Σχόλια 29/04/15

0
staliou kagkela

Δεν έπεσε το σήμα της Digea. Απλά μαζί με την δραχμή κάνουν πρόβες και για την επιστροφή στην αναλογική τηλεόραση…


Κάγκελα για… την παράνομη στάθμευση

Δεν είναι σαφές αν ανησυχεί η στατικότητα του κτιρίου Στάλιου ή αν η Τροχαία βαρέθηκε το παράνομο παρκάρισμα στην αρχή της οδού Βενιζέλου, ωστόσο πρόσφατα τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, μπροστά από το παλιό νεοκλασικό.
Πιθανότερο, μιας και οι πεζοί μπορούν να περάσουν από το πεζοδρόμιο, είναι ότι αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση που δημιουργεί και επικινδυνότητα για τους οδηγούς που στρίβουν, με αφορμή και πρόσφατο ατύχημα στο σημείο. Πράγματι, η τροχαία επενέβη αρκετές φορές με κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων από το γνωστός σημείο, αλλά οι παραβάσεις συνεχίστηκαν. Πάντως, ο δρόμος στενεύει… επικίνδυνα τόσο με τις σκαλωσιές από το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού όσο και με τα νέα κάγκελα. Οδηγοί προσοχή!
Ε.Δ.


Ο κύριος Μπαλτάς και ο μπαλτάς σε τμήμα του Δημοκριτείου

Όνομα και πράγμα ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς. Τσεκούρωσε (μπαλτάδιασε) ένα τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Και μάλιστα αυτό που θα ξεκινούσε φέτος ως Μεταπτυχιακό για Έλληνες και ξένους φοιτητές.
Το τμήμα δηλαδή που θα είχε έσοδα και δεν θα επιβάρυνε το Δημοκρίτειο.
-Η λογική του όλα τα σφάζω όλα τα τσεκουρώνω…
«Ε»


Περί ΔΗΜΑΡ
Κι όμως υπάρχουν ακόμη Δημαρίτες στην Ξάνθη. Προχθές συναντήσαμε έναν, φίλο καλό και με ικανότητες αρκετές και έγινε μια συζήτηση ολίγον για το παρελθόν και ελάχιστα για το σήμερα. Ομολογώ ότι υπάρχει μια ομίχλη για τα τεκταινόμενα και τις επόμενες εξελίξεις. Ενώ δεν λείπουν και τα σχόλια για το μπρος-πίσω και μπες-βγες του Κουβέλη.
«Ε»


Νέος άνεμος πνέει στο Κυπριακό
Η πανηγυρική εκλογή με 60% του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας  Μουσταφά Ακιντζί, φαίνεται πως ίσως θα φέρει κάποια θετικά βήματα για το κυπριακό, από πλευράς τουρκοκυπρίων. «Ετοιμάσου για την λύση», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κύπρου, ο κ. Ακιντζί, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, σημειώνοντας πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε από κοινού την ευκαιρία για να αλλάξουμε την κακή μοίρα της Κύπρου. Είμαστε και οι δύο Λεμεσιανοί, είμαστε και οι δύο Κύπριοι».
Ο κ. Ακιντζί μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ταγίπ Ερντογάν όταν δήλωσε ότι «Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν επιθυμεί να είναι θυγατέρα της Τουρκίας, αλλά επιθυμεί να αναπτύξει δική της οικονομία και δημοκρατία και να διαχειρίζεται τα του οίκου της».
Η βασική θέση του κ. Ακιντζί, που του έδωσε και το υψηλό αυτό ποσοστό στις εκλογές, είναι η δημιουργία ομόσπονδης δομής, έτσι ώστε να είναι δυνατοί στο μέλλον οι τουρκοκύπριοι εντός των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα ότι οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να στηρίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς συγκρούσεις ή υποταγή.  Η πρώτη επαφή του νέου τουρκοκύπριου ηγέτη με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έχει οριστεί για το Σάββατο.


