Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Γαλάζια» εξόρμηση για αναδιάταξη δυνάμεων

«Γαλάζια» εξόρμηση για αναδιάταξη δυνάμεων

0
prosynedriaki-pasok

Αύριο η προσυνδιάσκεψη στην Ξάνθη με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης την Τετάρτη

Καλεσμένος ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ηχηρές απουσίες και έντονη κριτική από τους παρευρισκόμενους

Σε κλίμα μιας υπολανθάνουσας έντασης και επικριτικής διάθεσης στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έγινε εμφανής όταν έμειναν μόνοι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης, που είχε καλεσμένο τον πρώην υφ. Εργασίας, βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και πολύ μικρή συμμετοχή, γεγονός που προκάλεσε δυσθυμία και έστειλε το μήνυμα ότι θεσμικοί εκπρόσωποι, στελέχη και μέλη αποδοκιμάζουν τις επιλογές της ηγεσίας. Αυτές άλλωστε μπήκαν στο στόχαστρο της κριτικής που ασκήθηκε από τα ελάχιστα στελέχη που έδωσαν το παρών.

Ηχηρές απουσίες από την νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι από τους θεσμικούς εκπροσώπους παρών ήταν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης και η πολιτευτής κα Γεωργία Ανδρέου, η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Σούλα Ιακωβίδου. Σκληρή κριτική για χειρισμούς του κόμματος που αφορούν τις ΝΟΔΕ και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης και τη πολιτική διαχείριση των εκλογών επισημαίνοντας τα λάθη και παραλείψεις που προκάλεσαν την ήττα,   άσκησαν ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, η Σούλα Ιακωβίδου, ο Γιάννης Χρηστίδης και ο Τάκης Σιδηρόπουλος, καθώς και ο πρόεδρο τη ς ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Μπούτος και η κα Ιακωβίδου.   Νωρίτερα όμως ο κ. Παναγιωτόπουλος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Γιώργο Ιγνατιάδη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μερίδα μόνο του τοπικού Τύπου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΝΟΔΕ.

Κριτική Παναγιωτόπουλου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε τους λόγους που πραγματοποιούνται αυτές οι συνελεύσεις σ’ όλους τους νομούς επισημαίνοντας ότι όλες οι εσωκομματικές συζητήσεις έχουν σημείο αναφοράς την ήττα και τα αίτιά της ενώ ζητούμενο και στόχος είναι η αναδιάταξη του κόμματος. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του στην άσκηση κριτικής επί της κυβερνητικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι όλη αυτή η καθυστέρηση στο να επιτευχθεί συμφωνία κοστίζει την οικονομία της χώρας και ότι ενώ η ΝΔ είχε βάλει τη χώρα σε μια σωστή πορεία που θα την έβγαζε από τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ -ΑΝΕΛ την έχουν εκτρέψει και βαδίζει προς το άγνωστο. Άσκησε κριτική και στα κομβικά πρόσωπα της διαπραγμάτευσης όπως τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο είπε ότι επέδειξε ύφος αμετροέπειας και αλαζονείας», επιρρίπτοντάς του ευθύνες για λάθη στην διαπραγμάτευση και για το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Καταλήγοντας είπε ότι «Θέλω να πιστεύω ότι θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Παναγιωτόπουλος: «Η ΝΔ έκανε λάθη …έπρεπε να κάνει κοινωνική στροφή μετά τις ευρωεκλογές»

Την αναγκαιότητα για αναδιάταξη θέσεων της ΝΔ μέσα κυρίως από μια σαφή κοινωνική στροφή επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Το είχα επισημάνει μετά τις ευρωεκλογές ότι πρέπει να κάνουμε κοινωνική στροφή …όμως δεν το έκανε η ΝΔ ή δεν την αποτύπωσε σ’ ένα πιο σαφές πολιτικό στίγμα και αυτό το πλήρωσε. Το σίγουρο είναι ότι ήθελε αλλά δεν μπόρεσε ή δεν επικοινώνησε σωστά αυτά που έκανε για το κοινωνικό της προφίλ όπως το κοινωνικό μέρισμα… Στον πολίτη που αναρωτιέται τι να το κάνω εγώ το πλεόνασμα όταν η οικονομική του κατάσταση είναι τραγική του απαντώ ότι αν είχε μια ελπίδα να βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση με το πλεόνασμα τώρα με το έλλειμμα και την επιστροφή στην ύφεση την έχει χάσει …» είπε στα πλαίσια μιας αυτοκριτική

«Ο Σαμαράς δεν είναι το πρόβλημα…

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» γιατί συνδιάσκεψη και όχι συνέδριο και αν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ σημείωσε: «Ο Σαμαράς δεν είναι το πρόβλημα. Έχει εικόνα τι συμβαίνει με την κοινωνία. Βρίσκεται σε μια στενή σχέση με τα στελέχη, καταλαβαίνει τι γίνεται και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε διαδικασίες θα το κάνει διότι έχει σχέση με την πραγματικότητα. ¨Ήδη έχει προτάξει την διοργάνωση μιας εθνικής συνδιάσκεψης, δεν απέκλεισε όμως και την διοργάνωση ενός εθνικού συνεδρίου στο οποίο μπορεί να τεθεί και θέμα αρχηγίας. Νομίζω ότι η ΝΔ θα βρει το βηματισμό της αυτό που μένει να γίνει είναι ν’ αρχίσει μια εξόρμηση στην κοινωνία».

Αύριο η προσυνδιασκεψη στην Ξάνθη με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Στα πλαίσια αυτής της εξόρμησης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χθες Πέμπτη 7 Μαΐου ήταν στην Χαλκιδική, όπου μίλησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Το απόγευμα επισκέφτηκε τις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές του Νομού Σερρών.

Σήμερα 8 Μαΐου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη,όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Το Σάββατο, 9 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στην Προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Ξάνθη, με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…