Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο γιος του Ερντογάν στον Εχίνο και στα Φίλια

Ο γιος του Ερντογάν στον Εχίνο και στα Φίλια

0
bilal xanthi1

Τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου στα πλαίσια της θρησκευτική τελετής χάτιμ

«Είμαστε αδέλφια και όταν χρειαστεί ανάγκη, εμείς τα αδέλφια σας θα είμαστε δίπλα σας», είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος στον Εχίνο

Τρεις οικισμούς του νομού μας επισκέφτηκε την Κυριακή 3 Μαϊου ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα παρακολούθησε την θρησκευτική τελετή χάτιμ στα Φίλια του δήμου Αβδήρων και στην Μύκη και τον Εχίνο του δήμου Μύκης. Στο Εχίνο μάλιστα απηύθυνε ομιλία στα συγκεντρωμένο πλήθος.

Πλήθος κόσμου στα Φίλια και στον Εχίνο υποδέχτηκαν τον Μπιλάλ Ερντογάν

Παρότι ο ίδιος μιλώντας στην Κομοτηνή όπου επισκέφτηκε τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ και «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» χαρακτήρισε την επίσκεψη του «ιδιωτική» και «κοινωνικού περιεχομένου» ωστόσο πάνω από 1000 συγκεντρώθηκαν στα Φίλια και στον Εχίνο. Ο γιος του πρόεδρου της Τουρκίας συνοδευόταν από τον βουλευτή κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τους παράνομους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής ενώ παρέστησαν όλα τα στελέχη της μειονότητας. Στα Φίλια τον χαιρέτησε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ενώ στον Εχίνο ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά.

«Είμαστε αδέλφια….»

Στην ομιλία του στον Εχίνο ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν την Τουρκία με την μειονότητα στην Θράκη τονίζοντας: «Είμαστε αδέλφια γνωρίζουμε τα προβλήματά σας. Αν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, εμείς τα αδέλφια σας θα είμαστε δίπλα σας». Επίσης παραίνεσε: «Να αγαπάτε την θρησκεία και να είστε πιστοί στο Κοράνι».

Να σημειώσουμε ότι όπως είναι γνωστό ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας έχει απασχολήσει εντόνως το τελευταίο διάστημα τη γειτονική χώρα, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες.

Κατά πολλούς η επίσκεψή του στην περιοχή έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα με αφορμή και τις εκλογές στη γειτονική χώρα, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να είναι υποψήφιος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…