Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ιούνιος ο μήνας των εγγραφών και των επανεγγραφών στους παιδικούς του Δ. Ξάνθης

Ιούνιος ο μήνας των εγγραφών και των επανεγγραφών στους παιδικούς του Δ. Ξάνθης

0
paidikos stathmos-empros

Ξεκινούν από 1 έως 30 Ιουνίου -520 νήπια και βρέφη θα φιλοξενήσουν και πάλι οι 9 παιδικοί του δήμου Ξάνθης

Έντυπα αιτήσεων στους Παιδικούς αλλά και στο Site – Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια που γεννήθηκαν από 01-01-2011 έως 30-6-2013

Έναν μήνα έχουν στην διάθεση τους οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης για την νέα περίοδο 2015 – 2016. Συγκεκριμένα οι εγγραφές ξεκινούν από την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

520 νήπια και βρέφη θα φιλοξενήσουν οι 9 παιδικοί του δήμου Ξάνθης

Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των βρεφών και των νηπίων που θα φιλοξενήσου οι 7 παιδικοί και οι δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης. 300 με γονείς δημοσίους υπαλλήλους και 220 μέσω ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί τη φύλαξη των παιδιών με γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι το διαχειριστικός φορέας του προγράμματος είναι η ΕΕΤΑΑ. Όπως επισημαίνει η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού των Παιδικών Σταθμών κα Καπετανοπούλου Τάνια οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν την έντυπη δήλωση από τους Παιδικούς Σταθμούς όπου θα υποβάλουν τα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα από τον 1ο , 3ο, 4ο, 5ο ,6ο, της Χρύσας, των δύο Βρεφονηπιακών και της Σταυρούπολης. Να σημειώσουμε ότι με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ φιλοξενούνται βρέφη από του Παιδικούς 1ο (Αμοιρίδιο), 3ος (Βασ. Σοφίας), 5ος

(Πλατεία Μητροπόλεως).

Έντυπα αιτήσεων στους Παιδικούς αλλά και στο Site των Παιδικών Σταθμών

Επίσης μπορούν να μπουν στο Site Παιδικών Σταθμών και να κατεβάσουν την έντυπη αίτηση. Όπως σημειώνει η κα Καπετανοπούλου ζητούνται 6 – 7 δικαιολογητικά που είναι εύκολο και σε μία μέρα να εξασφαλιστούν. Ωστόσο απευθύνει έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες να μην είναι εκπρόθεσμη, ώστε να μπορέσουν να βρουν θέση και να μην ταλαιπωρηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παιδικοί Σταθμού του Δήμου Ξάνθης είναι το μόνο ίσως Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που δεν έχει υποστελέχωση και αυτό επειδή πριν 2 χρόνια προσέλαβε μέσω ΑΣΕΠ 25 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων. Επίσης πέρσι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχουν μειωθεί τα τροφεία.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια που γεννήθηκαν από 01-01-2011 έως 30-6-2013. Οι αιτήσεις επανεγγραφής και εγγραφής των νηπίων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τις προϊσταμένες των παιδικών σταθμών κατά τις εργάσιμες μέρες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…