ΕΝΦΙΑ και το 2015!
Στις προηγούμενες εκλογές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν τα πλέον αντιφατικά πράγματα και υποσχέθηκαν τα πάντα επικαλούμενα ότι αντιπροσώπευαν διαφορετικές συνιστώσες! Κι αυτό όντως λειτούργησε καθώς κάθε κομμάτι της κοινωνίας ταυτίστηκε με την εξαγγελία και την συνιστώσα της καρδιάς του. Όμως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παγιώθηκε χάρις σε 3 βασικές υποσχέσεις. Την κατάργηση του Μνημονίου, τη διαγραφή του χρέους και –κυρίως – στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Σ’ αυτή ειδικά την τελευταία δέσμευση κρίθηκαν οι εκλογές.
Όμως φτάσαμε σήμερα, τρεις μήνες μετά, στην κατάρριψη και των τριών αυτών βασικών θέσεων. Η κατάργηση του Μνημονίου έγινε γαργάρα από τις πρώτες κιόλας μέρες, μετονομάστηκε σε «συμφωνία με τους δανειστές». Η διαγραφή του χρέους, μετά από μία σύντομη περίοδο λεονταρισμών και προσπάθειας εξίσωσής του με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, έχει μπει κι αυτό στο ντουλάπι. Αποδεχόμαστε την αποπληρωμή του στο ακέραιο πλέον αλλά διαπραγματευόμαστε τον τρόπο. Ήρθε το βράδυ της Τρίτης και το τελευταίο χτύπημα δια στόματος πρωθυπουργού που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015, και διέλυσε τις ψευδαισθήσεις και του πιο καλόπιστου ψηφοφόρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε το αδιανόητο: Και κατάργηση του Μνημονίου και συνέχιση της χρηματοδότησης. Και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και συμφωνία με τους εταίρους. Δηλαδή και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Τώρα θα πρέπει να πείσει όλους εμάς με την δύναμη της επικοινωνίας ότι είμαστε μάρτυρες μιας οφθαλμαπάτης…


Έφυγαν με ικανοποίηση
Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε από την Ελλάδα η αποστολή των ρουμάνων δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων που περιηγήθηκαν στην περιφέρειά μας και γνώρισαν τις ομορφιές της. «Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πρακτορες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η μεγάλη αξία της δράσης έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται στην αγορά της Ρουμανίας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου» υπογραμμίζει η Κυριακή Μπουλασίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας σε σχετική ανακοίνωση. Πράγματι, όταν τέτοιες δυνατότητες αξιοποιούνται σωστά και ορθολογικά μπορούν να φέρουν απτά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη, που η περιοχή μας τόσο πολύ επιζητά.
Ε.Δ.


Εγώ Ειμί ο Ων…

Προσπαθείς να μην είσαι προκατειλημμένος, να αναμένεις τις εξελίξεις, να μην προκαταβάλεις αρνητικά για την έκβαση μιας προσπάθειας, αλλά κάποιες ενέργειες, κάποιες πράξεις και κάποια λόγια, πραγματικά, σε ‘’βγάζουν’’ από τα ρούχα σου. Δεν περιμέναμε βέβαια τώρα για να ακούσουμε χοντράδες διά στόματος Βαρουφάκη, έχει πει πολλές αυτούς τους τρεις μήνες. Το αστείο βέβαια με τον προχθεσινό διάλογο σε τηλεοπτική συνέντευξη, είναι ότι ενώ τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν για την θέση του στο υπουργείο Οικονομικών, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι… η κυβέρνηση. Ακολουθεί πραγματικός διάλογος, προσδεθείτε:
Δημοσιογράφος: K. Bαρουφάκη, μαθαίνω πως υπάρχει κάποια παγωμάρα στη σχέση σας με την κυβέρνηση.
Βαρουφάκης: Στη σχέση ποιανών;
Δημοσιογράφος: Σε εσάς με την κυβέρνηση.
Βαρουφάκης: Mα αφού εγώ είμαι η κυβέρνηση. Είναι δυνατόν να έχω παγωμάρα με τον εαυτό μου;
Τα σχόλια περιττεύουν…
Χ.Δ.


