Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ξανά το αρδευτικό της Ξάνθης

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ξανά το αρδευτικό της Ξάνθης

0
nestos-empros

Ένα χρόνο μετά την δίκη το ΣτΕ αντί να εκδώσει απόφαση έστειλε προδικαστικό ερώτημα

Δεν είναι αρνητική εξέλιξη αποφαίνεται ο δικηγόρος Ν. Γεννάδιος

Δεν έχουν τελειωμό οι δικαστικές «περιπέτειες» του αρδευτικού της Ξάνθης. Η νέα εξέλιξη είναι ότι το ΣτΕ αντί να εκδώσει την απόφαση από την δίκη που έγινε πέρσι τον Μάρτιο, στέλνει την υπόθεση εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Την πληροφορία αντλήσαμε από τον υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη

Δεν είναι αρνητική εξέλιξη αποφαίνεται ο δικηγόρος Ν. Γεννάδιος

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση εκ μέρους της Π.Ε. Ξάνθη κ. Νίκος Γεννάδιος , αυτή η ενέργεια δεν είναι αρνητική εξέλιξη αλλά πιθανό ν’ ανοίγει ένα παράθυρο για μια θετική απόφαση. Συγκεκριμένα ο κ. Γεννάδιος διευκρίνισε πως η κατάθεση προδικαστικού ερωτήματος από το ΣτΕ προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που γίνεται για δεύτερη φορά, πιθανόν να οφείλεται σε κάποια αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ή κάποιων δεδομένων και το ΣτΕ έκρινε πως πρέπει να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε η απόφασή του να είναι συμβατή με όσα ορίζει η κοινοτική νομοθεσία.

Και μπορεί αυτό να μην είναι αρνητικό, αρνητικό όμως είναι ότι το έργο είναι εγκλωβισμένο μέσα σε ένα δικαστικό κυκεώνα και είναι αμφίβολο αν πότε θα απεμπλακεί και θα μεταφερθεί ως έργο γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ. Επίσης είναι αρνητικό ότι είναι το μόνο μεγάλο έργο που εντάχθηκε από το νομό μας και έτσι όπως εξελίχθησαν τα πράγματα μείναμε με τον… κόπανο στο χέρι!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…