Σχόλια 28/04/15

0
simvivasmos
Πρώτη φορά στην ιστορία της η Ευρώπη είναι τόσο ενωμένη…καταφέραμε να τους ενώσουμε όλους εναντίον μας!


Οι Έλληνες λένε «Ναι» στο ευρώ, το ΝΑΤΟ και σε συμφωνία με την Ε.Ε.
Καθόλου δε μας παραξένεψε το αποτέλεσμα της έρευνας που έγινε πριν λίγες ημέρες. Σ’αυτήν οι Έλληνες που ρωτήθηκαν απάντησαν «ναι» στο ευρώ με υψηλότατο ποσοστό, ναι στο ΝΑΤΟ για τους γνωστούς λόγους και επίσης σε γρήγορη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρία ναι που στην ουσία σηματοδοτούν την ευρωπαϊκή πορεία και διαδρομή της χώρας. Καμίας άλλης!
Ας λάβει υπόψιν τ’ αποτελέσματα της έρευνας η κυβέρνηση. Είναι καιρός πλέον. Ας τα αναλύσει κι ας πράξει ότι η κοινή λογική της πλειοψηφίας των Ελλήνων ζητά. Έναν έντιμο συμβιβασμό, παραμονή στην Ευρωζώνη και τήρηση των συμφωνιών με διεθνείς οργανισμούς. Δεν χρειάζονται ως εκ τούτου δημοψηφίσματα και εκλογές. Κοινόν νου χρειάζεται να διαθέτει κανείς για να αντιληφθεί τα αυτονόητα.
Κι αλήθεια, τι σπάνιο φαινόμενο εν Ελλάδι να εφαρμόζονται τα αυτονόητα!
«Ε»


Περί αγωγών φυσικού αερίου
Πολύς λόγος, μεγάλα λόγια, υποσχέσεις για 5 δις δολάρια που θα μας έδινε ο Πούτιν ως προκαταβολή και άλλα τρελά για τον αγωγό Greek Stream. Ο οποίος θα γίνει, θα περάσει ένα τμήμα από την Ελλάδα και θα έχει η χώρα μας πολλά οφέλη.
Ωραία λόγια, ωραίες υποσχέσεις και βέβαια μεταξύ μας, πολλά λόγια. Διότι ο εν λόγω αγωγός απίθανο να γίνει. Εκείνο που όντως θα γίνει, με σχέδιο και προγραμματισμό είναι αυτός της TAP. Τα υπόλοιπα είναι σε λόγια να βρισκόμαστε και υποσχέσεις που δίνουμε.
Ενώ η περίπτωση του ΤΑΡ προχωρά σταθερά, τα χρονοδιαγράμματα ισχύουν, το ίδιο και οι συνεννοήσεις με τους κατοίκους για τις αποζημιώσεις.
Από τη μια τα λόγια από την άλλη τα έργα.
«Ε»


Αντίο κύριε Γιάνη μας
varoufakis2Αρχίζουν να κουνάνε το μαντήλι στην κυβέρνηση προς τον υπουργό οικονομικών Γ.Βαρουφάκη. Και βέβαια το οριστικό αντίο θ’ αργήσει λίγο, όμως είναι βέβαιο. Διότι δύσκολα αντέχεται από την κυβέρνηση τόση «έπαρση», λίγη δουλειά, και πολλές, πάρα πολλές συνεντεύξεις, δηλώσεις και άλλα επικοινωνιακά.
Και βέβαια όλοι απορούν: Πότε βρίσκεται στο υπουργείο αυτός ο υπουργός; Πότε δουλεύει; Ή μήπως μας δουλεύει όλους; Τα όσα άκουσε στη Ρίγα μάλλον προς τα κει μας οδηγούν…
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, ο Γιάνης δε μας άφησε να πλήξουμε. Περάσαμε ωραία μαζί του, ο ρόλος του τελείωσε, χαιρετίσματα, κι από δω πάνε κι άλλοι.
«Ε»


