Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Γιορτές Νεολαίας 2015» με υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο

«Γιορτές Νεολαίας 2015» με υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο

0

Θεατρικές παραστάσεις αξιώσεων από τους μαθητές της Ξάνθης

Για ακόμη μια φορά Κοινωνία και Εκπαίδευση, συγκλίνοντας τις δομές τους, συναντώνται και δημιουργούν Πολιτισμό. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, συμμετέχει δυναμικά, από τον Μαΐο έως και τις 14 Ιουνίου, στις φετινές Γιορτές Νεολαίας, που έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία.

Στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων εκπαιδευτικοί και μαθητές των Σχολικών Μονάδων της πόλης μας προσκαλούν όλους τους Ξανθιώτες να παρακολουθήσουν, να μοιραστούν την χαρά τους και να χειροκροτήσουν τις αθλητικές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και δράσεις που συνέθεσαν και δημιούργησαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπόνησαν, κατά την διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

«Ποιος είδε το παρελθόν (του) και δεν το φοβήθηκε;»

Μία από τις θεατρικές παραστάσεις που άφησε εξαίρετες εντυπώσεις σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, ήταν αυτή που παρουσίασαν στις 14 Μαΐου τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, με τίτλο «Ποιος είδε το παρελθόν (του) και δεν το φοβήθηκε;». Στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο και έχοντας ως ‘’όπλο’’ ένα ευρηματικό σενάριο με καυστικό χιούμορ και έντονο μυστήριο, οι μαθητές ξεκίνησαν το θεατρικό τους ταξίδι πάνω στο σανίδι, προσφέροντας ένα άρτιο αποτέλεσμα, που φάνηκε να ικανοποιεί ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό. Φέτος, το έργο της συγγραφής ανέλαβε ο μαθητής της Β’ Λυκείου Οδυσσέας Λομβαρδέας, που αποδείχθηκε ταλαντούχος, με το τελικό αποτέλεσμα να ενθουσιάζει. Σκηνές γεμάτες χιούμορ, διανθισμένες από τις εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών, αλλά και τα εντυπωσιακά σκηνικά που κατασκεύασαν οι μαθητές του Σχολείου, προσέφεραν στιγμές γέλιου αλλά και κοινωνικού προβληματισμού, αφού η παράσταση προσέφερε τροφή για σκέψη. Όπως επισημάνθηκε και από τους ίδιους τους δημιουργούς, το έργο ήταν αφιερωμένο σε παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Καλώς ήρθες καρακάξα» και «Όνειρο Καλοκαιρινής νυκτός»

Από την Τρίτη 26 Μαΐου οι Γιορτές Νεολαίας συνεχίζουν δυναμικά με ακόμη δύο θεατρικές παραστάσεις. Στις 19:00, στην πλατεία του Δροσερού, το 15o και το 20ό Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης ανεβάζουν το έργο «Καλώς ήρθες καρακάξα». Ένα παραμύθι, μια κραυγή ενάντια στον αποκλεισμό, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τις… ταμπέλες. Με πέντε παραστάσεις σε μία εβδομάδα, την Τρίτη 26, την Τετάρτη 27, την Πέμπτη 28 (στις 11:00) και την Παρασκευή 29 Μαΐου (στις 11:00 και στις 20:00) στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, το Ε΄1 τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση, ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή ματιά, υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους θεατές. «Αυτή είναι η πιο τρελή από τις ιστορίες μου, τις τραγωδίες και τις κωμωδίες μου» (Σαίξπηρ). Δυο νέοι Αθηναίοι και δύο κοριτσόπουλα, μαστόρια, βασιλιάδες, ξωτικά και νεραϊδόπουλα συναντήθηκαν μια φορά κι έναν καιρό σε κάποιο δάσος μαγικό και έζησαν ένα… όνειρο καλοκαιρινό. Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε το όνειρο αυτό, οι μαθητές σας περιμένουν στο θέατρο. Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Σταύρος Ράικος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…