Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο «Λεχούδη» φρέσκο ψωμί και ο παράδεισος του …λιχούδη!

Στο «Λεχούδη» φρέσκο ψωμί και ο παράδεισος του …λιχούδη!

0
lexoudis-fournos

Άνοιξε το νέο κατάστημα Snack & Coffee «Λεχούδης» στην Μ. Καραολή 49 στην Ξάνθη

Θα βρείτε φρεσκοψημένο ψωμί και κουλούρι και πληθώρα αρτοσκευασμάτων και γλυκών και θα πιείτε δίπλα στο caffe καφεδάκι ή φρέσκο χυμό. Σερβίρεται και παγωτό

Η μυρουδιά του φεσκοφουρνισμένου ψωμιού και η χαρακτηριστική ευωδιά του ψημένου σουσαμιού που είναι πασπαλισμένα τα ζεστά κουλούρια συνεπαίρνει τους περαστικούς που διαβαίνουν της οδό Μ. Καραολή 49 και τους βάζει σε πειρασμό για μια στάση στο νέο Αρτοποιείο Λεχούδη που έχει ανοίξει τις πύλες του στην Ξάνθη λίγο πριν το Πάσχα. Μόνο που μπαίνοντας ανακαλύπτουν εκτός από ένα παραδοσιακό αρτοποιείο με παντός τύπου ψωμιού και κουλουριού και τον παράδεισο του …λιχούδη!

Στον φούρνο του Λεχούδη όλου του κόσμου τα καλά

lexoudis-diaforaΚουλουράκια απλά και γεμιστά από ταχίνι για τη νηστεία έως τυρί Φιλαδέλφειας, ντομάτα και ελιές, βουτήματα διάφορα, cookies με μαύρη σοκολάτα ή βρώμη με σταφίδες σύμφωνα με τις τάσεις της υγιεινής διατροφής, cupcakes, πιτσάκια , πεϊνιρλί και πίτες και τσουρέκια αλλά και άλλα λαχταριστά γλυκά όπως ταρτάκια με σάλτσα από φρούτα, προφιτερόλ όλα σαν πολύτιμα εκθέματα στις βιτρίνες συνθέτουν την εικόνα ενός καλαίσθητου σύγχρονου πολυχώρου στον οποίο λειτουργεί φούρνος που ψήνει ψωμί και κουλούρια της ώρα όπως και άλλα αρτοσκευάσματα και παράλληλα ζαχαροπλαστείο και καφέ όπου σερβίρεται καφές και φρεσκοστυμμένοι χυμοί Και δεν φτάνουν αυτά αλλά υπάρχει και παγωτό που παρασκευάζεται στο σύγχρονο εργαστήριο της επιχείρησης Λεχούδη στον κόμβο του Ιάσμου όπου είναι η κεντρική μονάδα της οικογενειακής επιχείρησης που ιδρύθηκε από τον παππού Λεχούδη το 1927 στον Ίασμο και μετρά 4 γενιές!

4 γενιές φουρνάρηδες… Έχουν ψήσει…

Αναντάν μπαμπαντάν φουρνάρηδες οι Λεχούδηδες: Ξεκίνησε ο προπάππος μ’ ένα φούρνο στον Ίασμο, ακολούθησε ο παππούς του Τάσου Λεχούδη που έχει πάρει τη σκυτάλη από τον πατέρα του Νεοκλή. Προπάππους και παππούς διατήρησαν τον φούρνο στον Ίασμο αλλά ο Νεοκλής , η γυναίκα του Μαρίνα, ο γιος του Τάσος και τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας (μια κόρη που σπουδάζει οικονομικά και ο μικρός γιος που πάει στο Λύκειο), διεύρυναν την επιχείρηση δημιουργώντας παραρτήματα σ’ όλη τη Θράκη (Αλεξανδρούπολη 14ης Μαΐου &Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κομοτηνή Πλατεία Ειρήνης 2). Στην Ξάνθη η καινοτομία είναι ότι λειτουργεί και φούρνος και πρατήριο και καφέ. Έτσι καλύπτει τις ανάγκες του πελάτη για φρέσκο ψωμί και κουλούρι της ώρας παράλληλα με τα υπόλοιπα που προαναφέρθηκαν.

