Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στην Ξάνθη μίλησε ο πολιτικός υπεύθυνος του κόμματος Θανάσης Σκόκος

Στην Ξάνθη μίλησε ο πολιτικός υπεύθυνος του κόμματος Θανάσης Σκόκος

0
skokos xanthi

Το Ποτάμι γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης σε όλη την Ελλάδα

Σκόκος: «Η πραγματική κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη»

Στην Ξάνθη βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 10 Μαΐου, ο πολιτικός υπεύθυνος του ‘’Ποταμιού’’, Θανάσης Σκόκος, στο πλαίσιο της εξόρμησης στελεχών του κόμματος σε όλη την χώρα το Σαββατοκύριακο με σύνθημα «Μπορούμε – τολμάμε – συγκρουόμαστε – χτίζουμε». 65 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Robert Schuman στις 9 Μαΐου 1950, ημερομηνία που γιορτάζεται ως γενέθλιος ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ποτάμι τίμησε την ημέρα, «όχι με ξύλινα λόγια, ούτε με βαρετές τελετές». Τα στελέχη του κόμματος επέλεξαν να συζητήσουν με ενεργούς πολίτες τις μέρες αυτές, αφενός για να τονίσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αφετέρου να εξηγήσουν τις θέσεις του Ποταμιού αναφορικά με την παρούσα κρίση και την διαπραγμάτευση που γίνεται.

Μικρή αλλά ενεργή συμμετοχή στον διάλογο

Παρότι δεν ήταν πολύς ο κόσμος που παρακολούθησε την ομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, υπήρχε όμως έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το πώς εκτιμούν τα στελέχη του Ποταμιού τους κρίσιμους κυβερνητικούς χειρισμούς που απαιτούνται. Ο κ. Σκόκος δήλωσε την ελπίδα που υπάρχει στο Ποτάμι ότι θα επέλθει το συντομότερο συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, ώστε να προχωρήσει το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας, με την παράλληλη ελάφρυνση του χρέους, που κρίνεται απαραίτητη.

Θ. Σκόκος: «Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική στην πορεία της χώρας»

Σε δηλώσεις του στο «Ε» ο πολιτικός υπεύθυνος του Ποταμιού, κ. Σκόκος, αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, με αφορμή και την Ημέρα της Ευρώπης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική λύση για την πορεία της χώρας. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η πραγματική κόκκινη γραμμή, η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ερωτώμενος για την έκφραση του κ. Θεοδωράκη, που σχολιάστηκε τις τελευταίες μέρες, για παραμονή της χώρας στην Ευρώπη «πάση θυσία», ο κ. Σκόκος απάντησε ότι: «Δεν πρέπει να μένουμε στην ετυμολογική έννοια των λέξεων. Πάση θυσία σημαίνει ότι δεν μπορούν να περνάνε από το μυαλό μας εναλλακτικές λύσεις, γιατί σ’ αυτή την υπόθεση οι εναλλακτικές λύσεις είναι επικίνδυνες. Διάφορα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να συνηθίσουν τον κόσμο ότι αν πάμε σε ένα εθνικό νόμισμα δεν θα γίνει και τίποτα. Αυτή θα είναι όμως η απόλυτη καταστροφή, όπως την έχει περιγράψει σε ένα άρθρο του το 2012 ο κ. Βαρουφάκης».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστολή Χατζηγκενέ στον πρωθυπουργό για το φοιτητικό επίδομα στους φοιτητές από την ΑΜΘ

Ζητά τα κίνητρα που ισχύουν για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο ΔΠΘ να υποστηρίζουν και τ…