Νίκου Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη κοντά στο γεωθερμικό πεδίο. Όλες αυτές ήταν στα σκαριά μια μέρα πριν τις εκλογές πράγμα που σημαίνει ότι είχαν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις. Και αναρωτιέμαι τι έγινε στο μεταξύ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν; Και γιατί το φορτώνουμε στην νέα κυβέρνηση; Εκτός αν τα επενδυτικά τους σχέδια τα στήριζαν κρατικά κεφάλαια ή αν ήταν λόγια του αέρα όπως κάτι Ξανθούληδες και Αιγύπτιοι που πλασάρονταν σαν μεγάλοι επενδυτές που θα έσωζαν τον τόπο μας!
Φτάνει πια με τα μεγάλα λόγια…
Μ.Ξ.


Υποτονική η Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ξάνθη
Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ και μόλις και μετά βίας κατάφεραν οι διοργανωτές να γεμίσουν μια αίθουσα 400 ατόμων όπως αυτή του “Z palace”. Και σημειωτέον ότι ήρθαν βουλευτές και στελέχη και από τους 5 νομούς αλλά και από τα κεντρικά όπως οι συντονιστές ο γραμματέας της Κ.Ε. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός και άλλοι. Σ’ ότι αφορά την συμμετοχή από την Ξάνθη επίσης υποτονική αφού δεν συμμετείχε ο κόσμος, η βάση της ΝΔ. Αν πεις δε και για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ήταν περισσότερο προεκλογική παρά συνεδριακή που συνήθως λέγοντα όλα αυτά που έφταιξαν για την ήττα. Η μόνη στιγμή αυτοκριτικής ήταν όταν είπε ότι το λάθος ήταν ότι δεν εξήγησαν στον κόσμο ότι οι φόροι ήταν προσωρινοί και θα μειώνονταν σταδιακά!
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή και είναι φανερό ότι ο Σαμαράς κάνει Συνδιασκέψεις και όχι Συνέδριο για να τεθεί θέμα ηγεσίας. Αλλά το «καζάνι βράζει…»!
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…