Ευκλείδειο θεώρημα
Θετικές αναμένονται οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και υπάρχει ελπίδα ότι μπορούμε να ‘’γυρίσουμε’’ το ματς, αφού μπήκε αλλαγή στον αγώνα ο Τσακαλώτος στην θέση του τραυματία Βαρουφάκη. Αν και δεν έχει πολλά παιχνίδια ‘’στα πόδια’’ του, ο Τσακαλώτος μας έχει προϊδεάσει για το ταλέντο του με μια εμφάνισή του σε ένα φιλικό παιχνίδι στις 3/2/15: ”Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα, καθώς όπως είπε «τους έχουμε εκπλήξει» με τα επιχειρήματά μας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Δημοκρατία μετράει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να γίνεται ό,τι θέλει ο κ. Σόιμπλε”. Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα μας. Πάντως, αν δεν πάει καλά το σχήμα ‘’Τσακαλώτος’’, έχουμε στον πάγκο Λαπαβίτσα, το υπερόπλο Γιάννη Τόλιο και τον υπό σκιάν Γιάννη Μηλιό. Η πρόκριση είναι στο χέρι μας!
Χ.Δ.


Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα
Πολλά γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες για τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης, Απόστολο Αγκόρτσα. Δεν θα αναφερθούμε στα της νομιμότητας ή μη των επιχειρήσεών του. Αυτό που απασχολεί και μας μεταφέρθηκε από εμπλεκόμενο επαγγελματία, είναι ο τρόπος με τον οποίο διενεργούνται οι έλεγχοι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έξω από καταστήματα, κυρίως τις καφετέριες. Έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις με τις εφόδους των τελευταίων μηνών, με πιο πρόσφατη αυτή στην οδό Δαγκλή, στο καφέ Musutu. Σύμφωνα με την διεύθυνση του καταστήματος, το συνεργείο του δήμου εμφανίστηκε με τον κ. Αγκόρτσα χωρίς να φέρει μαζί του την απόφαση του δημάρχου, όπου αναγράφεται και το πρόστιμο. Ανεπίσημη και καθόλα παράτυπη διαδικασία. Η κύρια ένσταση του ιδιοκτήτη είναι ότι έχουν ζητήσει από την αρχή της χρονιάς την ανανέωση της άδειας για τα τραπεζοκαθίσματα, με τις υπηρεσίες του δήμου να κωλυσιεργούν, αφήνοντας τα καταστήματα στον ‘’αέρα’’. Καλείται λοιπόν να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ (όσο και το ετήσιο ενοίκιο) και άλλες 3.000 για την μεταφορά και αποθήκευση των κατασχεθέντων! Μάλλον κάνει μετακομίσεις στο εξωτερικό και αμπαλάρισμα το συνεργείο του δήμου, για να ζητά τόσα χρήματα…
Χ.Δ.


Οι περιφερειάρχες – ο πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης
Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες. Το θέμα ασφαλώς, η ενημέρωση για την πρόσφατη σύσκεψη που είχαν οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό για το θέμα των αποθεματικών.  Όπως είναι γνωστό οι περιφερειάρχες συμφώνησαν να στείλουν τα αποθεματικά των περιφερειών στην ΤτΕ όπως τους ζήτησε ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας τη εθνική ανάγκη. Βεβαίως αφού πρώτα ακούσαμε διάφορους λεονταρισμούς (και από τον δικό μας περιφερειάρχη) τελικά πείστηκαν ότι πρέπει να διευκολύνουν την κυβέρνηση να κάνει αυτό τον εσωτερικό δανεισμό μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία. Ως προς τούτο: Οι Ευρωπαίοι δανειστές ζήτησαν και πήραν τελικά το κεφάλι του Γιάνη Βαρουφάκη επί πίνακι γιατί δεν ενέκριναν τη στάση  του, το ντύσιμο του αλλά και τις θέσεις του και γιατί δεν πήγε στο γεύμα τους στη Ρίγα. Αποδιοπομπαίος τράγος ο Βαρουφάκης προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.
Άντε να δούμε…
Μ.Ξ.


