Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μαύρο» στις οθόνες των ορεινών χωριών του νομού μας

«Μαύρο» στις οθόνες των ορεινών χωριών του νομού μας

0
digea 2

Ξεχασμένοι από την Digea – Την τιμητική τους τα τουρκικά κανάλια

Απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ η επέκταση της Digea στην ΑΜΘ

Τείνει πλέον να γίνει καθεστώς το «μαύρο» που βλέπουν στις οθόνες τους οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του νομού μας! Εν έτει 2015 δεν έχουν την δυνατότητα να βλέπουν ελληνικά κανάλια καθώς δεν έχουν ούτε ψηφιακό ούτε αναλογικό σήμα και είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν ιδιωτικούς αποκωδικοποιητές (ΟΤΕ TV NOVA) και οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαθέσουν το 40ε4υρώ για τον αποκωδικοποιητή που ούτε ρωτήθηκαν! Ούτε καν από το κρατικό το οποίο και πληρώνουν και μπορούν να βλέπουν.

Ξεχασμένοι από την Digea

Ένα μπάχαλο συμβαίνει με το ψηφιακό σήμα της Digea στα χωριά του δήμου Μύκης. Έχει ο μισός Εχίνος αλλά καθόλου οι Σάτρες και οι Θέρμες. Το σήμα από τον αναμεταδότης της Θάσου φτάνει μέχρι την Πάχνη που είναι ψηλά αλλά όχι μέχρι το Αιμόνιο. Έτσι κάποιοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα βάζουν Nova άλλοι βλέπουν μόνο τουρκικά κανάλια αφού η ελληνική πολιτεία δεν τους παρέχει τη δυνατότητα αυτή. Για αδιαφορία εγκαλεί την ελληνική πολιτεία ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά και ζητά να δοθεί μια λύση. Έστω όπως λέει να δοθούν από το κρατικό κανάλι αποκωδικοποιητές στις 7.000 οικογένειες του δήμου για να βλέπουν τουλάχιστον αυτό που το πληρώνουν!.

«Πονοκέφαλος για την περιφέρεια ΑΜ – Θ η Digea

Το κλίμα «στράβωσε από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν ψηφίστηκε μια διάταξη

που απάλλασσε το μονοπωλιακό πάροχο ψηφιακού σήματος από την υποχρέωση να καλύψει τις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και μετέφερε το βάρος στην αυτοδιοίκηση. Τότε υπεβλήθηκε από την Περιφέρεια σχετικό αίτημα για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ύψους 400.000 ευρώ αλλά αυτό πρόσφατα απεντάχθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στους καταληκτικούς χρόνους για το ΕΣΠΑ. Η εξέλιξη προκαλεί την αντίδραση του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, ο οποίος ανέφερε στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ότι έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να αρθεί αυτή η ενέργεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και να γίνει δυνατή η πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα στις ορεινές και άλλες περιοχές της Περιφέρειας που παραμένουν χωρίς σήμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …