Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η κρίση χτύπησε και τους οίκους… ανοχής

Η κρίση χτύπησε και τους οίκους… ανοχής

0
poiotita-zoismay15

Περιορισμός των αδειών από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 7 άδειες δίνει ο δήμος, αλλά λειτουργούν μόλις… 3

Ανασφάλεια στους εργολήπτες έφερε η δέσμευση των ταμειακών αποθεματικών των ΟΤΑ

Άδειες πωλητών λαϊκών αγορών, παραχωρήσεις της πλατείας για εκδηλώσεις αλλά και… οίκοι ανοχής απασχόλησαν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην χθεσινή συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Μαΐου. Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Αλλαγές στην προθεσμία για τους πωλητές λαϊκών αγορών

Πέντε πωλητές λαϊκών αγορών κατέθεσαν έγγραφα για την ανανέωση της άδειάς τους, με όλους τους φακέλους να είναι πλήρεις, αλλά κάποιες αιτήσεις να έχουν κατατεθεί εκπρόθεσμα. Η αρχική προθεσμία που είχε θέσει ο δήμος Ξάνθης για την υποβολή των αιτήσεων ήταν μέχρι τις 2 Μαΐου, με την κυβέρνηση να ψηφίζει νέα διάταξη που επεκτείνει την προθεσμία μέχρι της 30 Ιουνίου. Δύο από τις αιτήσεις παραπέμφθηκαν για επόμενη συνεδρίαση, με τον κ. Μπένη να δηλώνει λευκό στην κατά πλειοψηφία εγκριθείσα απόφαση, λόγω της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής.

Μείωση της… ανοχής για τους οίκους ανοχής

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα τα μέλη της Επιτροπής, ήταν ο καθορισμός του επιτρεπόμενου αριθμού αδειών και η χωροθέτηση για την εγκατάσταση οίκων ανοχής στον δήμο Ξάνθης. Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος, οι όροι που ίσχυαν μέχρι σήμερα απαιτούσαν επικαιροποίηση, καθόσον έχουν αλλάξει τα πληθυσμιακά δεδομένα της πόλης μετά και την τελευταία απογραφή, τις αλλαγές στην χωροταξία, αλλά και τα όρια του δήμου μετά τον ‘’Καλλικράτη’’. Βάσει νόμου, προβλέπεται συγκεκριμένη απόσταση άνω των 300 μέτρων από χώρους θρησκευτικής λατρείας, εκπαιδευτικά ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά), πάρκα και δημόσιους χώρους αναψυχής. Αναφέρθηκε, επίσης, η Πανεπιστημιούπολη στον χώρο των Κιμμερίων, η αποφυγή λειτουργίας οίκων ανοχής στις εισόδους της πόλης από Κομοτηνή, Καβάλα και Σταυρούπολη. Όπως σημείωσε ο κ. Δημαρχόπουλος, μέχρι σήμερα ίσχυε η δυνατότητα παραχώρησης άδειας λειτουργίες σε δέκα οίκους ανοχής στον δήμο, με μόνο τρεις όμως να είναι σε λειτουργία. Κατόπιν τούτου, πρότεινε στα μέλη της Επιτροπής την μείωση του μέγιστου αριθμού αδειών σε επτά, με την πρόταση να γίνεται δεκτή ομόφωνα. Ο κ. Μπένης αναφέρθηκε στην λειτουργία μιας παρόμοιας… επιχείρησης στον κόμβο του Ν. Ζυγού, που αν λύσει το πρόβλημα αυτό, θα λειτουργήσει κανονικά, με τον δήμαρχο Ξάνθης να απαντά ότι δεν μπορεί να επέμβει ο δήμος σ’ αυτό.

Πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων το επόμενο διάστημα

Εννέα από τα επόμενα θέματα αφορούσαν την παραχώρηση άδειας χρήσης δημοτικών χώρων, και κυρίως της κεντρικής πλατείας, για ένα πλήθος εκδηλώσεων από διάφορους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης. Ο κ. Μπένης αναφέρθηκε στην διοργάνωση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος, σημειώνοντας ότι ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο δήμος και πλέον είναι απλά συνδιοργανωτής χωρίς ιδιαίτερη ανάμιξη. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κολλάρος που παρίστατο, «από νούμερο 2 έχουμε γίνει νούμερο 4 στην εκδήλωση».

Προβληματισμός για τις δημοπρασίες

Με αφορμή κάποια προγραμματισμένα έργα βελτίωσης οδοστρωμάτων σε οδούς της πόλης και της Κοινότητας Ευμοίρου, ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε προβληματισμένος για την παντελή απουσία προτάσεων στην τελευταία δημοπρασία του δήμου, αφού οι εργολήπτες δηλώνουν ανασφαλείς με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την δέσμευση των αποθεματικών των δήμων, φοβούμενοι την αδυναμία αποπληρωμής τους.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…