Δεν έπεσε το σήμα της Digea. Απλά μαζί με την δραχμή κάνουν πρόβες και για την επιστροφή στην αναλογική τηλεόραση…

 

 

Αλλαγή σκηνικού

 

Το σήμα δόθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Ολοταχώς πάμε για πραγματικές διαπραγματεύσεις. Χωρίς Βαρουφάκη. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με έντιμο συμβιβασμό όπως περιμένουν όλοι. Για να τελειώσει το μαρτύριο, για να αλλάξει το κλίμα, για να έρθουν τα ευρώ, να κινηθεί η οικονομία.

Την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο ίδιος ο πρωθυπουργός διότι κατάλαβε ότι τα πολλά λόγια του Βαρουφάκη και κάποιων άλλων οδηγούσαν στην καταστροφή και μόνον.

Κι έτσι, εδώ στο παρά πέντε, πήρε ο Τσίπρας την υπόθεση στα χέρια του για να τελειώσει η ιστορία αυτή που κράτησε, δυστυχώς, 3 μήνες.

-Αρκετά παίξαν κάποιοι. Ήρθε η ώρα της σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς.

«Ε»

 

 

Ελλείψεις προσωπικού

 

Μονίμως αυτό ακούμε. Δεν κουράστηκαν επιτέλους από αυτή τη μονότονη επανάληψη; Όλοι οι δημόσιοι φορείς όταν ερωτηθούν, εάν ερωτηθούν, γιατί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά για την οποία πληρώνονται, μονίμως το ίδιο λένε. Ανοίγουν το κασετόφωνο και βγαίνει η ίδια ατάκα: «Δεν έχουμε προσωπικό»

Μας δουλεύουν βέβαια όλους του ιδιωτικού τομέα και δίνουν πάσα στην κυβέρνηση να υποσχεθεί νέες προσλήψεις. Στο Δημόσιο βέβαια. Γιατί ο ιδιωτικός τομέας ελάχιστα τους ενδιαφέρει όλους αυτούς. Που κλείνουν κάθε μέρα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μένουν άνεργοι, που προστίθενται στο 1.350.000 ήδη ανέργους. Που επενδύσεις δεν γίνονται, οι ιδιωτικοποιήσεις σταμάτησαν, το ρευστό εξαφανίστηκε από την αγορά και οι συνδικαλιστές του δημοσίου ζητούν προσλήψεις γιατί δεν έχουν προσωπικό.

-Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται σε κάποιους. Ίσως βάλουν μυαλό κι αλλάξουν τροπάριο.

«Ε»

 

 

Ο κύριος Μπαλτάς και ο μπαλτάς σε τμήμα του Δημοκριτείου

 

Όνομα και πράγμα ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς.  Τσεκούρωσε (μπαλτάδιασε)  ένα τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Και μάλιστα αυτό που θα ξεκινούσε φέτος ως Μεταπτυχιακό για Έλληνες και ξένους φοιτητές.

Το τμήμα δηλαδή που θα είχε έσοδα και δεν θα επιβάρυνε το Δημοκρίτειο.

-Η λογική του όλα τα σφάζω όλα τα τσεκουρώνω…

«Ε»

ΦΩΤΟ: baltas (ΠΟΛΙΤΙΚΑ)

 

Περί ΔΗΜΑΡ

 

Κι όμως υπάρχουν ακόμη Δημαρίτες στην Ξάνθη. Προχθές συναντήσαμε έναν, φίλο καλό και με ικανότητες αρκετές και έγινε μια συζήτηση ολίγον για το παρελθόν και ελάχιστα για το σήμερα. Ομολογώ ότι υπάρχει μια ομίχλη για τα τεκταινόμενα και τις επόμενες εξελίξεις. Ενώ δεν λείπουν και τα σχόλια για το μπρος-πίσω και μπες-βγες του Κουβέλη.