Αντίδοτο στην κρίση η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα

Αυτό όπως μας εξηγεί ο πατέρας Νεοκλής Λεχούδης εξυπηρετεί το στόχο της επιχειρηματικής προσπάθειας για συνεχή βελτίωση κάτι που προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα και αυξάνει τον βαθμό της ανταγωνιστικότητας σ’ ένα κλάδο με υπεπληθώρα ανταγωνιστών : « Προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε σ’ όλα τα γούστα του κόσμου, αυτός είναι ο στόχος μας. Γι αυτό συνέχεια προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καινούργιο, γι’ αυτό ταξιδεύουμε και σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ενημερωνόμαστε συνεχώς. Ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο κα αυτές τις δύσκολες εποχές όταν βλέπει κάποιες τέτοιες προσπάθειες το εκτιμά πολύ», λέει ο κ. Νεοκλής Λεχούδης, πατέρα του Τάσου που είναι υπεύθυνος του καταστήματος της Ξάνθης. Της ίδιας φιλοσοφίας και ο υιός που σπούδασε την τέχνη της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής:« Είναι δύσκολες εποχές! Χρειάζεται συνεχώς να σκέφτεσαι τι καινούργιο να κάνεις γιατί οι δουλειές είναι πεσμένες και ο πελάτης το σκέφτεται πολύ να ξοδέψει χρήματα. Μόνο πρατήριο δεν είναι αρκετό. Με το φρέσκο ψωμί μπορούμε να φέρουμε νέο κόσμο Τώρα βγάζουμε και κάποια καινούργια γλυκά αλλά και παγωτό. Δουλειά, καλή και σταθερή ποιότητα και νέες ιδέες το μυστικό της επιτυχίας», σημειώνει ο Τάσος… παραδίδοντας μαθήματα επιχειρηματικότητας.

Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον κόσμο με καινούργιες προτάσεις , φρέσκιες ιδέες, το παλιό πάντα φθείρεται, αν μένεις στάσιμος χάνεις… Κάνουμε επίσης κινήσεις με πιο έξυπνες κατασκευές στα μηχανήματα μας μειώνοντας το κόστος…», σημειώνει ο πατέρας Νεοκλής στο ίδιο πνεύμα.

Οι Ξανθιώτες υποδέχτηκαν θερμά τον «Λεχούδη»

Η οικογενειακή επιχείρησης «Λεχούδης» έκανε το μεγάλο άλμα το 2007: «Επεκταθήκαμε σ’ όλη τη Θράκη μετά το 2007 όταν κάναμε νέα μονάδα παραγωγής στον κόμβο του Ιάσμου. Είναι καινούργιες εγκαταστάσεις με iso hasp 22000. Σύγχρονες εγκαταστάσεις μ’ όλα τα στάνταρ. Εκεί είναι το εργαστήριο και η διοίκηση», συμπληρώνει ο πατέρας Λεχούδης

Να σημειώσουμε ότι στο εργαστήριο παρασκευάζονται και χειροποίητα ζυμαρικά όλων των τύπων με παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς και ποιοτικά προϊόντα από τον τόπο μας

Συνολικά η οικογενειακή επιχείρηση «Λεχούδης απασχολεί 60 άτομα. Οι Ξανθιώτες υποδέχτηκαν με θέρμη τις γευστικές προτάσεις «Λεχούδης», όπως μας πληροφορεί ο κ. Λεχούδης και αυτό είναι ένα ευοίωνο δείγμα δεδομένης της οικονομικής στενότητας από την κρίση: «Κρίση περνάμε με την λογική ότι ο κόσμος ψωνίζει πιο ελεγχόμενα απ’ ότι παλιά, προσέχει πολύ, δεν πετάει τίποτε όπως παλιά και εκτιμά περισσότερο το χρήμα

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον κλάδο μας γιατί όλοι στρέφονται στα τρόφιμα και στον καφέ», καταλήγει ο κ. Λεχούδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…