Δυσάρεστη έκπληξη
Την τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία «Μηχανική» την γνωρίζουμε οι Θρακιώτες. Διότι η εν λόγω εταιρεία, δια του προέδρου της Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, είχε έντονη παρουσία στην περιοχή μας μέσω κάποιων πρωτοβουλιών της εθνικού περιεχομένου και δράσεων που εν πολλοίς θέλαν να υποκαταστήσουν το κράτος και δη το υπουργείο Εξωτερικών.
Τέλος πάντων, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν πλέον διότι χρόνια τώρα η «Μηχανική» όπως πολλές κατασκευαστικές εταιρείες είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στο γενικότερο αυτό αρνητικό κλίμα της πενταετίας, υπήρξε μια τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη. Σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η Μηχανική τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση. Και μια επιχείρηση τίθεται σε αναγκαστική διαχείριση για να ικανοποιηθούν άμεσα οι υποχρεώσεις που αυτή έχει προς τους πιστωτές της. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Μηχανικής ξεπερνούν τα 320 εκ. ευρώ..
-Άνοδος και πτώση. Η μοίρα του επιχειρηματία παντού στον κόσμο, πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα του 2015. Δυστυχώς…
«Ε»


Ο κρίσιμος Ιούνιος
Ο Ιούνιος που μας έρχεται κρίνουν οι ειδικοί, ότι θα είναι ο καθοριστικός μήνας για το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Κι αυτό, διότι στις 30 Ιουνίου «λήγει» η τελευταία παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ δεν θεωρείται πιθανό να δοθεί και άλλη παράταση. Αυτό μπορεί να συμβεί, με κάποιες πιθανότητες μόνον και με την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος.
-Κρίσιμος μήνας ο Ιούνιος επομένως.
«Ε»


Παραμεθόριος και ακριτικές περιοχές
Κινητές αστυνομικές μονάδες στην Ξάνθη, τα Ιωάννινα, την Εύβοια και την Αρκαδία που θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον εξοπλισμό που διαθέτουν θα παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ.. Σε πρώτη φάση η δράση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές. Οι κινητές αστυνομικές μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και θα ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Γ.Π.


Εικόνες ντροπής!
Τα’ χασαν ακόμη και οι υπάλληλοι στην υπηρεσία Καθαριότητας που ξέρουν τι γίνεται από τα σκουπίδια στην πόλη αλλά και οι σύλλογοι, οι πρόσκοποι και οι εθελοντές που καθάρισαν το Μονοπάτι της Ζωής, το περιαστικό άλσος και το άλσος Ευμοίρου. Πολύ σκουπίδι ρε παιδιά… Γέμισαν 3 – 4 φορτηγά! Μα είναι δυνατόν; ; Αυτό δείχνει ότι από περιβαλλοντική συνείδηση …μηδέν και ειδικά η νεολαία που ως επί το πλείστον επισκέπτεται αυτούς τους χώρους. Κι είναι μεγάλη απογοήτευση αυτή η έλλειψη ευαισθητοποίησης!
Μ.Ξ


3 εκ. του δήμου Ξάνθης «πέταξαν» για την ΤτΕ
Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι δήμαρχοι… αυτό που τους βρήκε με τα αποθεματικά τους! Η αλήθεια είναι ότι ξεβολεύονται και πρέπει να κάνουν αλλιώς τους υπολογισμούς τους. Οι πρώτες δυσκολίες φάνηκαν στην Οικονομική επιτροπή με την διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών να ρωτά τον δήμαρχο αν θα ανασταλούν τα έργα. Όμως ο δήμαρχος την καθησύχασε λέγοντας ότι όλα θα συνεχιστούν κανονικά κι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να προϋπολογίζουν 15 μέρες νωρίτερα τις πληρωμές τους.
Πολύ κακό για το τίποτε δηλαδή
Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ξάνθης ήδη έστειλε τα αποθεματικά του που ανέρχονται σε 3 εκ. ευρώ.
Μ.Ξ.