«Ε»

 

 

Νέος άνεμος πνέει στο Κυπριακό

 

Η πανηγυρική εκλογή με 60% του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας  Μουσταφά Ακιντζί, φαίνεται πως ίσως θα φέρει κάποια θετικά βήματα για το κυπριακό, από πλευράς τουρκοκυπρίων. «Ετοιμάσου για την λύση», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κύπρου, ο κ. Ακιντζί, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, σημειώνοντας πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε από κοινού την ευκαιρία για να αλλάξουμε την κακή μοίρα της Κύπρου. Είμαστε και οι δύο Λεμεσιανοί, είμαστε και οι δύο Κύπριοι».

Ο κ. Ακιντζί μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ταγίπ Ερντογάν όταν δήλωσε ότι «Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν επιθυμεί να είναι θυγατέρα της Τουρκίας, αλλά επιθυμεί να αναπτύξει δική της οικονομία και δημοκρατία και να διαχειρίζεται τα του οίκου της».

Η βασική θέση του κ. Ακιντζί, που του έδωσε και το υψηλό αυτό ποσοστό στις εκλογές, είναι η δημιουργία ομόσπονδης δομής, έτσι ώστε να είναι δυνατοί στο μέλλον οι τουρκοκύπριοι εντός των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα ότι οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να στηρίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς συγκρούσεις ή υποταγή.  Η πρώτη επαφή του νέου τουρκοκύπριου ηγέτη με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έχει οριστεί για το Σάββατο.

 

 

ΕΝΦΙΑ και το 2015!

 

Στις προηγούμενες εκλογές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν τα πλέον αντιφατικά πράγματα και υποσχέθηκαν τα πάντα επικαλούμενα ότι αντιπροσώπευαν διαφορετικές συνιστώσες! Κι αυτό όντως λειτούργησε καθώς κάθε κομμάτι της κοινωνίας ταυτίστηκε με την εξαγγελία και την συνιστώσα της καρδιάς του. Όμως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παγιώθηκε χάρις σε 3 βασικές υποσχέσεις. Την κατάργηση του Μνημονίου, τη διαγραφή του χρέους και –κυρίως – στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Σ’ αυτή ειδικά την τελευταία δέσμευση κρίθηκαν οι εκλογές.

Όμως φτάσαμε σήμερα, τρεις μήνες μετά, στην κατάρριψη και των τριών αυτών βασικών θέσεων. Η κατάργηση του Μνημονίου έγινε γαργάρα από τις πρώτες κιόλας μέρες, μετονομάστηκε σε «συμφωνία με τους δανειστές». Η διαγραφή του χρέους, μετά από μία σύντομη περίοδο λεονταρισμών και προσπάθειας εξίσωσής του με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, έχει μπει κι αυτό στο ντουλάπι. Αποδεχόμαστε την αποπληρωμή του στο ακέραιο πλέον αλλά Â διαπραγματευόμαστε τον τρόπο. Ήρθε το βράδυ της Τρίτης και το τελευταίο χτύπημα δια στόματος πρωθυπουργού που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015, και διέλυσε τις ψευδαισθήσεις και του πιο καλόπιστου ψηφοφόρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε το αδιανόητο: Και κατάργηση του Μνημονίου και συνέχιση της χρηματοδότησης. Και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και συμφωνία με τους εταίρους. Δηλαδή και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Τώρα θα πρέπει να πείσει όλους εμάς με την δύναμη της επικοινωνίας ότι είμαστε μάρτυρες μιας οφθαλμαπάτης…

 

 

Όχι πια άλλο μελάνι για τον Γιά(ν)η

 

Η δουλειά του Βαρουφάκη τέλειωσε. Ξάφνιασε, γοήτευσε, θύμωσε, ανακάτεψε. Βασικά, γνωστοποίησε με προκλητικό τρόπο την συγχυσμένη θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Έκρυψε την απουσία σχεδίου, με τσιτάτα, φωτογραφίες και ρίγες.

