Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πολιτικοί «ψεκασμοί» για τα κουνούπια

Πολιτικοί «ψεκασμοί» για τα κουνούπια

0
psekasmos

Παυλίδης: «Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά…»

Καραλίδης: «Δεν κάνουν ψεκασμούς γιατί δεν έχουν άδεια»

Τη διαβεβαίωσή του ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών ξεκίνησε πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και θα συνεχιστεί κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου μετέφερε στο «Ε» ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβουλίου Φώτη Καραλίδη, ο οποίος σε σχετικές του δηλώσεις κάνει λόγο για κωλυσιεργία αλλά και παραπλάνηση των πολιτών ισχυριζόμενος ότι δεν γίνονται αεροψεκασμοί παρά μόνο δοκιμαστικοί ψεκασμοί και ότι είναι στον αέρα το πρόγραμμα αφού δεν έχει αποφανθεί το Ελεγκτικό συμβούλιο.

Παυλίδης: «Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά…»

Καθησυχαστικός ήταν ο κ. Παυλίδης δηλώνοντας ότι οι επίγειοι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει ενώ οι εναέριοι θα ξεκινήσουν όταν δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες εντομολόγοι. Να σημειώσουμε ότι είχε ανακοινωθεί από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο ότι θα γίνει αεροψεκασμός στην Κεραμωτή την Δευτέρα, ο οποίος όμως δεν έγινε επειδή στο μεταξύ έβρεξε και δεν ενδείκνυται: «Έχουμε επιστήμονες εντομολόγους που καθορίζουν το πρόγραμμα των ψεκασμών Από μέρα σε μέρα εγκρίνεται και το πρόγραμμα από το ελεγκτικό συνέδριο το οποίο καταθέσαμε στις αρχές και όλα προχωρούν κανονικά», τονίζει ο κ. Παυλίδης.

Καραλίδης: «Δεν κάνουν ψεκασμούς γιατί δεν έχουν άδεια»

Αντίθετη άποψη εκφράζει ο κ. Καραλίδης ο οπoίος υποστηρίζει ότι αεροψεκασμοί δεν γίνονται όχι γιατί δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες αλλά γιατί δεν έχoυν άδεια για ακμαιοκτονία και για χρήση του ειδικού φαρμάκου ULV: «Προφάσεις εν αμαρτίαις… δεν κάνουν αεροψεκασμούς γιατί δεν έχουν άδεια και παραπλανούν τον κόσμο. Και πως προεξοφλούν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει το πρόγραμμα ;Τι θα κάνουν αν το απορρίψει; Όλα είναι στον αέρα και στο μεταξύ ο καιρός περνά και τα κουνούπια θεριεύουν», υποστηρίζει ο κ. Καραλίδης

Κι έτσι εκτός από τα τσιμπήματα των κουνουπιών έχουμε και «πολιτικά τσιμπήματα» για τα κουνούπια…

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…