Κακίες…
Kάποιοι κακεντρεχείς δημοσιογράφοι, εκεί στην εχθρική Γερμανία, σπεύδουν να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις για τον πρωθυπουργό μας. Πως δήθεν, και καλά, παρακαλά την Μέρκελ για χρήματα. Ντροπή και αίσχος! Αφού πέρυσι τέτοια εποχή της έλεγε το γνωστό: Go back, madame Merkel! Την ξαπόστελνε κακήν κακώς και τώρα θα της ζητάει χρήματα; Μα για ποιους μας περάσατε; Δεν υπολογίζετε την εθνική υπερηφάνεια που έχει εκτιναχθεί στα ύψη; Δεν πέφτουμε τόσο χαμηλά εμείς. Πρόκειται καθαρά για αήθη και σόλοικη πληροφόρηση. Ο πρωθυπουργός μας τηλεφωνεί από καθαρά φιλικό ενδιαφέρον και μόνο ίσα για να μάθει πως είναι στην υγεία της. Μεγάλη γυναίκα είναι και έχει αρχίσει να την συμπαθεί λίγο. Τώρα που γνωρίστηκαν από κοντά, έχει δει και την καλή της πλευρά…
Χ.Δ.


Κωλοτούμπας το ανάγνωσμα
Γ. Δραγασάκης (Ιανουάριος του 2015): Δεν αναγνωρίζουμε Μνημόνιο, τρόικα.
Γ. Δραγασάκης (Απρίλιος του 2015): «Επιτακτική ανάγκη» για ενδιάμεση συμφωνία έως τις αρχές Μαΐου, βλέπει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προειδοποιώντας ωστόσο πως η Αθήνα δεν μπορεί να καλύπτει επ’ αόριστον τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου με μεταθέσεις πληρωμών και την εντατικοποίηση εσόδων, και συνεπώς «μπορεί να υποχρεωθεί να πάρει από μόνη της μέτρα που έως τώρα προσπαθεί να αποφύγει».
Από την μια, ευτυχώς που δεν μένουν σταθεροί και πιστοί σε όλες τις απόψεις τους και υπάρχει μια κάποια ελπίδα. Υποκύπτουμε στους εκβιασμούς; Όχι, δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Αφού εμείς δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας και έχουμε θέσει κόκκινες γραμμές. Ίσως βέβαια βάζουμε λίγο κρασί στο νερό μας ή έχουμε μια σχετική αχρωματοψία. Πάντως κερδίζουμε και ας μην το βλέπουν οι κακοπροαίρετοι.
Χ.Δ.


Ένας αητός γκρεμίστηκε
Άσχημα τα νέα για τους απανταχού υποστηρικτές του υπουργού Οικονομικών μας, Γιάν(ν)η Βαρουφάκη. Ο εθνικός μας ήρωας τίθεται σταδιακά στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους, για να περάσει σε θέση πρώτου βιολιού ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ναι, αυτός που είπε «οι πιστωτές να δείξουν ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε». Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς εμάς. Εμείς είμαστε… λίρα εκατό. Πάντως κρίμα που ο Γιάνης δεν πείθει κανέναν εκεί έξω, ειδικά όταν στην Ελλάδα έχει καταφέρει, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, να πείσει την μέση νοικοκυρά για το ταλέντο του, καθώς και την αοιδό Άντζυ Σαμίου, που υπερθεματίζει διαδικτυακά υπέρ των χειρισμών Βαρουφάκη, και που όλοι γνωρίζουμε πόσο κατατοπισμένη και ειδική είναι στα των οικονομικών (μακρο-οικονομικών και μικρο-οικονομικών ταυτόχρονα). Απορίας άξιο, βέβαια, είναι που όλοι αυτοί που αποκάλεσαν τον Βαρουφάκη «ερασιτέχνη, τζογαδόρο», δεν έχουν διαβάσει ποτέ τα αριστερόστροφα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης για να μάθουν τι υπουργάρα είναι. Αγράμματοι και ανίδεοι.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…