Σε 100 ημέρες ξεπέρασε τις 200 δηλώσεις και εμφανίσεις. Ο Βαρουφάκης ήταν η διαφημιστική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ελλάδας. Γλίστρησε εξαιρετικά τα νοήματα. Προκάλεσε τη ζητούμενη απορρύθμιση. Ο σκέτος αναχρονισμός εμφανίστηκε ως αντισυμβατικότητα. Ο ανορθολογισμός ως πρωτοτυπία. Η ασάφεια και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ως βαθιά στρατηγική επιλογή και επιστημονική ενδελέχεια. Πέτυχε απόλυτα με όρους διαφήμισης. Μας έμαθαν όλοι. Με αρνητική δημοσιότητα, όπως πολύ προσβλητικά φάνηκε στη Ρίγα, όπου τελικά αφαιρέθηκε(!) ο λόγος από τον υπουργό μας και η χώρα εξαναγκάστηκε σε απουσία, σαν πρόγευση Grexit, στο επίσημο δείπνο.

Το κόστος αυτής της διαφημιστικής εκστρατείας είναι πολύ ακριβό για τη χώρα. Απομόνωση και ευτελισμός. Ταυτόχρονα, για όποιον κάτι γνωρίζει από διαφήμιση κι επικοινωνία, ένα είναι σαφές. Χωρίς περιεχόμενο, χωρίς καλό προϊόν, η επικοινωνία δεν κάνει θαύματα. Ούτε το άσπρο γίνεται μαύρο, ούτε το κρέας ψάρι. Ο Βαρουφάκης είχε να υπερασπισθεί ιδεοληψίες, ανακολουθίες, άγνοια, τερατολογίες, στα μάτια και στα αυτιά όλων πλην ΣΥΡΙΖΑ. Ντύθηκε Για(ν)ης και το έπραξε. Μακάρι να τέλειωσε.

Να συνεχίσει αμέριμνος την ενδιαφέρουσα ζωή του κι ο πρωθυπουργός να βάλει μπροστά δουλειά, αριθμούς, σχέδιο και σοβαρότητα. Να δώσει δηλαδή περιεχόμενο, προϊόν στην επικοινωνία. Μετά την απορρύθμιση κάποιος πρέπει να φέρει την επαναρρύθμιση. Ο Για(ν)ης έσπειρε σύγχυση και προκάλεσε σύγχυση. Ελλείψει σχεδίου και θέσεων, έγινε αυτός το σχέδιο και οι δηλώσεις του θεωρήθηκαν θέσεις. Αυτή η παρεξήγηση είναι πια μαρτύριο της νοημοσύνης και επικίνδυνη παρέκκλιση για τη διαπραγμάτευση.

Γ.Α.

 

 

 

Που έγκειται ο εκβιασμός;

 

Ακούω όχι οι «Θεσμοί» και οι δανειστές μας εκβιάζουν… Προσπαθώ να καταλάβω που έγκειται ο εκβιασμός, όταν προσπαθούν να μας πουν ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο πώς θα ξεπληρώσεις το χρέος, αλλά και πως θα καταπολεμήσεις τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα και πως θα αναπτύξεις την επιχειρηματικότητα η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, παράγει φορολογητέο εισόδημα και συντηρεί έτσι τον δημόσιο τομέα.

Μας μιλούν δηλαδή για τον περιορισμό των δαπανών του υπέρογκου κράτους, για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος που απορροφά 12 δις κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αύξηση των εσόδων με κατάργηση των απαλλαγών του ΦΠΑ σε νησιά που είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες υποβαθμισμένες περιοχές, για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με επενδύσεις εισαγόμενων κεφαλαίων, για τον εξορθολογισμό της αγοράς εργασίας με στόχο την απορρόφηση της ανεργίας, την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών. Όλα αυτά σε κανονικές χώρες είναι αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα του ΣΎΡΙΖΑ είναι εκβιασμός… Έλεος.

Γ.Λ.

