Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με 1.200 μαθητές… επί θύραις

Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με 1.200 μαθητές… επί θύραις

0
kentro politismou15

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού

Συνδιοργάνωση και όχι απλά στήριξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

Στην πρώτη του συνεδρίαση, μετά τις γιορτές, το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ασχολήθηκε, την Δευτέρα 27 Απριλίου, με οκτώ θέματα ημερήσιας διάταξης και δύο εκτός. Υπό την προεδρεία του κ. Π. Λύρατζη, απόντων των κ.κ. Μπένη και Τσέπελη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πλατείας Ματσίνη, συζητήθηκε ως πρώτο θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, η συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Βάτραχοι» της 4ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ξάνθη. Η γραμματέας του Συλλόγου, Φανή Παντούλα, παρούσα στην συνεδρίαση, ενημέρωσε το Σώμα για το αίτημα κάλυψης μέρους των εξόδων της επιτυχημένης διοργάνωσης με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Ξάνθης και πολλούς καλλιτέχνες να γεμίζουν την πόλη μουσική. Ο κ. Λύρατζης ενημέρωσε κατ’ αρχάς ότι δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό κάποια οικονομική ενίσχυση, αλλά μετά από ενημέρωση των αρμόδιων υπαλλήλων του Κέντρου, έγινε γνωστό ότι μπορούν να αναλάβουν τα έξοδα προβολής (πανό, flyers, αφίσες) ως συνδιοργανωτές πλέον και όχι απλά με την τυπική στήριξη του Κέντρου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει μέριμνα για την έγκριση ενός κονδυλίου για τα έξοδα των μουσικών της επόμενης Γιορτής Μουσικής και να τεθούν οι βάσεις συνεργασίας, αφού η διοργάνωση σταδιακά μεγαλώνει. Με την ευκαιρία, ο κ. Καμαρίδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν στην πόλη μας.

2ο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ – Μουσικά Σχολεία

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την έγκριση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ «Ξάνθη, τα μουσικά σχολεία συναντούν τον Μάνο Χατζιδάκι», που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Μαΐου. Η προϊσταμένη του τμήματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κέντρου, κα Αριστέα Αλατά, δήλωσε ότι από φέτος έχει αρχίσει να εμπλέκεται στις εκδηλώσεις που αφορούν τον Μάνο Χατζιδάκι και ο υιός του, Γιώργος Χατζιδάκις, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να ενισχύσει τον θεσμό του Φεστιβάλ με την εξεύρεση χορηγών και για τον λόγο αυτό θα παραστεί στο φετινό Φεστιβάλ ο δικηγόρος του, για να αποτιμήσει τα όσα καλά ακούγονται για την επιτυχημένη διοργάνωση. Όπως ενημέρωσε το Σώμα η κα Αλατά, στο φετινό Χατζιδάκειο θα λάβουν μέρος 20 από τα 43 Μουσικά Σχολεία της χώρας και δύο εκτός συνόρων, από Βουλγαρία και Τουρκία, συνολικά 1.200 παιδιά, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και σχολεία από την Ευρώπη, που δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν για το 2015, αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς. Στην κεντρική συναυλία θα τραγουδήσουν οι φημισμένοι ερμηνευτές Σαβίνα Γιαννάτου και Βασίλης Γισδάκης. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται περίπου στις 40.000 ευρώ, ενώ το Κέντρο Πολιτισμού καλύπτει τις 19.000 ευρώ. Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των μαθητών καλύπτονται από τους Συλλόγους των σχολείων τους, ενώ αναφέρθηκε ότι για τα μπλουζάκια της εκδήλωσης, 1300 τον αριθμό, θα πληρωθούν 4.580 ευρώ.

Έγκριση για τριετή θητεία του Διευθυντή του Ωδείου

Τα διαδικαστικά θέματα πιστώσεων και αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 εγκρίθηκαν ομόφωνα, όπως ομόφωνα εγκρίθηκαν και δύο αιτήματα, ένα εντός και ένα εκτός ημερήσιας, για την πρακτική εξάσκηση στην δημοτική Βιβλιοθήκη και την δημοτική Πινακοθήκη τους καλοκαιρινούς μήνες, μίας ξανθιώτισσας φιλολόγου και ενός φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, αντίστοιχα. Λόγω της λήξης της θητείας του Διευθυντή του δημοτικού Ωδείου Ξάνθης κατά το σχολικό 2015, η εισηγήτρια κα Καρολίδου, έθεσε ζήτημα αύξησης του χρόνου θητείας του Διευθυντή από τα δύο χρόνια, που ισχύει τώρα, στα τρία, κάτι που έγινε δεκτό ομόφωνα.

Αναβλήθηκε το θέμα διεκδίκησης της «Αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης»

Το θέμα που έχει προκύψει από την διοργάνωση του φετινού Καρναβαλιού και τα επιπλέον δρομολόγια που διεκδικεί η «Αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης Μεταφορική Τουριστική ΑΕ», παρότι συζητήθηκε, αποφασίστηκε να αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου, κ. Λύρατζης, έχουν έρθει επανειλημμένα σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, κ. Ζήση Τσαλδάρη, και του έχουν ζητήσει να προσκομίσει παραστατικά των επιπλέον δρομολογίων που ισχυρίζεται ότι έγιναν για την μεταφορά των ξένων επισκεπτών από τον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων στον Π. Ζυγό προς την Ξάνθη, αλλά και να παραστεί ο ίδιος στην συνεδρίαση για να εξηγήσει στο ΔΣ τι ακριβώς απαιτεί να καταβληθεί στην εταιρεία. Κατά κοινή ομολογία των υπαλλήλων του Κέντρου, ο προϋπολογισμός των 4.000 ευρώ για 100 δρομολόγια ‘’απέτυχε’’ για πρώτη φορά, αφού ήταν πολλή μεγάλη η προσέλευση τουριστών, κυρίως από την Τουρκία. Δήλωσαν δε, ότι δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα για την πληρωμή των 280 δρομολογίων που έχει χρεώσει η εταιρεία και θα πρέπει να επέλθει κάποιος συμβιβασμός. Εφόσον δεν υπάρχει παραστατικό, η απόφαση θα ληφθεί σε μελλοντική συνεδρίαση και με την παρουσία του κ. Τσαλδάρη.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…