Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου

0
papandreou geothermia

Περιοδεία στην ΑΜ-Θ και συνάντηση με στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ

Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και γι’ αυτό το μήνυμα είμαστε εδώ»

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαΐου, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ο πρώην Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του στην περιοχή, βρέθηκε λίγο μετά τις 11:00 στον δήμο Τοπείρου, όπου επισκέφθηκε τοπικό παραδοσιακό καφενείο στο Ορφανό μαζί με τον πρώην Δήμαρχο κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου, τον πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχ. Τσαρτσάρα, αλλά και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσετίν Μάντατζη.

Επίσκεψη σε γεωθερμικό θερμοκήπιο και μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας

Αφού συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και απόλαυσε τον ‘’ελληνικό’’ καφέ, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ μετέβη, λίγο μετά τις 14:00, στην περιοχή του Ερασμίου, όπου και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων γεωθερμίας του Ομίλου Πλαστικών Θράκης. Ο διευθυντής των θερμοκηπίων, κ. Αμοιρίδης, έκανε μια λεπτομερή ξενάγηση στον κ. Παπανδρέου, με τον πρώην Πρωθυπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να διατυπώνει ερωτήσεις γύρω από την πρωτοποριακή τεχνολογία που επιλέχθηκε. Εκτός προγράμματος και με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού και υποψήφιου βουλευτή κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό κ. Πεταλωτή και μια ολιγομελή ομάδα, μια καινοτόμα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή των Μαγγάνων, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρηματική δραστηριότητα νεαρού συμπολίτη μας.

Επίσκεψη στα νέα γραφεία του Κινήματος στην Ξάνθη

Εν συνεχεία ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου, βρέθηκε στα γραφεία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην οδό Θήρας λίγο πριν τις 15:00. Εκεί συναντήθηκε με τους υποψήφιους βουλευτές, μέλη αλλά και φίλους του ΚΙΔΗΣΟ. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον λόγο της περιοδείας του και στην πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαίων εταίρων. Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Ξεκινάμε εδώ από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη για μια περιοδεία, ανάμεσα σε άλλες που θα ακολουθήσουν, για επαφές με φίλους, με μέλη του Κινήματος και με κοινωνικούς φορείς σε μια πολύ σημαντική καμπή για την χώρα. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων μας και της κυβέρνησης θα αρθεί με έναν έντιμο συμβιβασμό. Για να μπορεί να πορευθεί η χώρα μας και εντός του ευρώ, εντός του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, και να έχει την σταθερότητα που χρειάζεται, για να μπορεί πάνω σ’ αυτή να χτίσει».

Γ. Παπανδρέου: «Πρέπει να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του τόπου»

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε παράλληλα ότι η συμφωνία είναι μεν αναγκαία, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή για την ανατροπή της αρνητικής κατάστασης στην χώρα, όπου χρειάζονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Παράλληλα με μία συμφωνία, που θα πρέπει να υπάρξει, χρειάζεται να δούμε τις πραγματικές αλλαγές στη χώρα μας, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ένα ελληνικό σχέδιο που θα σπάσει κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα, ώστε να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του τόπου».

Γ. Παπανδρέου: «Ο τόπος έχεις τις δυνατότητες ανάπτυξης»

Με αφορμή και την επίσκεψή του σε παραγωγικές μονάδες της Ξάνθης, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αναφορικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη: «Εδώ η περιοχή είναι ένας πλούσιος τόπος. Η Βόρεια Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες, το ξέρουμε, το λέμε χρόνια. Τώρα επισκέφθηκα μια μεγάλη μονάδα οπωροκηπευτικών, που ξεκίνησε επί των ημερών μας, ακριβώς αξιοποιώντας τις λεγόμενες εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σ’ αυτή την περίπτωση την γεωθερμία, και δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει η χώρα μας αν δουλέψουμε σωστά, αν σπάσουμε γραφειοκρατικές αντιλήψεις, αν αποκεντρώσουμε αποφάσεις και αν αξιοποιήσουμε το πολύ σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει αυτός ο τόπος».

Συνεργασία για μια προοδευτική πολιτική

Δίνοντας το στίγμα του Κινήματος και αναφέροντας το όραμα που έχει το ΚΙΔΗΣΟ για το μέλλον της χώρας, ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε: «Πρέπει λοιπόν να φτάσουμε στην συμφωνία, όμως δεν τέλειωσε εκεί η πορεία της χώρας. Εμείς θα συμβάλλουμε σαν Κίνημα σε μια αναπτυξιακή πορεία, θα στηρίξουμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, γιατί εκεί είναι και το μέλλον της χώρας μας. Ναι μεν χρειαζόμαστε την ασφάλεια, για να μπορέσουμε να σιγουρευτούμε -γιατί δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος, και ιδιαίτερα η πενταετής κυβέρνηση της Ν.Δ. μας άφησε τεράστια ελλείμματα και χρέη και ακόμη προσαρμοζόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση- αλλά πρέπει πια να ξεφύγουμε από τις αντιπαλότητες, να δουλέψουμε μαζί σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, που έχει δυνατότητες η χώρα μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό το μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι μπορούμε, ότι μπορεί η Ελλάδα, μπορεί ο τόπος, αρκεί να δουλέψουμε μαζί με μια προοδευτική πολιτική».

Περιοδεία στην ΑΜ-Θ

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, κ. Παπανδρέου, ξεκίνησε την περιοδεία του στην ΑΜ-Θ από την πόλη της Καβάλας, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και κατέφθασε στο αεροδρόμιο της περιοχής, ενώ συναντήθηκε με υποψήφιους βουλευτές και μέλη του κόμματός του, τόσο από την Καβάλα, όσο και από τη Δράμα. Το απόγευμα του Σαββάτου και πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή, ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στα Κιμμέρια, όπου συνάντησε κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στον Έβρο την Κυριακή 17 Μαΐου, με τον κ. Παπανδρέου να δηλώνει ξεκάθαρα πώς το Κίνημα δεν πρόκειται να στηρίξει καμία πολιτική, που εμποδίζει την αλλαγή της χώρας, την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και του παραγωγικού μοντέλου. Καμιά πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση και στις παθογένειες που προκάλεσαν την κρίση του 2009.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…