 

 

 

Παραμεθόριος και ακριτικές περιοχές

 

Κινητές αστυνομικές μονάδες στην Ξάνθη, τα Ιωάννινα, την Εύβοια και την Αρκαδία που θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον εξοπλισμό που διαθέτουν θα παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ.. Σε πρώτη φάση η δράση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές. Οι κινητές αστυνομικές μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και θα ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας,  σε απομακρυσμένες περιοχές,  παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Γ.Π.

Έφυγαν με ικανοποίηση

 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε από την Ελλάδα η αποστολή των ρουμάνων δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων που περιηγήθηκαν στην περιφέρειά μας και γνώρισαν τις ομορφιές της. «Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πρακτορες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η μεγάλη αξία της δράσης έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται στην αγορά της Ρουμανίας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου» υπογραμμίζει η Κυριακή Μπουλασίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας σε σχετική ανακοίνωση. Πράγματι, όταν τέτοιες δυνατότητες αξιοποιούνται σωστά και ορθολογικά μπορούν να φέρουν απτά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη, που η περιοχή μας τόσο πολύ επιζητά.

Ε.Δ.

 

Φωτο ΡΟΜΑΝΟΙ ΑΜΘ στο 28 ΑΠΡ 15

 

 

Κάγκελα για… την παράνομη στάθμευση

 

Δεν είναι σαφές αν ανησυχεί η στατικότητα του κτιρίου Στάλιου ή αν η Τροχαία βαρέθηκε το παράνομο παρκάρισμα στην αρχή της οδού Βενιζέλου, ωστόσο πρόσφατα τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, μπροστά από το παλιό νεοκλασικό.

Πιθανότερο, μιας και οι πεζοί μπορούν να περάσουν από το πεζοδρόμιο, είναι ότι αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση που δημιουργεί και επικινδυνότητα για τους οδηγούς που στρίβουν, με αφορμή και πρόσφατο ατύχημα στο σημείο. Πράγματι, η τροχαία επενέβη αρκετές φορές με κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων από το γνωστός σημείο, αλλά οι παραβάσεις συνεχίστηκαν. Πάντως, ο δρόμος στενεύει… επικίνδυνα τόσο με τις σκαλωσιές από το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού όσο και με τα νέα κάγκελα. Οδηγοί προσοχή!

Ε.Δ.

 

Φωτο ΣΤΑΛΙΟΥ ΚΑΓΚΕΛΑ στο 28 ΑΠΡ 15

 

Εγώ Ειμί ο Ων…

 

Προσπαθείς να μην είσαι προκατειλημμένος, να αναμένεις τις εξελίξεις, να μην προκαταβάλεις αρνητικά για την έκβαση μιας προσπάθειας, αλλά κάποιες ενέργειες, κάποιες πράξεις και κάποια λόγια, πραγματικά, σε ‘’βγάζουν’’ από τα ρούχα σου. Δεν περιμέναμε βέβαια τώρα για να ακούσουμε χοντράδες διά στόματος Βαρουφάκη, έχει πει πολλές αυτούς τους τρεις μήνες. Το αστείο βέβαια με τον προχθεσινό διάλογο σε τηλεοπτική συνέντευξη, είναι ότι ενώ τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν για την θέση του στο υπουργείο Οικονομικών, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι… η κυβέρνηση. Ακολουθεί πραγματικός διάλογος, προσδεθείτε:

Δημοσιογράφος: K. Bαρουφάκη, μαθαίνω πως υπάρχει κάποια παγωμάρα στη σχέση σας με την κυβέρνηση.

Βαρουφάκης: Στη σχέση ποιανών;

Δημοσιογράφος: Σε εσάς με την κυβέρνηση.

Βαρουφάκης: Mα αφού εγώ είμαι η κυβέρνηση. Είναι δυνατόν να έχω παγωμάρα με τον εαυτό μου;

Τα σχόλια περιττεύουν…

Χ.Δ.

