Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Γαλάζια» Συνδιάσκεψη με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Γαλάζια» Συνδιάσκεψη με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

0
samaras-vima

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Αντώνη Σαμαρά στην 2η Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ξάνθη. Χαρακτήρισε ως «φιάσκο» την διαπραγμάτευση και είπε ότι «πάνε τη χώρα σε μνημόνιο»

Τρία θέματα της ΑΜ -Θ που ζητούν λύσεις έθεσε ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης – Με μελανά χρώματα περιέγραψε την εικόνα στο νομό μας ο δήμαρχος Ξάνθης. Εξέφρασε την ανησυχία του για διάλυση των δήμων

Ένα νέο εθνικό αφήγημα επιχειρεί να διατυπώσει η ΝΔ στο πλαίσιο μιας νέας πραγματικότητας όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων που διοργανώνει προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις της μέσα από ένα «εμβάπτισμα» με την κοινωνική της βάση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η 2η Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Σημειώνεται η 1η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και είχε ως θεματολογία το μεταναστευτικό ενώ η Συνδιάσκεψη της Ξάνθης την Τοπική αυτοδιοίκηση στην νέα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών και των αιρετών της Τ.Α της περιφέρειας ΑΜ-Θ όπως οι βουλευτές Έβρου Δερμεντζόπουλος, Γεροντόπουλος, Δημοσχάκης, Ροδόπης, Στυλιανίδης, Ξάνθης Κοντός, Καβάλας, Παναγιωτόπουλος και Δράμας. Το παρόν έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη. Στη Συνδιάσκεψη της Ξάνθης παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γραμματέας της Κ.Ε.κ. Παπαμιμίκος καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός. Γεγονός είναι πάντως πως η συμμετοχή ήταν σε μέτρια επίπεδα.

Σαμαράς: «Η χώρα μπορεί ακόμα να σωθεί αν αλλάξει πολιτική…»

samaras-xanthi1Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην περιοχή μας και συγκεκριμένα για τις 6 έτοιμες επενδύσεις που επρόκειτο να γίνουν και δεν θα γίνουν – όπως είπε και στη συνέχεια επεχείρησε ένα πολιτικό «σφυροκόπημα» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό και συνεχίζουν να του λένε και να γκρεμίζουν όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει για να εξυπηρετήσουν τους «πελάτες» τους. Αποκάλεσε τη διαπραγμάτευση «φιάσκο» που την πληρώνει ο ελληνικός λαός και ότι «πάνε τη χώρα γραμμή σε μνημόνιο». Αποκάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα «λαϊκιστές» και αριστερά του τίποτα ενώ στο στόχαστρό του μπήκε και η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία είπε πως «μάχεται να αναδείξει την Χρυσή Αυγή ως ρυθμιστή του πολιτεύματος. Άσκησε επίσης σκληρή κριτική για την μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «έβγαλαν τους λαθρομετανάστες από τα Κέντρα Κράτησης και του λιάζουν και μετά τους εξαφανίζουν…». Σ’ ότι αγορά την Τοπική αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι η κυβέρνησή του έκανε μεν περικοπές σε πόρους αλλά δεν διανοήθηκε να βάλει χέρι στα αποθεματικά της. Είπε επίσης πως: «Μας κατήγγειλαν για χούντα για τις ΠΝΠ αλλά φαίνεται ότι επί Τσίπρα αγιάσανε οι ΠΝΠ». Σ΄ ότι αφορά τη δική του διακυβέρνηση είπε με αυτοκριτική διάθεση πως ήταν λάθος που δεν εξήγησαν στον ελληνικό λαό ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας προσωρινός φόρος που θα μειώνονταν σταδιακά και στην συνέχεια θα δίνονταν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είπε επίσης ότι όταν παρέλαβε η δική του κυβέρνηση το κράτος χρωστούσε 12δις στους πολίτες και πως μείωσε το χρέος στα 4 δις. «Σηκώσαμε τη χώρα στα πόδια της και τη βγάλαμε στο ξέφωτο. Σκοτώσαμε την αβεβαιότητα. Εμείς είπαμε την αλήθεια και ας ήταν δυσάρεστη…. Αλλά η χώρα μπορεί ακόμα να ξεπεράσει την κρίση γιατί μπήκαν τα θεμέλια από τη δική μας διακυβέρνηση αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται άλλη πολιτική. Μπορούμε ακόμη και τώρα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας αλλά με άλλη πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική …τους πελάτες του προσπαθεί να αποκαταστήσει», κατέληξε ο κ. Σαμαράς αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα.

Παυλίδης: «Η περιφέρεια ΑΜΘ είναι ενεργειακός κόμβος μόνο για τα βάρη…»

Η Συνδιάσκεψη άνοιξε με την ομιλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη ο οποίος επίσης δήλωσε αντίθετος με την ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στα αποθεματικά της Τ.Α. σημειώνοντας πως αυτά δεν είναι χρήματα λμνάζοντα αλλά για έργα. Εξέφρασε δε την ανησυχία του για την κατάσταση της χώρας και έθεσε τρία ζητήματα για την περιφέρειά μας που ζητούν άμεσα λύση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αποβιομηχάνιση της περιοχής λόγω των κινήτρων που παρέχει η γειτονική Βουλγαρία. Σημείωσε επίσης ότι η ΑΜΘ είναι μεν ενεργειακός κόμβος αλλά μόνο γα τα βάρη και τις απαλλοτριώσεις καθώς περνάνε τόσοι αγωγοί φυσικού αερίου κι ούτε μια κατοικία έχει φυσικό αέριο! Είπε επίσης ότι η περιφέρειά μας έχει πληγεί διπλά από το μεταναστευτικό και τέλος έθεσε το θέμα της διόδου από την Νυμφαία Κομοτηνής που δεν δίνεται άδεια για δίοδο τουριστικών λεωφορείων ενώ αντίστοιχα δίνεται στον Προμαχώνα Σερρών και την Εξοχή Δράμας.

Δημαρχόπουλος: «Θα διαλυθούν οι κοινωνικές δομές θα διαλυθούν οι δήμοι…»

Μια ζοφερή κατάσταση περιέγραψε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος για το δήμο Ξάνθης επισημαίνοντας ένα προς ένα τα προβλήματα. Είπε μεταξύ άλλων ότι ο νομός έχει πάνω από 40% ανεργία, ότι οι επιχειρήσεις συνεχώς κλείνουν ότι η ψυχολογία της αγοράς είναι στο ναδίρ και ότι επικρατεί πλήρης αβεβαιότητα. Είπε επίσης ότι η Τ.Α ως αποκούμπι του πολίτη οφείλει να είναι φορέας λύσεων παρότι η ίδια δεν είναι μέρος του προβλήματος. Εξέφρασε την ανησυχία του γιατί – όπως είπε – οι δήμοι έκαναν κοινωνική πολιτική με τα αποθεματικά τους και φοβάται πως θα διαλυθούν οι κοινωνικές δομές και ότι είναι πιθανό η χώρα να ανακάμψει αλλά να διαλυθούν οι δήμοι!

Μαριάννα Ξανθόπουλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…