Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στα χέρια του Γιάννη Ιατράκη το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Στα χέρια του Γιάννη Ιατράκη το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

Ακυρώθηκε «EKTOR 2011 EOOD» γιατί δεν είχε πληρεξούσιο με υπογραφή συμβολαιογράφου

Σε 1 – 1,5 εκ. ευρώ υπολογίζεται η επένδυση. Επιφυλάξεις του επενδυτή γιατί ξεκινά ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και η εμπειρία είναι αρνητική

Ανατροπή της δημοπρασίας για το κάμπινγκ Μυρωδάτου έφερε η εξέταση των φακέλων των τεσσάρων ενδιαφερόμενων, τρεις εκ των οποίων (2ος , 3ος και 4ος έκαναν ένσταση κατά του 1ου ) και ενώ κατά την δημοπρασία το κάμπινγκ κατακυρώθηκε στη Βουλγάρικη εταιρεία «EKTOR 2011 EOOD». Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αβδήρων που συνεδρίασε την Τρίτη προεδρεύοντος του δημάρχου κ. Γιώργου Τσιτιρίδη κατά πλειοψηφία ακύρωσε το 1ο και 3ο υποψήφιο και κατακύρωσε το κάμπινγκ στον 2ο υποψήφιο τον κ. Ιωάννη Ιατράκη που συνεργάζεται με την βουλγάρικη κατασκευαστική εταιρεία VOULPIX η οποία κατέθεσε την δεύτερη καλύτερη ετήσια προσφορά στα 36.500 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η «EKTOR 2011 EOOD» κατέθεσε 37.000 ευρώ, ο Μιχαήλ Μιχαλήλοφ 35.000 ευρώ και ο μηχανικός Ιωάννης Δαριώτης 20.000 ευρώ.

Ακυρώθηκε γιατί δεν είχε πληρεξούσιο με υπογραφή συμβολαιογράφου

Όπως προέκυψε από την διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών η εταιρεία «EKTOR 2011 EOOD» δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα δεν είχε πληρεξούσιο του βούλγαρου υπογεγραμμένο από συμβολαιογράφο, ενώ ο κ. Μιχαήλωφ είχε πρόβλημα με τον εγγυητή του. Έτσι η νομική υπηρεσία του δήμου εισηγήθηκε την ακύρωσή τους και την κατακύρωση στον δεύτερο υποψήφιο επενδυτή τον κ. Ιατράκη που κατέθεσε και την καλύτερη προσφορά. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς η αντιπολίτευση πρότεινε να πάει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Όμως – όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης – δεν υπήρχε κανένα λόγος να γίνει αυτό καθώς το δημοτικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για την δημοπρασία και για το χειρισμό της απ’ την Οικονομική Επιτροπή.

Επιφυλάξεις για τις άδειες από τον Ιατράκη

iatrakis potamiΟ κ. Ιατράκης που δεν παρακολούθησε την συνεδρίαση της Επιτροπής ενημερώθηκε για την κατακύρωση της δημοπρασίας στον ίδιο και στην εταιρεία με την οποία συνεργάζεται. Δήλωσε ικανοποιημένος στο «Ε» παρότι εξέφρασε επιφυλάξεις δεδομένου ότι για να υπογραφεί το συμφωνητικό με το δήμο θα πρέπει να παραιτηθεί ο 4ος υποψήφιος (Δαριώτης) και να μην κάνει ένσταση όπως δικαιούται εντός τριημέρου στην περιφέρεια ή να προσφύγει σε ένδικα μέσα. Διαφορετικά ο δήμος εντός 15θημέρου θα τον καλέσει για υπογραφή του συμφωνητικού και την κατάθεση εγγυητικής ύψους 50.000 ευρώ. Όμως με την υπογραφή του συμφωνητικού με το δήμο Αβδήρων δεν κλείνει ο κύκλος των υπογραφών. Αντίθετα ανοίγει ο κύκλος των αδειοδοτήσεων από την περιφέρεια και το ΥΠΕΚΑ και απαιτούνται περίπου άλλες 10 υπογραφές για να ξεκινήσει εργασίες ο επενδυτής. Και επειδή και ο προηγούμενος επενδυτής ο νυν θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τελικά ακυρώθηκε η επένδυσή του – όπως και τόσες άλλες για τον ίδιο λόγο – γι’ αυτό ο κ. Ιατράκης έχει κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικός.

Επένδυση 1 – 1,5 εκ. ευρώ στο κάμπινγκ Μυρωδάτου

Στην περίπτωση που όλα ευοδωθούν το επενδυτικό σχέδιο του κ. Ιατράκη – όπως αναφέρει στο «Ε» – περιλαμβάνει μια επένδυση της τάξης 1 – 1,5 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα θα κατασκευάσει μια ήπια ξενοδοχειακή μονάδα που θα περιλαμβάνει bungalows, εστιατόριο και χώρους πρασίνου για αθλητικές δραστηριότητες (γήπεδο) και παιδική χαρά. Σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα θα είναι δυναμικότητας 400 κλινών και θα απασχολεί 10 – 15 εργαζόμενους. Ο κ. Ιατράκης προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών – δημοσίου επιτρέποντος – τον επόμενο χρόνο και αφού προηγουμένως έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες . Πάντως είναι σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται μια επένδυση στην παραλιακή ζώνη του δήμου Αβδήρων η οποία θα προσδώσει τουριστική υπεραξία στην περιοχή που παρουσιάζει ήδη μια δυναμική στην προσέλκυση επισκεπτών από την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…