 

Ευκλείδειο θεώρημα

 

Θετικές αναμένονται οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και υπάρχει ελπίδα ότι μπορούμε να ‘’γυρίσουμε’’ το ματς, αφού μπήκε αλλαγή στον αγώνα ο Τσακαλώτος στην θέση του τραυματία Βαρουφάκη. Αν και δεν έχει πολλά παιχνίδια ‘’στα πόδια’’ του, ο Τσακαλώτος μας έχει προϊδεάσει για το ταλέντο του με μια εμφάνισή του σε ένα φιλικό παιχνίδι στις 3/2/15: ”Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα, καθώς όπως είπε «τους έχουμε εκπλήξει» με τα επιχειρήματά μας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Δημοκρατία μετράει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να γίνεται ό,τι θέλει ο κ. Σόιμπλε”. Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα μας. Πάντως, αν δεν πάει καλά το σχήμα ‘’Τσακαλώτος’’, έχουμε στον πάγκο Λαπαβίτσα, το υπερόπλο Γιάννη Τόλιο και τον υπό σκιάν Γιάννη Μηλιό. Η πρόκριση είναι στο χέρι μας!

Χ.Δ.

 

Πάνω απ’ όλα η νομιμότητα

 

Πολλά γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες για τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης, Απόστολο Αγκόρτσα. Δεν θα αναφερθούμε στα της νομιμότητας ή μη των επιχειρήσεών του. Αυτό που απασχολεί και μας μεταφέρθηκε από εμπλεκόμενο επαγγελματία, είναι ο τρόπος με τον οποίο διενεργούνται οι έλεγχοι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έξω από καταστήματα, κυρίως τις καφετέριες. Έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις με τις εφόδους των τελευταίων μηνών, με πιο πρόσφατη αυτή στην οδό Δαγκλή, στο καφέ Musutu. Σύμφωνα με την διεύθυνση του καταστήματος, το συνεργείο του δήμου εμφανίστηκε με τον κ. Αγκόρτσα χωρίς να φέρει μαζί του την απόφαση του δημάρχου, όπου αναγράφεται και το πρόστιμο. Ανεπίσημη και καθόλα παράτυπη διαδικασία. Η κύρια ένσταση του ιδιοκτήτη είναι ότι έχουν ζητήσει από την αρχή της χρονιάς την ανανέωση της άδειας για τα τραπεζοκαθίσματα, με τις υπηρεσίες του δήμου να κωλυσιεργούν, αφήνοντας τα καταστήματα στον ‘’αέρα’’. Καλείται λοιπόν να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ (όσο και το ετήσιο ενοίκιο) και άλλες 3.000 για την μεταφορά και αποθήκευση των κατασχεθέντων! Μάλλον κάνει μετακομίσεις στο εξωτερικό και αμπαλάρισμα το συνεργείο του δήμου, για να ζητά τόσα χρήματα…

Χ.Δ.

 

 

Οι περιφερειάρχες  – ο πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης

 

Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες. Το θέμα ασφαλώς, η ενημέρωση για την πρόσφατη σύσκεψη που είχαν οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό για το θέμα των αποθεματικών.  Όπως είναι γνωστό οι περιφερειάρχες συμφώνησαν να στείλουν τα αποθεματικά των περιφερειών στην ΤτΕ όπως τους ζήτησε ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας τη εθνική ανάγκη. Βεβαίως αφού πρώτα ακούσαμε διάφορους λεονταρισμούς (και από τον δικό μας περιφερειάρχη) τελικά πείστηκαν ότι πρέπει να διευκολύνουν την κυβέρνηση να κάνει αυτό τον εσωτερικό δανεισμό μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία. Ως προς τούτο: Οι Ευρωπαίοι δανειστές ζήτησαν και πήραν τελικά το κεφάλι του Γιάνη Βαρουφάκη επί πίνακι γιατί δεν ενέκριναν τη στάση  του, το ντύσιμο του αλλά και τις θέσεις του και γιατί δεν πήγε στο γεύμα τους στη Ρίγα. Αποδιοπομπαίος τράγος ο Βαρουφάκης προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.

Άντε να δούμε…

Μ.Ξ. 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…