Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 1000 «καλούδια» στο «τραπέζι» της περιφέρειάς μας

1000 «καλούδια» στο «τραπέζι» της περιφέρειάς μας

0
synergeia

Επιτυχημένη η «1η Θρακο-Mακεδονική “SYNERGEIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων». Εντυπωσιακή η προσέλευση κόσμου

Παυλίδης: «Τέλος στους τοπικισμούς. Ενοποίηση των τοπικών μας προϊόντων για καλύτερη προώθηση»

Και του …πουλιού το γάλα είχε η «1η Θρακο-Mακεδονική “SYNERGEIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο ARCADIA στην Κομοτηνή. 1000 «καλούδια» απ’ όλη την περιφέρειά μας είχε το τραπέζι που έστρωσαν 100 παραγωγοί και επιχειρηματίες μεταποιητές που συμμετείχαν στην πρόσκληση που απηύθυνε η περιφέρεια προκειμένου να αναδείξει αυτόν το «θησαυρό» προϊόντων και γεύσεων και να τον συνδέσει με το τουριστικό της προϊόν καθώς αποτελεί ένα διακριτό στοιχείο της ταυτότητάς της, προσδίδοντάς το οικονομική υπεραξία.

“SYNERGEIA” για σύζευξη και ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης

Η εκδήλωση περιελάμβανε τρείς παράλληλες εκδηλώσεις: Την «παρουσίαση- έκθεση» τοπικά παραγόμενων προϊόντων (όχι εμπορευόμενων ή αντιπροσωπευόμενων), την παρουσίαση της Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας, με Πολίτικα στοιχεία από την Λέσχη αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και ημερίδα ανταλλαγής απόψεων, θεμελίωσης της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και προαγωγής δικτυώσεων. Επίσης στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ξενοδόχοι, εστιάτορες αλλά και υπεύθυνοι δικτύων διανομής των super market και έγιναν συναντήσεις των παραγωγών μαζί τους ώστε να καταστεί δυνατό να κλειστούν συμφωνίες και συνεργασίες σε μια προσπάθεια ένταξης του τοπικού προϊόντος στο τουριστικό προϊόν αλλά και στην αγορά της περιφέρειας. Το εγχείρημα αυτό έχει διττό στόχο καθώς αφενός επιτυγχάνει την γνωριμία, σύζευξη σ’ ένα «πακέτο» των τοπικών προϊόντων της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης ώστε να καταστεί αναγνωρίσιμο και πιο εύκολο στην προώθηση αφετέρου την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης.¨

Παυλίδης: «Τέλος στους τοπικισμούς. Ενοποίηση των τοπικών μας προϊόντων για καλύτερη προώθηση»

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας – Κομοτηνής κ. Παντελεήμων οι υφυπουργοί Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης καθώς επίσης και ο περιφερειάρχη κ. Παυλίδης, οι αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης , Ξάνθης κύριοι Μέτιος και Ζαγναφέρης αντίστοιχα όπως επίσης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση κόσμου. Ο κ. Παυλίδης μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ανταπόκριση των παραγωγών αλλά και του κόσμου σ’ αυτή την προσπάθεια που έχει στόχο: «Το γκρέμισμα των στεγανών και των τοπικιστικών αντιλήψεων. Θέλουμε να ενοποιήσουμε το τοπικό μας προϊόν, να ενισχύσουμε την περιφερειακή καταναλωτική συνείδηση, να εντάξουμε τα τοπικά προϊόντα στην ταυτότητα της περιοχής μας, ώστε με οριζόντιες και κάθετες καθετοποιήσεις να αποκτήσουμε την κρίσιμη μάζα που θα μας επιτρέψει την καλύτερη προώθησή τους. Η περιφέρειά μας ξεφύγει από την αδράνεια… θα πάψει πλέον να είναι παρατηρητής των εξελίξεων και θα δουλέψουμε μεθοδικά γι αυτό»!

Πρόταση για διασύνδεση των παραγωγών της Περιφέρειας και ενιαίο μάρκετινγκ απ’ τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης

Από την Ξάνθη συμμετείχαν αρκετές επιχειρήσεις όπως τα Κρεοπωλεία των αδελφών Παπαδόπουλων με πλήθος εκθεμάτων όπως καβουρμάδες, λουκάνικα κ.ά, τα παραδοσιακά ζυμαρικά «Σοφίας Γεύσεις», η περίφημη τρούφα από την Σταυρούπολη, τα τουρσιά του Τσατσούλη κ.λ.π. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ξάνθης κ. Μωραΐτης: «Ήταν μια πολύ θετική ενέργεια. Πιστεύω πως πρέπει να διευθυνθεί . Να δημιουργηθεί μια ομάδα διασύνδεσης όλων των παραγωγών ώστε να πετύχουν να μπαίνουν ευκολότερα στα ράφια των πολυκαταστημάτων ή να εξάγουν τα προϊόντα τους. Να έχουν ενιαίο μάρκετινγκ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…